Beauty

Mijn ervaring met de MeLine behandeling tegen pigmentvlekken

20 september 2022

MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist
Door heel trouw te zijn aan een passende huidverzorgingsroutine en hier en daar een professionele gezichtsbehandeling ben ik heel erg tevreden met de conditie van mijn huid. En tóch bleven de pigmentvlekken door de zwangerschappen, ook wel melasma genoemd, op mijn jukbeenderen voor mij een doorn in het oog.. Tijdens een ontharingsbehandeling bij Triaderm raakten we hierover in gesprek en zo werd mij gevraagd of ik de MeLine Peel pigmentbehandeling uit wilde proberen. Dit is een combinatie van peelings, microneedling en producten voor thuisgebruik waarmee hyperpigmentatie door onder andere zonschade, huidveroudering en hormonale invloeden kan verminderen, maar het heeft nog meer voordelen voor de huid. In dit artikel lees je hier meer over en deel ik mijn ervaring met de MeLine behandeling.

‘Lees ook: Personal | Mijn ervaring met laser ontharen in het gezicht.’

MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist

Over MeLine

De MeLine behandeling en producten zijn gespecialiseerd om alle soorten hyperpigmentatie te verminderen, voor zowel mensen met een lichte huid als mensen met een donkere huid. Hyperpigmentatie is te herkennen als donkergekleurde vlekken op de huid, vaak veroorzaakt door of een combinatie van de zon, erfelijke factoren, medicijngebruik en hormonale veranderingen zoals een zwangerschap. De MeLine behandeling zorgt niet alleen voor het verwijderen van het zichtbaar overtollig pigment, maar zal ook het teveel aan pigment in de dieper gelegen cellen voorkomen. Gebruik je er ook trouw de producten voor thuisgebruik naast, dan kan er een maximaal effect behaald worden.

De MeLine behandeling bestaat uit een kuur waarbij je begint met een intake en het maken van voorfoto’s van de huid en het bespreken van het behandelplan. Vervolgens start je met een MeLine peeling met onder andere tranexaminezuur waardoor het proces van pigmentaanmaak wordt verstoord en het afstoten van gepigmenteerde cellen versnelt. Na zo’n vier tot zes weken is het tijd voor een tweede behandeling. Deze MeLine microneedling ID behandeling is een combinatie van microneedling en een ampul met actieve ingrediënten die het omhooggekomen pigment afbreken en verwijderen, de aanmaak van pigment verstoort en zorgt dat dieper gelegen pigment ‘omhoog’ gehaald wordt zodat dit bij de volgende behandeling aangepakt kan worden. Na vier tot zes weken is het tijd voor de derde behandeling; wederom een peeling die deze keer wat langer de tijd krijgt om in te werken.

Voor een goede nazorg en het optimaliseren van de behandelingen wordt aangeraden de MeLine producten thuis te gebruiken. Hiervoor wordt in overleg met de huidtherapeut gekeken welke producten bij jouw huid en jouw persoonlijke huidbehoeften nodig is. Ik heb zelf naast de behandelingen thuis de combinatie van de volgende producten uit de lijn voor de lichte huid gebruikt; Day serum, Night serum, Moist gel en Restore crème.

Triaderm in Arnhem

Voor meer informatie, prijzen en het maken van een eventueel informatiegesprek voor een MeLine behandeling kan je een kijkje nemen op de website van Triaderm. Ik kom hier inmiddels al jaren voor onder andere ontharing door middel van laser en kan dit adres zeker aanraden als je op zoek bent naar een huidspecialist in Arnhem. Een fijne sfeer, stuk voor stuk fijne en bedreven medewerkers, altijd een warm welkom en een persoonlijke touch waarbij echt wordt meegedacht om het meeste uit jouw huid te kunnen halen.

MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist

Mijn ervaring met MeLine

Doen de peelings pijn?” Dit is een vraag die ik tijdens het delen van foto’s van de behandelingen op Instagram Stories regelmatig te horen kreeg. Nu ben ik al wel wat gewend zo door de jaren heen, maar ik vond het eigenlijk wel meevallen. Het moment van aanbrengen tot de eerste paar minuten na het aanbrengen vond ik het meest gevoelig en voelt het vooral heel tintelend en warm aan, maar dit trok iedere keer zo weg en tijdens de rest van het intrekken en verwijderen van de peeling voelde het meer aan als het inbrengen en verwijderen van een verzorgend gezichtsmasker. Ook de roodheid viel me enorm mee. Het leek eerder alsof ik net gesport had, met frisse blosjes en een stralende huid.

Na de peelings moet je wel rekening houden met een weekje huidherstel. Zo denk je de eerste twee dagen nog vooral “whooo, wat heb ik een stralende, gladde en zachte huid!” en gaat het dan over in een droge, trekkerige en afschilferende huid. Alleen maar een goed teken – want je huid laat door het peelen de dode huidcellen los, vernieuwd zichzelf in een rap tempo en werkt zo ook opgestapeld pigment weg – maar het is wel iets om rekening mee te houden. Pro tip: hoe verleidelijk dan ook, ga niet aan de velletjes trekken om huidbeschadiging te voorkomen! Trust the process, hou je aan het huidverzorgingsprotocol en het gaat vanzelf weer weg met een aantal dagen. En het is het waard, want met iedere peeling wordt de huid mooier en mooier :)

MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist MeLine peeling behandeling pigmentvlekken ervaring Triaderm Arnhem huidspecialist

Het resultaat? Het mag duidelijk zijn dat je ook op de voor- en nafoto’s een verschil kan zien in de pigmentvlekken. Ik heb op zowel de voor- als de nafoto’s geen make-up op, enkel huidverzorging en op dezelfde plek foto’s gemaakt. Je ziet duidelijk verschil in betere nachtrust (hallelujah!) en dat de foto’s op een zonnigere dag zijn gemaakt, maar bij de meest opvallende pigmentvlekken op mijn jukbeenderen zie je toch ook duidelijk dat de kleurintensiteit is verminderd en dat de vlekken minder ‘vast’ zijn, waardoor ze lichter en minder groot zijn geworden. Maar ook de zonschade bij de haargrens op mijn voorhoofd en andere kleinere plekjes hier en daar zijn duidelijk verminderd. Stiekem had ik toch gehoopt dat de grotere plekken weg zouden zijn na deze behandelingen, maar melasma (pigmentvlekken door zwangerschappen) is helaas behoorlijk intensief en lastig om aan te pakken.. Maar ze zijn duidelijk al veel minder aanwezig en ik gebruik nu eigenlijk nooit meer een concealer om ze te verdoezelen, want een laagje BB Cream of foundation bedekt het al voldoende.

Sowieso gebruik ik sinds deze reeks aan MeLine behandelingen veel minder make-up dan voorheen en heb ik er ook steeds minder moeite mee om zelfs zonder make-up de deur uit te lopen. Want alhoewel ik het MeLine traject ten eerste in ging met het oog op het verminderen van pigmentvlekjes, kwam daar als voordeel bij dat het nog veel meer doet voor de huid. Zoals ik zelf heel duidelijk kan voelen en zien, is het ook op bovenstaande foto’s op te merken; de behandeling heeft de algehele conditie van mijn huid verbeterd waardoor niet alleen de pigmentvlekken kleiner en lichter zijn geworden, ook heb ik minder fijne lijntjes, zijn kleine littekentjes minder geworden en is de huid vooral minder ‘dof’ en egaler. Ook is de textuur van de huid – vooral rondom mijn kin en op de kaken – meer verfijnd en voelt de huid steviger aan.

Mocht je naar aanleiding van dit artikel nog vragen hebben over MeLine en mijn ervaring hiermee, laat dan gerust een reactie achter onder dit artikel en dan beantwoord ik je vraag graag :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van P.Berkers
  Reply P.Berkers 30 oktober 2023 at 13:53

  Ik ga over 2 wkn dit traject aan.
  Gaat je huid heel erg schilferende?
  Lijkt me zo eng.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 31 oktober 2023 at 11:11

   Leuk dat je me hierover een berichtje stuurt, ik snap je ‘spanning’ hierover helemaal. Ik kan alleen helaas niet zeggen hoe deze behandeling op jouw huid uit zal pakken, omdat iedere huid anders is en ik weet niet of je al gewend bent met peelings en dergelijke. Hou het eindresultaat in gedachten en bedenk je dat het ‘maar’ een goede week met schilfertjes is en die vliegt voorbij. Succes en op naar een mooi resultaat! :)

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 2 augustus 2023 at 23:14

  Bedankt voor je snelle reactie! Ik ben me momenteel aan het verdiepen in alle verschillende behandelingen die mogelijk zijn bij melasma en lees (net zoals deze blog) veel positieve verhalen over MeLine! Is helpend om een beeld te vormen en een goede keus te maken! En inderdaad.. melasma is helaas hardnekkig!

 • Avatar van Vera
  Reply Vera 2 augustus 2023 at 15:55

  Super mooi! Mag ik vragen hoe het nu bijna een jaar later is?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 2 augustus 2023 at 19:53

   Hi Vera, het is nog steeds een heel stuk lichter en minder opvallend dan voorheen dus kan het nog steeds aanraden. Helaas is melasma wel een pittige vorm van pigmentvlekken en gevoelig om in de zomer weer wat donkerder te worden door UV-stralen, dus goed smeren en oppassen met de zon!

 • Avatar van Ling
  Reply Ling 20 september 2022 at 20:16

  Wow wat een verschil! Worden de sproetjes ook minder?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 20 september 2022 at 20:44

   Ik heb niet echt sproetjes, maar zie wel dat kleine moedervlekken wel lichter van kleur worden. Kleine sunspots verdwenen wel ook. Bizar hé?!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.