Beauty

Foundation Friday | Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow

9 september 2022

Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N
De originele Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation is enorm gehyped en zelf ben ik er ook positief over, maar heeft misschien toch één nadeel: voor drogere en iets rijpere huidjes is deze misschien net even te mat. En dat matte zorgt er al snel voor dat droge plekjes, rimpeltjes en lijntjes geaccentueerd worden en het er toch al snel als ‘make-up’ uit ziet.. Maar wist je dat er sinds deze zomer ook een Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow variant bestaat? Yes, diezelfde longwearing kwaliteit en goede dekking, maar dan in een “healthy glow skincare foundation”. Na wekenlang testen is het tijd voor een review!

‘Lees ook: Hermès | Twilly d’Hermès eau de parfum (review).’

Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N

NEW | Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation

De belofte

Vertaald vanaf de originele Lancôme website belooft deze Care & Glow variant van de bekende Teint Idole Ultra Wear foundation een 24 uur lange houdbaarheid, een medium tot full coverage dekking, een SPF25 en een comfortabel huidgevoel. Dat komt door de formule die voor 80% uit een hydraterende serum-basis bestaat waarmee je niet alleen gedurende het dragen, maar ook op langere termijn aan je huidverzorging kan werken.

Ingrediënten

Deze foundation heeft een basis van siliconen en water, waaraan een hoog percentage hyaluronzuur, glycerine, rozenextract, moringa extract, amandelzuur (AHA) en vitamine E is toegevoegd. Wat dat betreft snap ik de omschrijving van een serum-basis bij deze foundation zeker.

Maar toch vind ik het jammer om te zien dat er ook een ‘harde’ alcoholsoort redelijk hoog in de ingrediëntenlijst terug te vinden is, die erom bekend staat om de huid juist uit te kunnen drogen. Waarschijnlijk is dit er in deze hoeveelheid aan toegevoegd zodat de foundation redelijk vlot ‘indroogt’ op de huid, voor de longlasting kwaliteiten. Maar toch vind ik het persoonlijk jammer in een “skincare foundation”. Hetzelfde geldt voor het toegevoegde parfum; dit zorgt dan misschien wel voor een lekkere ‘luxe’ geur aan de foundation, toch staan parfum en geurstoffen bekend om hun irriterende werking op de huid..

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation heeft een adviesprijs van €51,90/30ml en is onder andere verkrijgbaar bij ICI Paris XL, Douglas, de Bijenkorf en Bangerhead. Fijn pluspunt: met 30 kleuren in verschillende ondertonen moet er voor bijna iedereen een goede kleurmatch te vinden zijn.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N

Review

De verpakking van deze Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation is praktisch hetzelfde als die van de originele variant van deze foundation, alleen is er bij deze Care & Glow-variant gekozen voor een witte dop, helder glas en witte letteropdruk. Zo zal je niet snel een fout maken bij het uitkiezen van de variant die jou het meest aanspreekt.

Mocht ik persoonlijk advies kunnen geven als je twijfelt tussen de originele en deze nieuwe variant? Heb je een normale tot drogere of iets rijpere huid of gaat je voorkeur uit naar een meer natuurlijke foundation met subtiele glow, dan zou ik voor de Care & Glow foundation met witte dop kiezen. Heb je een normale tot vettere huid of gaat je voorkeur uit naar een meer matte finish, dan zou ik voor de originele variant met zwarte dop kiezen.

–> Vergelijk ook zeker eens de voor- en nafoto’s uit dit artikel met die uit de originele Lancôme Teint Idole Ultra Wear foundation review. Leuk om te zien hoe het eindresultaat door de finish toch behoorlijk anders is!

– even om de wenkbrauwen heen kijken, die hebben net een nieuwe powder brow behandeling gehad en zijn dus nog warmer/intenser dan het eindresultaat wordt –

Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N

Omdat deze Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation minder mat is, droogt deze ook minder snel in op de huid en dat geeft je net even een wat meer soepele ervaring tijdens het aanbrengen. Je kan er gerust mee blenden totdat hij in de huid versmelt en het maakt het makkelijker om eventueel hier en daar een extra laagje aan te brengen voor meer dekking op bijvoorbeeld pigmentvlekjes, onder je ogen en op onzuiverheden. Je kan hierdoor deze foundation redelijk foolproof noemen, of je hem nu met je vingers, een sponsje of een kwast aanbrengt.

Het huidgevoel van deze foundation is zoals een serum; heel licht en fris. En dat terwijl je met één laagje toch al snel een mooie medium dekking krijgt. Na een paar minuten set de foundation tot een longwearing resultaat met een natuurlijke tot subtiel glowy finish waar je de hele dag geen omkijken meer naar hebt. Zelfs een dag met hoge luchtvochtigheid en een regenbuitje zijn geen probleem.

Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation review 120N

Ik draag deze foundation in de kleur 120N, een lichte kleur met een neutrale ondertoon die voor nu – zo aan het eind van de zomer – een goede kleurmatch is. Misschien is de ondertoon nét een tikkeltje meer koel dan neutraal, maar zeker niet ’te roze’. Ik bedenk me net dat er toch nog één voordeeltje zit aan deze variant tegenover haar matte zusje: deze kleur oxideert niet. Waar de originele variant tijdens het opdrogen een halve tint donkerder werd, blijft deze heel dicht bij de kleur zoals die uit het pompje komt.

Persoonlijk vind ik dit een heel mooie foundation en zeker een aanrader om eens uit te proberen; een klein beetje is voldoende voor een mooi resultaat qua dekking en glow, droge plekjes en lijntjes worden niet geaccentueerd, de foundation is longwearing waardoor ik me gedurende de dag geen zorgen hoef te maken over mijn make-up en hij voelt prettig tijdens het dragen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Katarzyna
  Reply Katarzyna 16 april 2023 at 13:40

  Greetings from Poland! I discovered your blog during searching foundations swatches real-life photos… and I must admit: I any foundation has right shade for you – it will be great for me ❤️

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 17 april 2023 at 13:31

   Ahww, so nice to hear! Thanks for reading my blog :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 9 september 2022 at 10:39

  Prachtig eindresultaat en zeer dekkend…..

  Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.