Beauty

Tips & tricks om je bruidsmake-up zelf te doen

18 september 2022

bruidsmake-up zelf doen tips
Je gaat trouwen, gefeliciteerd! Er breekt een heerlijke extra romantische periode aan omdat je toewerkt naar júllie dag, maar er komt ook veel uitzoekwerk en geregel bij kijken. Wat wil of kan je zelf doen en wat geef je liever uit handen? Je kan het voor je trouwdag namelijk zo gek maken als je wil of je budget je toelaat. Ook als het aankomt op de make-up voor de bruiloft; ga je hiervoor een professional inschakelen of ga je de make-up zelf doen? In dit artikel 3 tips en tricks om ervoor te zorgen dat je de hele dag zal stralen als je je bruidsmake-up zelf gaat doen!

‘Lees ook: Review | Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation.’

bruidsmake-up zelf doen tips

3 tips om zelf je bruidsmake-up te doen

Stick with what works

Het klinkt heel simpel, maar als je een bepaalde look hebt waar jij je goed bij voelt en waar je normaal ook de hele dag op kan vertrouwen: blijf daarbij. Hetzelfde voor specifieke producten of kleuren waar je normaal gesproken voor een feestje of date op terug valt. Want natuurlijk wil je er op deze bijzondere dag op je mooist uitzien, ik neem aan dat je er in the end vooral als jezélf uit wil zien. Maar dan misschien met nét even wat meer zekerheid, zodat je make-up wel de hele dag blijft zitten en ook bestand is tegen een traantje hier en daar. Hiervoor kan je een aantal dingen doen:

– werk in dunne laagjes en bouw zo je make-up op, zo ziet je make-up er niet alleen mooier en natuurlijker uit maar ‘pakt’ het ook beter op je huid dan wanneer je met een dikkere laag werkt
– maak kleine veranderingen in je routine en kies voor dé dag voor bijvoorbeeld een waterproof mascara en een longlasting foundation, die blijven langer, mooier en beter zitten
– gebruik een primer ná je huidverzorging maar vóór je make-up en set je uiteindelijke look met een setting spray (zoals de bekende Urban Decay All Nighter), zo blijft je make-up de hele dag zitten
– dep op de dag zelf eventuele traantjes weg met een tissue of zakdoekje, in plaats van vegen met je vingers
– zorg dat je op de dag zelf een make-uptasje met daarin make-upreinigingsdoekjes, deodorant, je parfum, een compact powder en het gebruikte lipproduct hebt zitten. Zo kan je tussendoor op het toilet iets bijwerken en jezelf opfrissen.

Wees trouw aan het thema

Heb je gekozen voor een bruiloft in een bepaald thema, dan is het aan te raden om ook je make-up hierop aan te passen. Zoals je kan indenken ziet een make-uplook voor een vintage bruiloft met een lichte jurk en witte, roze, beige bloemen en bijpassende aankleding er heel anders uit dan een meer donkerder thema bruiloft waarin veel zwart, donkere tinten zoals dieprood of bruintinten in zowel de jurk als aankleding gebruikt worden.

Je kan voor een goede match voor je bruidsmake-up hiervoor heel goed kijken naar je bruidsjurk. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor een meer klassieke, couture-achtige Pronovias trouwjurk met wellicht een subtiele vintage touch, dan past hier heel mooi een natuurlijkere make-up met lichte bruin- en goudtinten en een oudroze lipkleur bij om het plaatje compleet te maken. Om hiervoor inspiratie op te doen kan je op bijvoorbeeld Pinterest heel veel ideetjes opdoen, wanneer je op jouw type jurk zoekt. Heerlijk om een paar keer een middagje voor uit te trekken; niet alleen om inspiratie op te doen, maar ook al een aantal keer te oefenen met dé look voor jullie dag. Zo ben je op de dag zelf veel minder gestressed, omdat je weet dat je de make-up al in de vingers hebt.

Volg een make-up workshop

Wil je toch echt heel graag zelf je make-up doen voor de grote dag, maar wil je wel graag vooraf wat input of een kleurmatch van een professionele make-up artist hebben? Dan kan je bij verschillende visagisten of bij grotere parfumerieën vaak een workshop voor een dagdeel inboeken. Zo leer je van een professional welke producten en kleuren bij jouw haar- en huidkleur passen, een goede match zijn met je huidtype, hóe je de producten het beste kan aanbrengen en kan je volop vragen stellen. Zo heb je niet alleen een leuke dag, maar heb je ook de fijne kneepjes geleerd om op de dag zelf je eigen make-up te kunnen doen.

Nog een paar laatste tips om rekening mee te houden als je de bruidsmake-up zelf doet:

– probeer nooit in de twee weken voor je bruiloft een nieuwe beautyroutine of een intensieve beautybehandeling uit, om een eventuele huidreactie te voorkomen (waardoor je bijvoorbeeld met bultjes, onzuiverheden, roodheid, huidirritatie of velletjes op de dag zelf zit..)
less is more. Kies voor kleine trucjes die je ogen extra laten stralen, een mooie subtiele highlighter, subtiel aangezette wenkbrauwen, een mooie bronzer om je gezicht te shapen en een sunkissed glow te geven en probeer harde lijnen te voorkomen (blend, blend, blend!)
– maak jezelf niet op bij kunstlicht, maar kies voor een daglichtlamp of ga recht voor een raam zitten tijdens het aanbrengen van je make-up. En zorg dat je jouw favoriete look eens op de foto zet (een keertje buiten, een keertje binnen en zowel met als zonder flits). Zo weet je of jouw look op de foto’s en eventuele video’s ook goed tot haar recht zal komen.

Maar vooral: geniet van jullie dag. Laat je meevoeren, ontspan en straal!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.