Beauty

Love it! | Organic George Beauty Oil (huidolie op maat)

4 augustus 2022

Organic George Beauty Oil huidolie op maat review/ervaring
Een tijdje geleden kreeg ik een mail van Rebecca en George, of ik kennis wilde maken met hun unieke product. Ze hebben namelijk samen Organic George opgericht; een beauty brand waarbij je een huidolie op maat kan laten samenstellen door middel van een uitgebreide vragenlijst omtrent je huid en huidwensen. Vervolgens krijg je deze Beauty Oil thuisgestuurd om er je huid mee te kunnen verzorgen. Inmiddels heb ik de olie al een aantal weken in huis en deel ik graag mijn ervaring met je.

‘Lees ook: Skincare | 4 tips voor het verstevigen van je hals en kaaklijn.’

Organic George Beauty Oil huidolie op maat review/ervaring

Organic George

Als skincarejunkie vind ik het heel erg leuk dat je na het doen van de ‘huid quiz’ niet alleen de huidolie kan bestellen die op maat voor jouw huid wordt samengesteld, maar je kan hem ook nog eens op verschillende manieren personaliseren én je krijgt er een uitgebreide PDF bij met informatie over alle ingrediënten in jouw eigen gezichtsolie. Zo leer je gelijk meer over specifieke ingrediënten en welk effect ze hebben op de huid. Er zijn meer dan 100 verschillende combinaties mogelijk als het op ingrediënten aankomt en dan kan je ook nog kiezen voor een kleurtje van de olie, het toevoegen van een essentiële olie of infusie en het flesje laten personaliseren qua label. Een enorm leuk en uniek concept!

Ik koos voor een apothekerslook qua flacon en kleurgebruik en liet lavendelblaadjes toevoegen voor een leuk zichtbaar effect, een fijne geur en voor een mooie infusie met kalmerende werking op de huid.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Organic George Beauty Oil is verkrijgbaar voor €47,00/60ml en wordt inclusief een stickersetje en flessenzakje geleverd.

Ingrediënten

In mijn blend voor de Beauty Oil is na het doen van de quiz gekozen voor de volgende samenstelling:

wierookolie heeft een krachtige anti-age werking waardoor het rimpels, een verslapte huid, pigmentvlekjes en fijne lijntjes aanpakt
rozenbottelolie zit vol vitamine A en ook dit staat bekend om het aanpakken van huidveroudering, maar ook om de huidtextuur gladder en zachter te maken en een mooie gloed te geven
teunisbloemolie heeft een ontstekingsremmende werking om een gevoelige huid te verzachten en couperose te verminderen
avocado olie is een krachtige en rijke olie die de huid voedt, beschermt, verstevigt en de huidbarrière versterkt
jojoba-olie balanceert de talgproductie en heeft een voedende en verzorgende werking
passievruchtolie bevat een hoge concentratie lycopeen, dat beschadigde huidcellen helpt te herstellen en past goed bij een droger huidtype
zonnebloemolie werkt als een drager om de werkzame bestanddelen diep in de huid te brengen
vitamine E werkt als een natuurlijk conserveringsmiddel
– gedroogde lavendelblaadjes.

Fijn om te weten: de olie is koudgeperst, er zijn verder geen andere ingrediënten in deze huidolie gebruikt, dit product is vegan, dierproefvrij en is niet comedogeen (verstopt de poriën niet).

Organic George Beauty Oil huidolie op maat review/ervaring Organic George Beauty Oil huidolie op maat review/ervaring

Review

Laat ik beginnen te zeggen dat ik het concept voor een huidolie op maat enorm origineel vind en zeker iets waar veel huidjes blij mee zullen zijn. Want echt iedere huid kan op z’n tijd een fijne olie gebruiken, van heel droog tot zelfs de vettere huidtypes. Op deze manier weet je zeker dat je een product krijgt dat aansluit bij jouw huid en je persoonlijke huidwensen. Bovendien is het helemaal een leuke extra dat je je olie nog wat kan personaliseren en zo echt een ‘eigen product’ in de badkamer hebt staan.

De geur van mijn persoonlijke Beauty Oil is heel zacht, iets notig, aards en een tikkeltje kruidig. Persoonlijk vind ik dit een heel lekkere geur die me kalmeert in de avond. Oh, nog een voordeel: het restantje olie wat op mijn handen achterblijft masseer ik in op mijn nagelriemen en ellebogen waardoor deze ook weer heerlijk zacht zijn.

Deze olie wordt geleverd in een pipetflacon met een ruime inhoud van 60ml. De meeste oliën voor het gezicht komen in een flacon met 30ml product, dus hier kan je echt een flinke tijd mee vooruit. En dat komt ook omdat een huidolie zuinig in gebruik is; per keer heb je slechts zo’n 2 à 3 druppels nodig. Je brengt deze ná het reinigen van je huid aan en je kunt het gerust combineren met andere huidverzorgingsproducten. Mijn favoriete manier is om een huidolie als deze direct na het douchen te gebruiken wanneer de huid nog wat vochtig is. Even opwarmen tussen de vingertoppen waarna ik hem zachtjes in de huid ‘druk’ van mijn gezicht, hals en decolleté. Zo wordt de olie snel opgenomen, voelt de huid totaal niet vet aan maar juist lekker soepel, zacht en met een prachtige glow. Echt zo’n heerlijk verwenproduct voor als je huid wel wat extra’s kan gebruiken. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.