Huis & interieur Mama & Kind

Home | Trends en tips voor het inrichten van de kinderkamer

6 augustus 2022

inrichten van de kinderkamer tips inspiratie trends 2022
Als je een kinderkamer in te richten hebt of een make-over wil geven dan is er heel veel inspiratie te vinden op Instagram, Pinterest en interieurblogs. Maar dit kan soms ook even iets te overweldigend zijn waardoor het lastig is om één richting te kiezen zodat het een geheel wordt. In dit artikel vind je daarom heel overzichtelijk de laatste interieurtrends voor de babykamer of kinderkamer bij elkaar + een aantal slimme tips qua organizen en het materiaal voor het inrichten van de kinderkamer gaat.

‘Lees ook: Home | 4 tips voor meer sfeer in je interieur.’

inrichten van de kinderkamer tips inspiratie trends 2022 inrichten van de kinderkamer tips inspiratie trends 2022

Kinderkamer trends 2022

Waar we al een aantal jaar heel duidelijk de kinderkamers in bepaalde thema’s hebben gezien, zoals de langstlopende trend van de junglekamer, is het nu meer de tijd voor wat meer rust in de kinderkamers. We zullen de wanden met (foto)behang echt nog niet direct kwijt zijn, maar gaan hierin meer terug naar natuurlijkere en rustigere kleuren en patronen die uitvergrotingen zijn van een favoriet onderwerp van het kind. Aansluitend hierbij zijn er een paar opvallende trends:

– een zee/oceaan thema met zachte frisse kleuren als beige, zand, lichtgeel, subtiele oranjerode accenten en natuurlijk accessoires en beddengoed met afbeeldingen van zeediertjes
– een kleurenpalette in aardetinten waarin vooral terracotta, bruin en beige terug ziet komen met koper- en goudkleurige accenten zoals bijvoorbeeld in deur- of kastknopjes
au naturelle, dit zien we over het algemeen duidelijk terug in het interieur voor het hele huis, maar ook voor de kinderkamer gaan we niet alleen qua kleuren maar ook qua materialen terug naar de natuur. Denk aan een bed en kast van mooi hout en ook grote planten voor in de kinderkamer
Scandinavische invloeden met rustige kleuren, subtiele geometrische vormen, weinig ‘in het zicht’ en veel accessoires van gevlochten materiaal en licht hout.

Maak het jezelf gemakkelijk

Op een kinderkamer of speelkamer wordt een heleboel tijd doorgebracht. En zeker wanneer kinderen iets ouder zijn, zal er ook veel samen met vriendjes en vriendinnetjes worden gespeeld, geknutseld en ook wel eens een hapje en drankje worden genuttigd. Maak het jezelf daarom zo makkelijk mogelijk en kies voor een schrobbare muurverf, zoals bijvoorbeeld de Sikkens Alphacryl Pure Mat SF die vaak voor achter het werkblad in keukens, in klaslokalen en in de kinderopvang gekozen wordt. Deze kan je namelijk keer op keer opnieuw reinigen. Met kinderen is het dus perfect voor bijvoorbeeld de muur naast de eettafel of de muur naast/achter hun bureau of knutseltafel.

inrichten van de kinderkamer tips inspiratie trends 2022 inrichten van de kinderkamer tips inspiratie trends 2022

Snel opruimen en organizen

Nog een aanvullende tip als we het hebben over ‘het jezelf gemakkelijk maken’ dan is het heel erg fijn als er zowel beneden als op de kinderkamer en/of speelkamer snel opgeruimd kan worden. Zoek dus regelmatig het speelgoed en de leesboeken uit zodat de hoeveelheid overzichtelijk blijft, zorg dat alles een vaste plek heeft en maak slim gebruik van opbergkasten met bakken erin die ieder een specifiek type speelgoed in zich hebben. In één de LEGO, in een ander de verkleedkleding, weer een ander de klei- en knutselspullen en dergelijke. Kinderen hebben zoiets heel erg snel in de gaten en voor je het weet kunnen ze op deze manier ook zelf heel eenvoudig en snel opruimen na een speelmoment.

Verschillende hoekjes

Hoe klein of groot de ruimte ook is, het geeft vaak een heel leuk effect als je rekening houdt met verschillende ‘hoekjes’ bij het inrichten van de kinderkamer. Zoals een nestgevoel van het bed creëren door middel van een stoffen klamboe of het maken van een hemelbed, een zacht kleed waarop lekker gespeeld kan worden, een leeshoekje met een boekenkastje en een leesstoel, bureau met knutsel en tekenspullen, een tafeltje waarop in-elkaar-gebouwde-LEGO-projecten uitgestald kunnen worden.. Dit geeft kinderen heel wat om te ontdekken en een beetje rust als ze op hun kamer gaan spelen.

Ik vind het persoonlijk heel erg leuk om mij bezig te houden met de inrichting van de kinderkamers van de meiden. Zo hebben ze beide een redelijk zelfde basis, maar mochten ze zelf de accentkleuren en het thema kiezen.  Voor Shae is het een combinatie van oker/goud en oudroze met een beetje terra geworden, wat heel mooi samen kleurt. Cate heeft nu nog de basis van haar babykamer, maar gaat over een half jaartje naar school en krijgt dus binnenkort ook een ‘grotemeidenkamer’ waarin ze zelf de kleuren, een groot bed en een bureautje mag uitkiezen. Weer een heel nieuwe fase in voor onze kleinste dame. Leukleuk! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 6 augustus 2022 at 19:04

    Fijne tips om een kinderkamer zo natuurlijk mogelijk te maken….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.