Beauty

Foundation Friday | Morphe 2 Hint Hint Skin Tint

12 augustus 2022

Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow'
De Morphe 2 Hint Hint Skin Tint stond al een hele tijd op mijn werkkamer en heeft inmiddels meerdere testrondes doorstaan. Soms heb je namelijk een product wat je op de één of andere manier graag heel fijn zou willen vinden, maar wat het helaas niet waarmaakt. Zo heb ik bij dit product behoorlijk wat voor- én nadelen, waar je alles over leest in deze review.

‘Lees ook: Review | Kylie Skin Glow Powder Cleanser & AHA + Enzym Glow Mask.’

Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow'

Morphe 2 Hint Hint Skin Tint

De belofte

“Keep it easy. This lightweight yet longwearing fluid tint hydrates and provides buildable, sheer-to-medium coverage. The naturally radiant finish lets your skin shine through while also smoothing and blurring imperfections. You’ll be looking fresh-faced with just a few drops.

Benefits:
– lasts up to 16 hours
– water-resistant, sweat resistant and transfer-resistant
– hydrates skin for up to 12 hours
– seals in moisture and nourishes dry skin.”

Ingrediënten

Een vegan foundation op basis van water, siliconen, glycerine en kleurpigmenten. That’s it. Geen lijstje met bijzondere ingrediënten, maar simpelweg een product dat zorgt voor een egalere basis met longlasting kwaliteiten.

Prijs en verkrijgbaarheid

Ik kocht de Morphe 2 Hint Hint Skin Tint bij Douglas voor €19,00/30ml. Het product is in 20 verschillende tinten met verschillende ondertonen verkrijgbaar, waardoor er voor bijna iedereen een match te vinden moet zijn.

Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow' Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow' Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow' Morphe 2 Hint Hint Skin Tint review 'hint of marshmallow'

Review

Ik heb na heel wat uitzoekwerk gegokt op kleur Hint of Marshmallow; deze is ‘fair with neutral undertones’. Voor een neutrale ondertoon vind ik hem persoonlijk net even aan de warmere/oranje kant, maar vanwege m’n lichte zomertint kan ik de kleur alsnog goed hebben op dit moment waardoor het verder een mooie kleurmatch is. Vanwege de haat-/liefdeverhouding met dit product zal ik de review verder opdelen in een rijtje met voordelen en een rijtje met nadelen..

Voordelen

– Een lichte dekking, heel subtiel en natuurlijk die op te bouwen is tot licht-medium
– deze foundation biedt voldoende dekking voor ‘iedere dag’ en anders kan je plaatselijk een beetje concealer gebruiken waar nodig
– de finish is wederom natuurlijk, alsof je net een verzorgende crème hebt aangebracht en je voelt hem niet op de huid zitten
– ja, de foundation ‘seals in moisture’ en dat komt door de toegevoegde siliconen die als het ware een laagje op de huid leggen en zo helpen de werkzame ingrediënten uit je eerder aangebrachte serum en/of crème ‘binnen’ te houden, maar de nourishing en hydrating beloftes kunnen simpelweg niet worden nagekomen omdat hiervoor toch echt bepaalde ingrediënten missen
– de foundation blijft mooi op z’n plek voor de dag, zelfs met behoorlijk warm weer en accentueert droge plekjes en rimpeltjes/lijntjes niet. Mits je van je gezicht af blijft :)

Nadelen

It’s a messy one! Ondanks dat het pipetje zelf goed werkt en ook heel fijn is met een dunnere substantie zoals deze foundation, past deze maar nét in de opening waardoor er al snel product op het bovenste randje van het flesje komt. Hierdoor komt er iedere keer foundation in de schroefdraad terecht en al na een aantal keer gebruik levert dat een vies flesje op
– de foundation blijft een sticky feeling op de huid houden, getest met verschillende weertypes en verschillende crèmes eronder. Hierdoor moet je het product eigenlijk wel afpoederen en dat doet dan helaas afbreuk aan de frisse look van deze make-up
– ondanks dat deze foundation inderdaad behoorlijk sweat resistant en longwearing is, is deze niet transfer-resistant zoals beloofd wordt. Bij knuffelen of bijvoorbeeld met een hand onder je hoofd lezen geeft deze foundation af op stof en huid
– mocht je er gevoelig voor zijn en/of een siliconenvrije foundation zoeken: skip this one. Er zitten namelijk 7 soorten siliconen in verwerkt.

Zoals je ziet gaan er ook echt wel producten door mijn handen waar ik niet helemaal tevreden over ben. Maar ik vind het aan de andere kant ook wel lastig om een wat negatievere review te schrijven, aangezien het hier om mijn persoonlijke mening gaat en één en ander natuurlijk afhankelijk is van mijn huidtype in combinatie met een specifiek product.

Overall is dit dus zeker een mooie foundation met een fijn huidgevoel, een lichte dekking en een natuurlijke finish die lang mooi blijft zitten. Maar het is verder heel afhankelijk aan wat je zelf zoekt in een product, of dit voor jou een aanrader is of niet..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.