Beauty

Love it! | Twilly d’Hermès

6 september 2022

Hermès Twilly d'Hermès eau de parfum review
Ook al werd dit parfum alweer een aantal jaar geleden – in 2017 – gelanceerd, het was pas recent dat ik er ‘tegen aan liep’ omdat mijn aandacht op een verzamelfoto van parfums naar deze flacon toe werd getrokken. Ik bedoel: de flacon draagt een bolhoedje en een sjaaltje, hoe kan je daar nou niét voor vallen?! En na het opzoeken van de geurnoten ervan durfde ik zomaar een blinde gok te doen en Twilly d’Hermès eau de parfum van Hermès te bestellen. En dat bleek een schot in de roos!

‘Lees ook: Review | Charlotte Tilbury Hollywood Flawless Filter.’

Hermès Twilly d'Hermès eau de parfum review

Hermès Twilly eau de parfum

Ik ben een sucker voor leuke weetjes als het om beautyproducten gaat. Zo is deze eau de parfum vernoemd naar de bekende zijden sjaaltjes van Hermès. Deze Twilly scarf kan je op veel manieren dragen; als polsbandje, maar bijvoorbeeld ook als shawl om je nek, in je haren als haarbandje, om een knot heen of onderaan een vlecht, met een mooie knoop aan je broekriem of als versiering aan je handtas. Ze hebben deze sjaals in veel verschillende printjes en kleuren en met bepaalde gelegenheden limited edition varianten.. om hebberig van te worden en leuk om te sparen!

De geurnoten

Topnoten: gember, sinaasappel, bergamot
Hartnoten: tuberoos, oranjebloesem, jasmijn
Basisnoten: sandelhout, vanille

Prijs en verkrijgbaarheid

Twilly d’Hermès is verkrijgbaar bij onder andere Parfumerie Douglas, ICI Paris XL en bol.com.

Hermès Twilly d’Hermès eau de parfum:

– 30ml/€67,00
– 50ml/€96,00
– 85ml/€130,00

Hermès Twilly d'Hermès eau de parfum review Hermès Twilly d'Hermès eau de parfum review

Geurbeleving

Twilly d’Hermès wordt omschreven als een bloemige geurcompositie, maar dat doet wat mij betreft de geur tekort. Zo opent de geur met een pittig samenspel tussen warme citrusnoten en gember en blijf je de gember tijdens de gehele geurontwikkeling door ruiken. Niet op de scherpe manier zoals een gembershotje om te drinken, maar wel duidelijk aanwezig als een kruidige touch die heel verrassend goed werkt samen met een wit bloemenboeket. Stijlvol, klassiek, clean, een tikkeltje vintage en een ‘rijke’ geur zonder dat het ouwelijk wordt.

De combinatie van oranjebloesem, tuberoos en jasmijn is vol, zomers en zonnig waardoor de geur perfect is voor warmere dagen. Maar dat kruidige van de gember en het warmzoete van de vanille in de basis, maakt het een geur die het ook in de herfst fijn zal doen. Ook vanwege het iets creamy gevoel dat deze eau de parfum opwekt tijdens het snuffelen aan mijn huid en kleding na het aanbrengen. Leuk detail: de gember, bergamot en sandelhout maakt het bijna een uniseks geur en ik ruik hem persoonlijk ook graag bij mijn man. Qua duurzaamheid is dit echt een eau de parfum, behoorlijk longlasting waarbij enkele sprays in de ochtend tot ver in de middag door goed te ruiken zijn. De sillage is medium; niet een geur die al van ver af te ruiken is bij een ander, maar zéker opvalt wanneer je naast iemand staat te wachten of wanneer er een briesje wind waait.

Ja, ik ben fan. Het had een pijnlijke blinde gok kunnen zijn, maar ik ben heel blij dat ik dit parfum met een mooie online actie heb gekocht. Het is sinds die tijd één van mijn favoriete parfums en het heeft me ook al een aantal leuke complimentjes opgeleverd :) Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Natascha
    Reply Natascha 6 september 2022 at 20:22

    Klinkt ook als helemaal mijn geur, thnx voor de inspiratie!

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 september 2022 at 09:57

      Leuk om te horen! Zeker eens snuffelen dus :)

  • Avatar van Aïde
    Reply Aïde 6 september 2022 at 16:49

    Ja deze is zo lekker. De gember variatie is ook zo fijn

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 8 september 2022 at 09:57

      Ik twijfelde al of ik die ook eens moet proberen, maar eerst eens snuffelen of die niet té kruidig is misschien. Of juist lekker voor in de herfst/winter als het echt kouder gaat worden..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.