Lifestyle

Liefde | 3 tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

4 augustus 2022

meer zelfvertrouwen in de slaapkamer tips
Het is vast geen verrassing dat vrouwen vaker een probleem hebben met hun zelfvertrouwen en daardoor ook in de slaapkamer minder kunnen genieten. Een hoofd vol gedachtes, een lijf dat door leeftijd en bijvoorbeeld zwangerschap(pen) steeds maar verandert wat onzekerheid met zich meebrengt en dit resulteert er helaas vaak in dat er minder plezier wordt beleefd tijdens de seks. In dit artikel 3 tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer, of dat nu met een partner of met jezelf is. Want er is niks mis met een heerlijke portie zelfliefde op álle mogelijke manieren!

‘Lees ook: Health | Waarom je vaker seks zou moeten hebben.’

meer zelfvertrouwen in de slaapkamer tips

Tips voor meer zelfvertrouwen in de slaapkamer

Wees trots op je lichaam

Een inkoppertje, maar er zit heel veel waarheid in: geniet van je lichaam. Wees trots op wat dit lichaam allemaal voor je doet. Het brengt je dagelijks naar waar je zijn moet, hoe je lichaamsfuncties als vanzelf werken en ervoor zorgen dat je kan bewegen, hoe je lichaam misschien wel één of meerdere zwangerschappen en bevallingen doorstaan heeft, de kracht heeft om te sporten, hoe het wellicht bepaalde operaties heeft doorstaan.. Het lijkt heel vanzelfsprekend, maar als je er bewust bij stil staat zal je merken dat er direct meer dankbaarheid en een trots gevoel voor je lichaam komt.

Een relatief eenvoudige oefening om meer van je lijf te gaan houden, is door jezelf wat vaker te bekijken in de spiegel. Van top tot teen. Zowel met kleding als zonder. Kijk naar jezelf en probeer jezelf dan eens iedere keer een compliment te geven, zoals je ook bij een goede vriendin zou doen. Voor je het weet zal je stapje voor stapje meer van jezelf en je lijf leren houden en steeds lekkerder in je vel komen te zitten.

–> Ieder lijf is anders en zo is ook geen paar borsten of geen vagina hetzelfde, hier is dan ook geen ‘ideaal’ of ‘perfect plaatje’ voor. Maar wanneer er bijvoorbeeld een heel groot verschil is tussen de grootte van de schaamlippen of krijg je hier zelfs last of pijn van tijdens activiteiten zoals fietsen of tijdens de seks, dan kan je eventueel denken aan een schaamlipcorrectie. Maar zoals met iedere cosmetische ingreep brengt ook een operatie als deze risico’s en bijwerkingen met zich mee. Hou hier rekening mee en zorg dat je een eventuele operatie enkel laat uitvoeren door een gekwalificeerd chirurg. Mocht je denken aan labiaplastiek en/of perineoplastiek, laat je dan goed voorlichten en kies voor een kliniek zoals bijvoorbeeld SAM kliniek welke hierin gespecialiseerd is.

meer zelfvertrouwen in de slaapkamer tips

Leer jezelf kennen

Helaas is het zo dat vrouwen vaker geen orgasme krijgen tijdens de seks dan mannen, ook wel de orgasmekloof genoemd. Zo lukt het mannen in zo’n 92% van de gevallen om een orgasme te krijgen tijdens de seks, bij vrouwen ligt dat cijfer met 36% een heel stuk lager. Maar we kunnen de schuld hiervan echt niet alleen op de mannen afschuiven, want veel vrouwen kennen ook hun eigen lichaam niet goed genoeg waardoor ze zelf niet weten wat ze nu écht lekker vinden.

Probeer eens wat vaker aan soloseks te doen. Voel wat je lekker vindt, neem hier de tijd voor en ontdek waar jouw meest gevoelige zones liggen. Want als je zelf weet wat je lekker vindt en iets meer zelfvertrouwen durft te nemen dan kan je tijdens de seks gerust aan je bedpartner wat tips en hints geven. Doe dit op een speelse en subtiele manier en voor je het weet hebben zowel jij als je partner een happy end ;)

Ontspan

Het klinkt misschien eenvoudiger dan het is, maar hoe minder druk er in de slaapkamer is en hoe minder je de focus legt op het krijgen van een orgasme, hoe meer ontspannen de intimiteit zal zijn en hoe fijner één en ander juist zal verlopen. Probeer die immer-denkende bovenkamer uit te zetten, laat los wat je ziet in de films en ga mee in jullie eigen ritme. Set the mood met een muziekje, drankje, hapje, muziekje, dim de lichten en wellicht is een nieuw lingeriesetje niet alleen iets om je partner mee te verrassen maar ook om jezelf meer zelfvertrouwen mee te geven.. Have fun!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.