Fashion

Fashion | Dit zijn drie grote modetrends voor herfst/winter 2022

31 augustus 2022

modetrends herfst winter 2022/2023
Het blijft leuk om de laatste trends in zowel beautyland als de modewereld te blijven volgen, om daar dan vervolgens weer net even die items, kleuren en printjes uit te pikken waarmee je je garderobe een trendy upgrade kan geven. In dit artikel lees je alles over de drie modetrends voor herfst/winter 2022 waar je niet onderuit kan. Van de runway vertaald naar draagbare trends voor iedereen :)

modetrends herfst winter 2022/2023 modetrends herfst winter 2022/2023modetrends herfst winter 2022/2023

De modetrends voor de herfst/winter 2022

Het tweedelig pak

We zagen de laatste jaren al steeds meer een pak voor vrouwen in de winkels, maar komende herfst en winter kan je er helemaal niet meer onderuit. Je kan natuurlijk kiezen voor een tailoring set van een pantalon en een bijpassende blazer van de vrouwenafdeling, maar je kan ook een smoking kopen (ja, zo eentje die eigenlijk voor mannen bedoeld is) want ook de oversized trend zet nog wat langer door.

Het leuke van een mooi kostuum, uniform of pak is dat je met de broek en het jasje heel veel kanten op kan. Je kan dit zowel heel gekleed dragen met een mooie pump eronder en een blouse, je maakt het meer sexy met een kanten top eronder en weer meer casual en stoer gecombineerd met sneakers en een T-shirt. Maar je kan de items ook los van elkaar dragen; de blazer boven een jeans of de pantalon gecombineerd met sneakers en een fijngebreide trui bijvoorbeeld. Een duidelijke musthave en eentje waar je jaren mee vooruit kan als je voor een goede kwaliteit in een iets neutralere kleur kiest.

modetrends herfst winter 2022/2023

Outdoor fashion

.. maar dan op een trendy en vooral heel comfortabele manier. Denk aan fleecevesten (zoals deze van The North Face, ik draag hem erg vaak :) en jassen, functionele regenjassen, wandelkleding, waterdichte boots, puffer jackets, cargo broeken, trailschoenen, de lange regenjas en parka’s. En dan niet op de geitenwollensokken manier, maar helemaal on trend met je ‘gorpcore’ in net even wat fijnere kleurtjes en een meer vormende snit. Ha! Een trend waar ik helemaal in kan komen met mijn wandelliefde en daarnaast is een goede waterdichte maar alsnog ademende jas met capuchon simpelweg onmisbaar met de Hollandsche regenbuien.

modetrends herfst winter 2022/2023 modetrends herfst winter 2022/2023 modetrends herfst winter 2022/2023

High school preppy

Yes! Denk aan Legally Blonde x paardrijmeisje, maar dan nét even iets meer volwassen. Onmisbaar in deze trend zijn de overhemden en bloesjes, zeker ook gedragen onder een fijngebreide trui, het ruitpatroon, Bretonse streepjes, jasjes van tweed-stof, schoudervullingen, de beige of khaki trenchcoat, moccasins, losvallende baseballjackets op een strakke jeans met een wit T-shirt, spencers en de varsity sweaters.

Wil je naast deze modetrends voor de herfst/winter 2022 ook weten welke kleuren we gaan zien in deze seizoenen? Dan is dit artikel over de modekleuren voor de herfst en winter 2022/2023 leuk om te lezen. Mijn favorieten? Het klassieke en tijdloze wit/crème, chique diepblauw en violet/fuchsia natuurlijk!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 31 augustus 2022 at 07:18

    Leuke trends…..
    Dat wordt shoppen of zelf mijn fashion maken ;-)

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.