Beauty

Dagelijkse make-up | Quick, clean & easy look

16 september 2022

dagelijkse make-up look
Ik vind het heerlijk om uitgebreid te kunnen tutten voor een mooie make-uplook, maar daar is negen van de tien ochtenden geen tijd voor. Je kent het wel; rush of the day om jezelf zo snel mogelijk klaar te maken voor de dag (zeker als moeder van twee jonge meiden). Dus heb ik een dagelijkse make-up in de categorie quick, clean & easy die er in in een paar minuten op zit, zorgt voor een frisse en stralende huid en een verzorgde uitstraling waar ik de hele dag geen omkijken meer naar heb. Ik laat je het verschil zien zónder en mét make-up en welke producten ik op dit moment voor deze look gebruik.

‘Lees ook: Mijn top 5 | Korean skincare age-well musthaves.’

dagelijkse make-up look

Quick & easy daily make-up look

Mijn dagelijkse make-up kost me met onderstaande producten letterlijk een minuut of vijf om op te brengen en ik hoef er niet met tig verschillende kwasten en producten mee aan de slag. Voor sommige producten werken de vingers net zo prettig én dat heeft ook nog eens als voordeel dat het vaak net even wat mooier versmelt met de huid zodat het geheel er niet ‘te opgemaakt’ maar juist fris en stralend uit ziet.

Purito Cica Clearing BB Cream (review)
Na mijn huidverzorgingsroutine breng ik dit product ter grootte van een erwt aan op mijn huid. Je kan hiervoor een foundationkwast gebruiken voor wat meer dekking, maar ik merk dat ik de meer natuurlijke finish de laatste jaren steeds meer ga waarderen. Daarnaast werkt een BB Cream/skincare infused foundation-product vaak heel lekker met de vingers.

bareMinerals Original foundation (review)
Ik heb zelf een drogere huid en heb toch echt wel wat lijntjes en rimpeltjes. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik liever voor een minerale poeder kies in plaats van een finishing powder. Deze laatste zorgt namelijk vaak voor een wat meer matte finish die juist droge plekjes en lijntjes kan accentueren en dat wil je natuurlijk niet. Nog een voordeel: doordat je een mineraal product als deze met een platte bufferkwast aanbrengt krijg je er nog een beetje extra dekking door en zal ook eventueel niet goed geblende foundation er juist heel gepolijst uit gaan zien.

Milani Baked Powder Blush (05 Luminoso)
Deze oldskool favoriet (wie herkent nog de enorme hype van deze blush tig jaar geleden?) is sinds een tijdje weer terug in mijn make-uptasje gekomen. Het is een prachtige blush in een frisse koraalroze kleur met een subtiele glow. Deze tint werkt heel erg goed om je wangen een frisse en subtiel bronzy tint te geven en maakt een losse highlighter overbodig.

dagelijkse make-up look

MAC Pro Longwear Paint Pot (Vintage Selection)
In de beginjaren van mijn beautycarrière gebruikte ik de MAC Paint Pots als oogschaduwbasis, maar deze Pro Longwear variant kan je juist ook perfect als kleur op zichzelf gebruiken om oogschaduw te vervangen. Ik breng deze simpelweg met mijn ringvinger aan op mijn oogleden en voorzie ze van een subtiele champagnekleur die de oogopslag direct opfrist. Deze paint pot droogt echt in op je huid, gaat dus de hele dag nergens naar toe én trekt niet in de lijntjes op je ooglid. Tip: draai het potje goed dicht na gebruik en bewaar hem op de kop, zodat de substantie niet uitdroogt.

Maybelline The Colossal Curl Bounce mascara (waterproof)
Met mijn kortere en redelijk rechte wimpers merk ik niet echt heel erg veel verschil tussen mascara’s, of ze nu van een high-end of budgetvriendelijk merk zijn. Een tijdje geleden besloot ik vanwege een actie deze van Maybelline eens te testen en ik vind het toch wel een heel fijne die ik kan aanraden! Maakt de wimpers mooi zwart, klontert niet, verlengt en krult subtiel en ‘stempelt’ niet op de huid onder de wenkbrauwen. Zeker wanneer je de waterproof-variant neemt ben je de hele dag safe van panda-oogjes.

dagelijkse make-up look

Ghazal Beauty brow boost fixer
Ik heb natuurlijk prachtige powder brows laten zetten waardoor ik eigenlijk geen omkijken meer heb naar de kleur en vorm van de wenkbrauwen. Een aanrader als je het mij vraagt en in dit artikel kan je er alles over lezen (de voor- en nafoto’s blijven schrikken..). Maar om de haartjes zelf nog even wat meer vorm en in bedwang te houden gebruik ik graag een transparante wenkbrauwgel of een brow fixer zoals deze van Ghazal Beauty. Tipje: door het subtiel omhoog kammen met een fixerende browgel geef je je ogen subtiel een ‘lift’ en dus een meer wakkere en frisse oogopslag. Win-win!

HudaBeauty Silk Balm (Blush)
Als laatste product in mijn dagelijkse make-up routine gebruik ik eigenlijk altijd een wat meer transparante, iets rozige lipgloss. Maar dan wel eentje die niet plakt, ook nog verzorgende ingrediënten bevat en het liefst de lippen subtiel voller laat lijken ;) Ik ben inmiddels toe aan mijn tweede HudaBeauty Silk Balm, dus je kan wel zeggen dat ik hiermee een favorietje te pakken heb. De mooie glans geeft het geheel van de make-up look wederom die frisse touch waar ik zo van hou.

dagelijkse make-up look dagelijkse make-up look

En dit is dan het resultaat! Een glowy huid die er net wat egaler en minder rood uitziet, wallen, pigmentvlekken en adertjes die minder opvallen en dat zonder dat je – al zeg ik het zelf – echt make-up ziet zitten :) Natuurlijk hoef je zelf niet exact bovenstaande producten te gebruiken, want het is natuurlijk niet zo dat wat voor mij werkt ook voor jouw huid zal werken. Maar wellicht haal je er net even wat fijne tips, tricks en inspiratie uit om zelf mee aan de slag te gaan.

–> Welk make-upproduct kan er in jouw daily routine als favoriet niet ontbreken?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.