Beauty

Gevoelige huid | Urtekram Find Balance

8 augustus 2022

Urtekram Find Balance fragrance free gevoelige huid tip
Heb je een (zeer) gevoelige huid of heeft je huid deze zomer iets teveel zon, zee, chloor en strand gehad? De nieuwe Urtekram Find Balance lijn is dan precies wat je zoekt. Het is een parfumvrije lijn die bestaat uit zeven verzorgingsproducten voor je lichaam en haar zonder nasties, maar met heerlijk verzachtende en verzorgende ingrediënten als aloë vera, jojoba olie en shea boter.

‘Lees ook: Q&A | Wat kan ik doen bij een zonverbrande huid?

Urtekram Find Balance fragrance free gevoelige huid tip

Urtekram Find Balance

Urtekram is een Deens beautymerk en werd in 2017 zelfs uitgeroepen tot meest duurzame merk van Denemarken. Het merk word al sinds 1972 lokaal in Denemarken geproduceerd in Jutland en zijn inmiddels zo’n beetje wereldwijd verkrijgbaar.

Find Balance is de nieuwste fragrance free verzorgingslijn van Urtekram Nordic Beauty die bestaat uit zeven producten die je van top tot teen voeden; shampoo, conditioner, body wash, bodylotion, handzeep, handcrème en deodorant.

Ingrediënten

In de producten zitten – variërend/afwisselend per product – ingrediënten als aloë vera, jojoba olie, shea boter, glycerine, hyaluronzuur, squalaan, lecithine, vitamine E, propanediol, vitamine C, olijfolie en amandelolie. In deze producten zitten dus geen stoffen en ingrediënten die erom bekend staan huidirriterend te werken, zoals parfum, ‘harde’/uitdrogende alcoholen, siliconen en parabenen.

Goed om te weten: de producten zijn vegan en dragen het ECOCERT keurmerk, wat betekent dat de producten gecertificeerd biologisch en dierproefvrij zijn. Daarnaast bevatten de producten geen microplastic en zijn de producten Allergy Certified.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Urtekram Nordic Beauty zijn in Nederland verkrijgbaar bij Holland & Barrett. De prijs van de Urtekram fragrance free producten varieert tussen de €6,69 en €10,49.

Urtekram Find Balance fragrance free gevoelige huid tip

Review

Zelf heb ik niet specifiek een heel gevoelige huid, maar ik heb wel een duidelijke voorkeur in welke ingrediënten ik liever niét in mijn verzorgingsproducten wil zien. Zo heb ik de laatste jaren een steeds grotere voorkeur voor zo natuurlijk mogelijke en het liefst vegan beautyproducten en kies ik liever voor producten zonder nasties. Simpelweg omdat ik zo een klein steentje kan bijdragen aan het milieu en omdat mijn huid hier stukken beter op reageert.

Wel heb ik een gevoelige hoofdhuid, wat nog altijd best een lastige combinatie is met gekleurd haar. Ik wil dan namelijk wél graag zo mild mogelijke producten die zacht zijn voor mijn hoofdhuid, maar wil óók producten die helpen om mijn geblondeerde en gekleurde haren zo mooi mogelijk te houden. Zo gebruik ik dus graag zo’n één keer per week een intensieve zilvershampoo en conditioner voor de kleur van mijn haar en gebruik ik graag producten met bond builders, maar voor mijn hoofdhuid was het nog wel wat zoeken naar producten voor tussen deze ‘behandelingen’ in. De Urtekram Sensitive Scalp Shampoo en de Urtekram Sensitive Scalp Conditioner blijken hier perfect voor en het is een mild duo waar mijn hoofdhuid heel goed op reageert. Al direct vanaf de eerste keer gebruik merk ik dit aan mijn hoofdhuid waardoor deze minder trekkerig en droog/’strak’ aanvoelt en ik ervaar minder jeuk en schilfertjes. En dat terwijl mijn haren zelf er lekker zacht en bouncy van worden, met flink wat volume en glans. Een perfecte aanvulling op mijn haarroutine en dus zeker een fijne aanrader voor wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt!

Ook vind ik de bodylotion een aanrader, eentje die het bijvoorbeeld ook heel erg goed doet als aftersun. De lotion smeert prettig uit, trekt snel in, verkoelt en verzacht en is luchtig genoeg om de huid te laten ademen waardoor de warmte van een dagje zon nog goed uit de huid kan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.