Huis & interieur

Interieur tip | Table du Sud

11 augustus 2022

interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat
Een nieuwe eettafel uitzoeken kan een behoorlijk lastige zoektocht zijn. Zeker wanneer je een bepaalde maat, vorm en materiaalvoorkeur in gedachte hebt en je tegelijkertijd een stukje uniek design van hoge kwaliteit in huis wil halen. Daar komt Table du Sud om de hoek kijken; dit Nederlandse bedrijf maakt van A tot Z de tafel van jouw wens en levert deze bij je thuis zodat jij hier jarenlang van kan genieten voor fijne eet-, werk- en familiemomenten. In dit artikel meer informatie over de trend voor een ovale eettafel inclusief heerlijke interieur-inspiratie-foto’s voor als je op zoek bent naar een nieuwe eettafel.

interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat

On trend | De ovalen eettafel

Er komen en gaan heel wat interieurtrends, maar als er één duidelijk opkomende trend is met betrekking tot de eethoek dan is het de ovalen eettafel. En dat snap ik wel! Het is een vorm die duidelijk net even anders-dan-anders is, er kunnen volledig rondom stoelen aangeschoven worden en het oogt een stuk zachter en meer speels omdat er geen harde hoeken zijn.

Wel kan het even wat passen en meten zijn om een tafel in ovale vorm in je interieur te krijgen, aangezien deze rondom vrij moet kunnen staan om volledig tot haar recht te komen. Maar omdat je bij Table du Sud een ovale tafel op maat kan laten maken kan je hem zo samenstellen dat deze het perfecte formaat heeft voor in jouw (woon)keuken of woonkamer; of je er nu met vier of met tien mensen aan wil kunnen zitten.

Het is leuk om te zien dat een ovalen tafel in heel veel verschillende woonstijlen past. Van klassiek eiken voor een meer landelijke woonstijl, tot modern zwart voor een industriële look, in marmer of met een populair visgraatpatroon en zelfs met een stoer betonnen blad. Je kiest zelf het materiaal en de vorm van zowel het blad als het onderstel, de afwerking en kleuren en Table du Sud gaat hiermee aan de slag in de werkplaats.

Er zijn vier soorten ovale eettafels, waardoor er altijd iets bij jouw woonwensen en interieurstijl past:
– traditioneel ovaal (de klassieker)
– Deens ovaal (met een ronding naar binnen aan de kopse kant waardoor ook hier iemand volwaardig aan tafel kan zitten)
– half ovaal (een subtiel afgeronde rechthoekige vorm)
– de halve cirkel (een rechte tafel met halve cirkel op de kopse kant).

‘Lees ook: Home | Zo maak je een industrieel interieur gezellig en warm.’


interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat interieur tip Table du Sud ovale tafel op maat

Table du Sud

Table du Sud is een merk van eigen bodem, opgericht in 2014 door broers Teun en Evert in het Brabantse Heeze. Wat begon met het maken van een bartafel voor hun ouders ‘gewoon vanuit de schuur’ is inmiddels uitgegroeid tot een bedrijf met een grote werkplaats, 3 showrooms, een team van 110 mensen en een productie van zo’n 200 maatwerk-tafels per week. Hun specialiteit is het maken van eikenhouten tafels met een metalen of eiken onderstel, maar ze maken ook bankstellen, eetkamerbanken, stoelen en diverse andere meubels op maat.

Ik vind het echt geweldig om zo’n succesverhaal van eigen bodem te zien en deel deze interieur tip dan ook graag met je!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.