Huis & interieur

Interieur | Tips voor meer rust in de slaapkamer

21 september 2022

rust in de slaapkamer inrichting tips
De slaapkamer is één van de ruimtes in huis waar we heel wat uren in doorbrengen, maar waar vaak te weinig aandacht aan wordt besteed als het op de inrichting aankomt. Zonde! Want met deze ruimte is vaak heel veel meer te doen dan je denkt. In dit artikel deel ik een aantal tips voor meer rust in je slaapkamer, waardoor dit echt een ruimte wordt om je niet alleen voor de nacht maar ook voor een fijn rustmoment terug te kunnen trekken.

‘Lees ook: Interieur | Originele tips voor de inrichting van de zolder.’

rust in de slaapkamer inrichting tips

Interieurtips voor de slaapkamer

De slaapkamer opruimen

Yes, de eerste stap naar meer rust en ruimte in je slaapkamer is toch wel het minst leuke deel. Handen uit de mouwen en opruimen maar! En dan bedoel ik niet alleen wat er zichtbaar is aan teveel rommeltjes, weggezette spullen, opgestapelde boeken, kleding die over een stoel opgestapeld ligt en dergelijke maar vergeet ook niet wat er ín de kasten en de nachtkastjes ligt. Probeer bij alles wat er door je handen gaat te denken of het echt in de slaapkamer thuis hoort en het misschien beter ergens anders neergezet of opgeborgen kan worden of dat je er iemand anders blij mee kan maken, het kan verkopen of dat het weg kan.

Nu alles is uitgezocht is het tijd om een sopje door de kamer te halen, van de plinten tot aan de gordijnen wassen, ramen lappen en tot onder de kasten en het bed stofzuigen. Lekker om zo met een opgeruimde en schone basis te beginnen, nietwaar?

De slaapkamer opnieuw indelen

Nu je de kamer zo flink hebt opgeruimd, heb je waarschijnlijk al meer ruimte op de kamer over. Maar wellicht staan er nu zelfs kastjes leeg? Hoppa, weg ermee, naar een andere kamer of de opslag. Zeker wanneer je de kasten die je wél houdt echt netjes hebt ingeruimd kan je op dit punt al een heel ander gevoel krijgen op je slaapkamer. Maar soms doet een verandering qua inrichting ook wonderen. Kan het bed tegen een andere muur? Is het omruilen van een paar losse kleinere kasten voor één grotere kast niet praktischer en ‘rustiger’ om naar te kijken? Of wellicht woon je wat kleiner, dan zou een verhoogd bed met lades eronder een perfecte tip zijn om de ruimte groter te laten lijken.

Mocht je gebruik maken van een televisie op je slaapkamer – om de dag af te kunnen sluiten met je favoriete Netflix-serie of voor die heerlijke lange ochtenden in het weekend om met de hele familie samen in bed een film te kijken – denk er dan eens aan om de TV op te hangen aan de muur met een TV beugel voor een luxe hotelgevoel en zodat je geen standaard of kastje nodig hebt. Zo bespaar je ook vloeroppervlak zodat je letterlijk meer ruimte en een optisch rustiger geheel krijgt.

Geef je slaapkamer een make-over

Heb je nog wat meer tijd en budget over, dan zou je een stapje verder kunnen gaan en je slaapkamer een (mini) make-over kunnen geven. Een andere kleur verf of behang op de muur, mooie dikke gordijnen voor de ramen en fris beddengoed met een bijpassende sprei kan wonderen doen om meer rust in je slaapkamer te creëren. Denk hierbij aan een kleurenpalet met aardetinten, gecombineerd met jullie persoonlijke touch aan accessoires en meubels. Een mooie groene plant doet het ook altijd goed om een ruimte tot leven te laten komen en wellicht heb je door al het opruimen en het herindelen zelfs wat ruimte over voor een fijn hoekje met een relax-fauteuil, vloerkleed en tafeltje waar je je met een goed boek terug kan trekken? Vergeet vooral ook niet te denken aan fijne sfeerverlichting en geurkaarsen, geurstokjes of een diffuser met kalmerende geuren.

Probeer de slaapkamer in ieder geval opgeruimd te houden met zo min mogelijk spullen ‘in het zicht’, aangezien dit al snel voor onrust zorgt. In combinatie met minder meubels en spullen hou je meer ruimte over en een (mini)make-over geeft je slaapkamer een upgrade naar een rustiger, frisser en ruimtelijker geheel. Ik weet zeker dat je na deze stappen al snel meer tijd doorbrengt in de slaapkamer én dat je hierdoor ook een betere nachtrust zal ervaren.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van chucky1012
    Reply chucky1012 22 september 2022 at 09:38

    Zeer fijne tips……
    Ik zou alles waarmee je op social media kan de kamer uitdoen…….

    Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.