Mama & Kind

Back to school | Leuke tips voor in de schooltas van je kind

30 augustus 2022

handige en leuke tips voor in de schooltas van je kind
Na een wekenlange zomervakantie vol – hopelijk – leuke herinneringen en even wat minder op de klok te leven, is het toch echt tijd om weer aan de bak te gaan. De ene regio is alweer begonnen en de andere heeft nog een ruime week vakantie te gaan. Persoonlijk vind ik dit een leuke periode, want 1. na zo’n lange periode 24/7 met de meiden ben ik toch ook wel toe aan wat meer tijd voor mijn bedrijf én mijzelf en 2. ik vind het heel erg leuk om wat nieuwe dingen te shoppen voor de meiden voor een leuke start van het nieuwe schooljaar. In dit artikel een aantal handige, leuke en onmisbare tips voor in de schooltas.

‘Lees ook: Kids talk | 3 tips om flink te besparen op kosten voor de kinderen.’

handige en leuke tips voor in de schooltas van je kind

Leuke en handige tips voor ín de schooltas van je kind

De schooltas

Ha, een inkoppertje maar toch echt onmisbaar. Een goede schooltas! Zelfs voor de jongste van 3 jaar die nog niet naar de basisschool gaat, heb ik een fijn rugzakje in de hal staan. Eentje waar een schoon setje kleding in kan, maar ook alvast ruimte genoeg is voor als ze over een klein half jaartje aan de basisschool gaat beginnen. Met ruimte voor haar brood, fruit én een elastiek of apart vak zodat de drinkbeker rechtop kan blijven staan. Want ja, die zijn lekvrij maar hoe een kind ze dichtdraait.. Je (her)kent het als ouder vast wel. Met dat gezegd hebbende, is het toch ook wel handig om voor een waterdichte tas te kiezen. Ook vanwege de regen, maar ook dat eventueel gelekt drinken niet doorlekt op hun kleding.

Voor de oudste heb ik natuurlijk een wat grotere tas, want hier moet soms ook gymkleding en gymschoenen bij in passen en haar broodbakje is net even een slagje groter. Ook fijn: gevoerde schouderbanden die aan te passen zijn qua lengte en dan niet makkelijk weer ruimer schuiven én een ruime en soepele ingang zodat de ruimte in de tas goed benut kan worden.

Stationery

Ohhh, ook dit vind ik een heel erg leuke om uit te zoeken voor de meiden! Denk aan een agenda kopen, schriftjes, kaftpapier, een etui met alvast een gum, puntenslijper en een fun-pen zoals eentje met 6-kleuren bijvoorbeeld. De pen, een potlood en een wisdoekje krijgen ze hier van school en dan heeft ze een leuke frisse set voor het nieuwe jaar. Ik praat hier natuurlijk niet alleen voor kinderen in de leeftijd van mijn meiden, want je kan dit natuurlijk doortrekken en aanvullen voor de leeftijd van jouw eigen kind(eren) en hun wensen. Een agenda hebben mijn meiden nog niet nodig bijvoorbeeld, maar zelf kan ik niet zonder én als ouder met eigen bedrijf en 2 kinderen is een familieplanner in de keuken dan wel weer een enorme uitkomst. Tipje!

Lunchtijd

Vaak kan je met de bekers, fruitbakjes en lunchtrommels wel meer dan één jaar vooruit. Maar toch is dit ook een onmisbaar deel voor in de schooltas. Mijn persoonlijke favorieten zijn toch wel de navulbare Dopper drinkflessen en voor in de heel warme periodes een thermo fles ‘insulated’ met een dubbele wand. Zodat het koele drinken van de ochtend de hele dag door lekker koel blijft en niet halverwege de dag lauw weggedronken hoeft te worden. De Mepal Flip-up isoleerfles is bijvoorbeeld zo’n fles die ik persoonlijk aan kan raden omdat deze lekvrij is, het drinken de hele dag écht koel houdt en er vanwege het flip-up rietje ook nog eens door zelfs de jongste heel goed uit gedronken kan worden.

Een nieuwe outfit

Niet per se alleen omdat het nieuwe schooljaar begint en het leuk is om dan even helemaal fresh op het schoolplein te staan, maar ook omdat het simpelweg nodig is omdat ze voor de herfst en winter niet heel veel passends meer in de kledingkast hebben liggen ;) Samen een middagje shoppen met de meiden is hier dus een leuk uitje om te doen. En pssst, vergeet daar ook niet eventuele nieuwe gymkleding en gymschoenen mee want soms schieten ze zo’n zomervakantie ineens één of twee schoenmaten door en dat zou sneu zijn met de eerste gymles..

Een mini selfcare kitje

Toch nog wel een handig ideetje waar ik onlangs op kwam en bij een kind van iedere leeftijd handig kan zijn: een klein doosje met daarin zo’n mini-/reisverpakking vochtige doekjes, zakdoekjes of tissues, een lippenbalsem, deodorant, compacte haarborstel of kam, pleister en handgel. Dit kan je natuurlijk per leeftijd aanpassen maar zo kan een kind zichzelf altijd even opfrissen :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Vanessa
  Reply Vanessa 8 september 2022 at 21:56

  Leuk artikel! Mijn dochter vindt het vooral heel tof om elk jaar een schooltas en beker uit te zoeken. Ze krijgt dan iedere keer zin om naar school te gaan. Tissues geef ik haar ook altijd mee. Verder is ze nog wat jong (bijna 5) voor haar selfcare kitje, maar ik kan me voorstellen dat dat binnen een paar jaar helemaal anders zal zijn.

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 31 augustus 2022 at 07:21

  Zo leuk om scoolstuff te shoppen maar vooral een backpack ;-)

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.