Beauty

Kylie Skin | Glow Powder Cleanser & AHA + Enzym Glow Mask

11 augustus 2022

Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review
Voor mij zijn de zomermaanden – zeker met zulke warme temperaturen als deze week – dé tijd van het jaar om de make-up wat meer links te laten liggen en de focus meer te leggen op skincare. En dan voornamelijk huidverzorgingsproducten om de natuurlijke glow van de huid zoveel mogelijk tot haar kracht te laten komen. Zodat je met enkel een SPF, lippenbalsem en waterproof mascara de deur uit kan om te genieten van de zomer. Deze twee nieuwe producten van Kylie Skin zijn hier perfect voor! In dit artikel lees je meer over de Kylie Skin Glow Powder Cleanser  en het Kylie Skin AHA + Enzym Glow Mask.

‘Lees ook: Marc Jacobs | Daisy Ever So Fresh (review).’

Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review

De producten van Kylie Skin zijn in Nederland bij Parfumerie Douglas verkrijgbaar, nu met 20% korting. Fijn om te weten: deze Kylie Skin producten zijn vegan en cruelty-free.

Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review

Kylie Skin Glow Powder Cleanser 60g/€36,99
Dit product is een poeder dat je samen met een beetje water mengt tot een papje waarmee je vervolgens een microfijne gezichtsscrub maakt. Er zit onder andere kaolineklei, rijstpoeder, saffloer-olie, allantoïne, glycerine en extract van blauwe bosbes en sinaasappel in dat de huid reinigt, dode huidcellen verwijdert en de huidtextuur gladder maakt. Dit zorgt ervoor dat poriën minder opvallen, onzuiverheden worden aangepakt en de huid zachter aanvoelt. Een mooie basis dus om je huid te helpen haar natuurlijke gloed terug te krijgen.

Dit product is een fysische exfoliant, oftewel met een voelbare korrel. Ondanks dat de korrel in deze scrub heel erg fijn van textuur is, raad ik alsnog aan om dit product hooguit 1 à 2 keer per week te gebruiken. Hier staat dit product in de douchecabine, ook omdat de douchestralen helpen de fijne korreltjes goed van de huid te spoelen. Perfect om zachtjes (!) in te masseren over je gezicht, hals en decolleté, vervolgens je lijf te wassen zodat de ingrediënten hun werk kunnen doen en daarna af te spoelen en te genieten van een zacht huidje.

Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review Kylie Skin Glow Powder Cleanser review / Enzym Glow Mask review

Kylie Skin AHA + Enzym Glow Mask 50ml/€40,99
Dit jelly-achtige gezichtsmasker is een krachtpatser om je huid weer te laten stralen. Er zit onder andere glycerine, melkzuur, glycolzuur, propanediol, gefermenteerd papaja-extract, ananas-extract en fytinezuur in. Een combinatie van enzymen, fruitzuur en antioxidanten die de huid tot in de poriën reinigt, onzuiverheden aanpakt, dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van collageen en celvernieuwing bevordert.

Je brengt dit masker 1 à 2 keer per week aan op een schone en droge huid, laat het vervolgens vijf minuten intrekken en spoelt het daarna af. Het kan een beetje tintelen tijdens de inwerktijd, maar het maakt de huid in slechts een paar minuten heerlijk fris, clean en glad. Nog een voordeel: na een product als dit worden de bestanddelen uit serums en crèmes extra goed door de huid opgenomen.

Let op
Over beide producten heb ik voor in de zomerperiode wel een kleine kanttekening. Bij gebruik van producten zoals deze moet je overdag wel een zonbescherming met minimaal SPF30 gebruiken, omdat de exfoliërende ingrediënten in deze producten je huid iets gevoeliger voor de zon maken. En mocht je huid wat verbrand zijn of gevoeliger zijn door de zon, dan kan je deze producten daarom beter wellicht even links laten liggen om het na de zomer weer op te pakken als de intense zonmomenten achter de rug zijn.

Mocht je een gevoelige huid hebben dan zou ik niet aanraden om de twee producten in dit artikel achter elkaar gebruiken. Maar is je huid duidelijk toe aan een flinke oppepper dan zou je het ook als een soort krachtduo kunnen gebruiken als wekelijkse skinboost. Let it glow! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Aïde
  Reply Aïde 11 augustus 2022 at 22:06

  Nu ben ik heel benieuwd naar de Glow Mask. Die gaat meteen op m’n wishlist voor mijn verjaardag 💕

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 12 augustus 2022 at 14:21

   Wat leuk dat je er zo benieuwd naar bent geworden!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.