Beauty

Vegan skincare | _Faace

15 september 2022

faace skincare review (vegan skincare)
Een vegan huidverzorgingsmerk ontwikkeld voor ‘skin disrupted by life’. Maak kennis met Faace! Een merk dat sinds kort ook in Nederland verkrijgbaar is en zich vooral richt op een no nonsense skincare routine met een handvol producten die in korte tijd doet wat het moet doen; zorgen voor een schoon en verzorgd gezicht waardoor je snel weer door kan met je daily life. In dit artikel meer informatie en uitgebreide review!

‘Lees ook: Beauty | Snelle skincare hack voor een gehydrateerde huid.’

faace skincare review (vegan skincare)

Over Faace skincare

Faace (spreek uit als ‘face’, het Engelse woord voor gezicht) is een vegan skincare merk uit Engeland, opgericht door Jasmine Wicks-Stephans die door het moederschap minder tijd en energie had voor haar dagelijkse beautyroutine. Omdat ze niet iets passends kon vinden bij haar wensen, besloot ze zelf deze nieuwe vorm van huidverzorging te ontwikkelen. Haar visie? Een fuss-free huidverzorgingsroutine voor zowel vrouwen als mannen die beter aansluit bij de drukke wereld waarin we leven.

De producten van Faace worden gemaakt in Engeland, zijn zowel vegan als dierproefvrij en voor de verpakkingen wordt gebruik gemaakt van 60% gerecycled materiaal. Maar duurzaamheid en bijdragen aan een mooiere wereld gaat bij Faace nog een stapje verder. Zo doneren ze via Hey Girls voor elk verkochte Period Face een menstruatiekit aan vrouwen die hier geen geld of toegang voor hebben en gaat een deel van de opbrengst van Menopause Face naar The Menopause Charity, voor meer onderzoek naar zowel de lichamelijke als geestelijke verandering die de menopauze met zich meebrengt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Faace skincare is een behoorlijk gebruiksvriendelijk merk met een assortiment van twee reinigers en vier gezichtsmaskers. Dit houdt het heel overzichtelijk en heb je al snel de juiste producten voor jouw huid en huidbehoeften te pakken.

–> In Nederland is Faace online te koop bij Bioplaneet.

Reinigers
Dirty faace 100ml/€31,00
Dull faace 100ml/€32,00

Maskers
Period faace, 100ml/€32,00
Tired faace 100ml/€32,00
Menopause faace 100ml/€39,00
Sweaty faace 100ml/€32,00

Er zijn ook enkele sets verkrijgbaar waarin een combinatie van een fullsize reiniger (100ml) samen wordt verkocht met een travelsize masker (30ml) voor €50,00.

faace skincare review (vegan skincare)

Review

Dirty faace

Een reiniger voor “de make-up faace, work-out faace, drukke faace, city girl faace en einde-van-de-dag faace” in een wat dunnere gelformule. De ingrediëntenlijst bestaat uit onder andere rozenwater, aloë vera, glycerine en zink, zonder uitdrogende ingrediënten, siliconen, sulfaten of synthetisch parfum maar met wel enkele etherische oliën. De geur is duidelijk te omschrijven als zonnig en fris met herkenbare citrusnoten zoals grapefruit, sinaasappel en jeneverbes.

Je kan deze reiniger volgens de verpakking zowel op een droge huid als een natte huid aanbrengen, maar zelf ben ik meer fan van de ‘droge huid methode’ omdat ik op deze manier merk dat het net even wat beter schoonmaakt. Op deze manier verwarm ik een kleine hoeveelheid tussen mijn vingertoppen en dit masseer ik vervolgens zachtjes in op mijn gezicht en over mijn (gesloten) ogen. Vervolgens neem ik een beetje lauwwarm water waarmee de formule wat meer schuimend wordt en vervolgens gebruik ik een washandje om het te verwijderen. Op deze manier verwijder je zonder veel te hoeven boenen in no-time make-up, vuil en SPF en hou je een lekker fris en schoon huidje over.

faace skincare review (vegan skincare)

Menopause faace

Een gezichtsmasker voor “de hormonen faace, oververhitte faace, slaapgebrek faace en waarom-heb-ik-weer-puistjes faace” in een romige crèmeformule. De ingrediëntenlijst bestaat uit onder andere rozenwater, saffloerolie, glycerine, teunisbloemolie, granaatappelolie, hyaluronzuur, rozenbottelolie en kojinezuur. Een mooie combinatie die de huid hydrateert, de aanmaak van collageen bevordert, een antioxidantenboost geeft, de huid kalmeert en zowel huidveroudering zoals lijntjes en rimpeltjes als pigmentvlekjes aanpakt. Er zitten enkele alcoholen in, zowel van de ‘goede’ soort die de huid juist voedt in plaats van uitdroogt, maar er is ook alcohol aan toegevoegd als natuurlijk conserveringsmiddel. Verder zitten er geen nasties in en heeft het product een heerlijke licht-kruidige en luxe verzorgende geur.

Je kan dit gezichtsmasker gebruiken op de manier zoals je normaal een gezichtsmasker gebruikt, oftewel: aanbrengen in een wat dikkere laag op een schone en droge huid, 20 minuten laten zitten en vervolgens afspoelen. Maar je kan hem ook in een wat dunnere laag – zoals een crème – aanbrengen en vervolgens de hele nacht laten zitten. Op de eerste manier heb je een intenser wellnessmoment met een lekker zacht huidje als gevolg, maar op de laatste manier sta je op met een heerlijk zachte en glowy huid waarbij de werkzame bestanddelen de hele nacht door hun werk hebben kunnen doen. En dan draagt dit masker ook duidelijk bij aan een stukje huidverbetering. Love it!

faace skincare review (vegan skincare)

Tired faace

Een gezichtsmasker voor “de mama faace, kater faace, overwerkte faace, jetlag faace, break-up faace en waarom-slaap-je-nog-steeds-niet faace” in een transparante gelformule. De ingrediëntenlijst bestaat uit onder andere aloë vera, glycerine, kokosextract, propanediol, vitamine C, cafeïne, tea tree olie, granaatappelolie en melkzuur. En yes, zoals je aan de ingrediënten kan zien zal dit een flinke oppepper aan je huid geven! Door de combinatie van een milde AHA (alpha hydroxy acid) worden dode huidcellen verwijderd en zorgt het samen met onder andere vitamine C, aloë vera en cafeïne voor een gehydrateerde, ‘wakkere’ en frisse huid. Dit effect wordt door de frisse geur ook nog eens versterkt en maakt het een perfect product om je huid (én jezelf) in de ochtend lekker wakker te maken na een kort nachtje..

Het blijft leuk om een nieuw verzorgingsmerk te leren kennen en mijn eerste kennismaking met Faace skincare is een positieve ervaring. De combinatie van vegan en natuurlijke ingrediënten, no nonsense branding, geen onnodige toevoegingen, fijne texturen en geuren én vooral dat de producten doen wat ze beloven maakt het wat mij betreft een aanrader om eens naar te kijken als je op zoek bent naar vegan skincare.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 15 september 2022 at 15:07

    Klinkt erg goed.
    Ik zal er goed over nadenken……

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.