Beauty

Foundation Friday | Purito Cica Clearing BB Cream

5 augustus 2022

Purito Cica Clearing BB Cream review 21 Light Beige
Het is je vast al opgevallen aan de producten die voorbijkomen in deze rubriek dat ik een grote voorkeur heb voor de (Koreaanse) BB Creams boven een typische foundation. En dat heeft er alles mee te maken dat deze producten duidelijk meer bieden. Zo hebben ze niet alleen de dekking van een foundation, maar ook nog mooie skincare-ingrediënten én een SPF. En dat maakt een win-win-win voor je huid :) In dit artikel neem ik de Purito Cica Clearing BB Cream onder de loep met een uitgebreide review!

‘Lees ook: Make-up tip | Heimish Artless Glow Base (review).’

Purito Cica Clearing BB Cream review 21 Light Beige

Purito Cica Clearing BB Cream

De belofte

“A lightweight BB Cream that provides a silky smooth finish tot he skin. This BB Cream offers medium coverage, leaving skin looking fresh, soft and healthy. The product has even, easy application, and offers hydrating, calming and protecting benefits. This cream blends into the skin, giving it a velvety finish with a pinch of glow.”

Ingrediënten

Deze foundation is op waterbasis met zonnefilters en kleurpigmenten, waaraan een rijtje mooie ingrediënten is toegevoegd zoals niacinamide, centella asiatica extract (‘cica’), allantoïne, panthenol, glycerine, adenosine en vitamine E. Hiermee heb je een mooie mix aan eigenschappen die huidveroudering aanpakken en zorgen voor een gehydrateerde, soepele en gladdere huid. Met daarbovenop een behoorlijke zonbescherming met SPF38.

Fijn om te weten: Purito is een 100% cruelty-free en ‘groen’ merk, bovendien is deze BB Cream vegan. Dit product bevat wel siliconen, maar verder geen parfum, etherische olie, minerale olie, parabenen of sulfaten.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Purito Cica Clearing BB Cream is in Nederland onder andere verkrijgbaar bij Little Wonderland in 6 verschillende tinten voor €15,99/30ml.

Purito Cica Clearing BB Cream review 21 Light Beige Purito Cica Clearing BB Cream review 21 Light Beige Purito Cica Clearing BB Cream review 21 Light Beige

Review

Deze Purito Cica Clearing BB Cream bevat dus een heel rijtje aan mooie ingrediënten waar ik als skincarejunkie blij van word, simpelweg omdat ze zowel op korte termijn als lange termijn goed zijn voor je huid. De textuur van dit product is vergelijkbaar met die van een bodylotion en het is aan te raden de tube even te schudden voor gebruik, verder heeft deze BB Cream een redelijk neutrale geur.

Als het op de ondertoon van dit product aankomt is deze behoorlijk ‘grijs’, of in ieder geval de ondertoon van de kleur die ik heb: #21 Light Beige. Wel meer Korean BB Creams hebben die grijzige tint, zoals de geliefde Missha M Perfect Cover BB Cream. Niet iets om je door af te laten schrikken, zeker niet wanneer je een redelijk neutrale ondertoon hebt want dan smelt het erg mooi weg met als groot voordeel dat het roodheid neutraliseert.

De Purito Cica Clearing BB Cream belooft een medium dekking en daar ben ik het zeker mee eens. Het egaliseert, neutraliseert en laat zo vlekjes en roodheid minder opvallen, maar je ziet nog steeds ‘huid’ en dit geeft daardoor een heel natuurlijk effect. Qua finish is het wel behoorlijk dewy met een mooie glow, iets waar ik persoonlijk van hou omdat het een fris resultaat geeft ‘alsof je net een verzorgende crème hebt aangebracht’. En dat is ook precies de omschrijving van het huidgevoel; het voelt totaal niet aan als een traditionele foundation die nog wel eens ‘droog’ kan aanvoelen maar eerder alsof je net een hydraterende crème hebt aangebracht. Het product hoopt verder niet op in lijntjes en rimpeltjes waardoor afpoederen niet echt nodig is, maar ik kies ervoor om een klein beetje transparant poeder te gebruiken rondom de neus, op de kin en onder de ogen. Dit helpt om de BB Cream de hele dag op z’n plek te houden waardoor ik er verder geen omkijken meer naar heb.

Wat mij betreft is de Purito Cica Clearing BB Cream zeker een aanrader voor de normale tot drogere en rijpere huidtypes die van een product met een natuurlijke en stralende finish houden.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Tineke
  Reply Tineke 20 februari 2024 at 21:11

  Hallo Desirée,

  Bedankt voor je inzichtelijke artikel over de Purito Cica Clearing BB Cream. Als orthomoleculair voedingsadviseur behandel ik vaak cliënten met huidproblemen die voortkomen uit voedingsgerelateerde issues. Ik ben het eens met je punten over de voordelen van BB Creams, vooral vanwege hun huidverzorgende ingrediënten en SPF, en wil graag toevoegen dat een gebalanceerd dieet ook een significante impact kan hebben op de gezondheid en het uiterlijk van de huid.

  In mijn ruim 40 jaar ervaring heb ik ontdekt dat de combinatie van topische behandelingen zoals de Purito Cica Clearing BB Cream en een aangepast dieet, rijk aan antioxidanten, gezonde vetten en vitamines, kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van de huidconditie. Dit lijkt aan te sluiten bij wat je besprak.

  Nogmaals bedankt voor het delen van je inzichten. Ik kijk uit naar meer van je posts!

  Vriendelijke groeten,
  Tineke

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.