Beauty

Age-well | 5 skincare tips voor een mooie huid

8 september 2022

skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle)
Nu ik toch echt richting de veertig ga, merk ik dat er langzaam een shift is gekomen in mijn huidverzorgingsroutine. Sowieso ben ik heel erg trouw aan überhaupt een routine volgen – zowel in de ochtend als in de avond – maar ik merk ook dat er net even een kleine verandering is gekomen in het type producten, en dan met name in de ingrediënten. Er is niks mis met ouder worden, maar dan wel graag zo fris en stralend mogelijk. Dus niet anti-age, maar age-well zeg maar ;) In dit artikel deel ik in samenwerking met YesStyle (love #kbeauty!) een paar fijne skincare tips die hierbij kunnen helpen.

‘Lees ook: Skintech | FOREO UFO 2 review.’

skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle)

5 skincare tips to age-well

1. Een goede reiniging is onmisbaar. Niet alleen om je make-up te verwijderen, maar denk ook aan overtollig vet, losse huidcellen, luchtvervuiling en dergelijke. Daarnaast zorgt twee keer per dag je huid reinigen ervoor dat je huid de overige beautyproducten optimaal kan opnemen.

2. SPF. Elke dag. Ik kan er niet vaak genoeg op hameren, maar het is echt belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon om zo zonschade, pigmentvlekken en vroegtijdige/snellere huidveroudering te voorkomen. Al zou je na je reiniging maar één ding op je gezicht smeren: kies voor een goede SPF met minimaal factor 30.

3. Voeg vitamine C toe aan je skincare routine. Het is één van de meest sterke antioxidanten en heeft een positief effect op je huid. Zo werkt het verstevigend, maakt het de huid meer helder en frisser en helpt het je natuurlijke glow terug te krijgen. Daarnaast pakt het pigmentvlekjes, onzuiverheden, acne en rimpeltjes aan.

4. Retinol of bakuchiol. Retinol (vitamine A) staat bekend om misschien wel de meest effectieve aanpak van huidveroudering zoals het verminderen van fijne lijntjes en rimpeltjes, een strakkere huid, onzuiverheden en pigmentvlekken aanpakken en een boost geven aan de celvernieuwing. Bovendien zorgt het – mits juist gebruikt – voor een mooie glow en een zachtere en gladdere huid. Maar (!) het kan, zeker aan het begin, de huid wat uitdrogen en maakt de huid gevoeliger voor de zon. Mocht je een gevoeligere huid hebben, of een milder alternatief zoeken, dan kan je eens kijken naar producten met bakuchiol. Dit kan je zien als een natuurlijk alternatief voor retinol, met gelijke effecten op de huid. Alleen dan zónder de uitdrogende werking op de huid.

5. Hydrateer je huid en voed je huid. Ik ben er persoonlijk van overtuigd dat veel lijntjes en rimpeltjes niet eens direct te maken hebben met huidveroudering, maar simpelweg een te weinig gehydrateerde en gevoede huid. Probeer eens een tijdje meer water te drinken overdag voor meer hydratatie van binnenuit en voeg bijvoorbeeld een serum en/of crème met peptiden, hyaluronzuur of ceramiden toe aan je huidverzorgingsroutine. Een droge en doffe huid en ook een flink aantal lijntjes en rimpeltjes zullen dan al snel verzachten en wellicht zelfs verdwijnen.

skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle) skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle)

In dit artikel zie je de volgende producten voorbij komen, die ik persoonlijk als mooie tips kan aanraden om eens naar te kijken. Let wel, ik heb een 35+ huidje die iets aan de drogere kant is en ook al wel iets gewend is qua hogere percentages werkzame bestanddelen. Wat dat betreft merk je vaak bij Korean skincare dat ze net even een stapje verder lijken te zijn qua ingrediënten, percentages en combinaties, en dat met vaak heel vriendelijke prijzen ertegenover. Ik ben persoonlijk groot fan!

NEOGEN Calming Cicatree Micellar cleansing oil 300ml/€31,00
SUR.MEDIC Azulene soothing peptide ampoule 80ml/€25,55
NEOGEN Real Vita C serum 32g/€38,00
NEOGEN Real Bakuchiol firming serum 30ml/€34,50
NEOGEN Day-light protection airy sunscreen SPF50 50ml/€17,50
SUR.MEDIC Super Ceramide 100 renewal cream 50ml/€20,90
NEOGEN re:p. nutrinature ultra all-in-one multitem 100ml/€29,45

skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle)

Shoptip | YesStyle voor Korean beauty producten

In dit artikel zie je een aantal heel fijne Korean beautyproducten voorbij komen, die ik mocht uitzoeken bij de webwinkel YesStyle. Deze webshop staat misschien meer bekend om de leuke kleding en accessoires, maar ze hebben ook een enorm aanbod in Aziatische beautyproducten van merken zoals NEOGEN, COSRX, Missha, Tonymoly, Shu Uemura, Dr. Jart+, Etude en I’m from.

De levertijd van de producten is heel wisselend, zeker iets om rekening mee te houden als je er besteld. Gelukkig staat er wel achter ieder product hoe lang de levertijd ongeveer is en dit wordt naar mijn ervaring ook waargemaakt. Goed om te weten: ik heb tot nu toe geen invoerkosten hoeven betalen voor bestellingen bij YesStyle, maar mocht dat zo zijn dan biedt YesStyle restituties voor douanegerelateerde belastingen en toeslagen (customs fee) voor bestellingen tot €1.000,- binnen 30 dagen.

–> Tipje! Mocht je nou geen idee hebben waar je moet beginnen met het uitzoeken van passende beautyproducten voor jouw huid, huidbehoeften en huidwensen, dan hebben ze bij YesStyle een online huidquiz die je op weg helpt.

YesStyle kortingscode

Met de code DUTCH22 krijg je t/m maar liefst 15% korting op je aankoop via de website van YesStyle. Deze actie is geldig tot 13 september 2022, maar ze hebben regelmatig nieuwe kortingscodes.

skincare tips tegen huidveroudering (kbeauty YesStyle)

YesStyle winactie

Helemaal leuk, ik mag mijn enthousiasme voor YesStyle delen met een winactie voor maar liefst €50,- shoptegoed. Deze mag je helemaal naar eigen inzicht uitgeven, waardoor je een heel leuke kennismaking met Korean skincare óf juist uitbreiding van je skincare routine kan uitzoeken.

Wat moet je doen om kans te maken?
1. Laat een reactie achter onder dit artikel dat je meedoet met de winactie
2. Laat een beautyvraag achter waar jij graag antwoord, advies of tips over zou willen hebben (de leukste/meest interessante beantwoord ik in de Q&A-rubriek binnenkort :)
3. Natuurlijk zou ik het leuk vinden als je mij volgt via Facebook en/of Instagram.

Meedoen met deze winactie kan tot en met woensdag 14 september 2022, 23.59 uur. De winnaar ontvangt na afloop persoonlijk bericht. Good luck!

–> Laat het me trouwens gerust weten als je van één van de getoonde producten graag een uitgebreide review zou willen lezen. Dan ga ik ermee aan de slag :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Bram Peters
  Reply Bram Peters 14 september 2022 at 20:46

  Tussen al die vrouwen namen nu ook eens een man, gewoon omdat het kan. Langzaam kruip ik naar de 40, ik merk het als ik in bed lig. De rimpels blijven net wat langer hangen en in de ochtend de kreukels in mijn wangen.

  Het liefste smeer ik wat onder mijn oog en trek zo mijn wallen wat omhoog. Dan zie ik er weer jonger, uitgerust en fris en fruitig uit en roep ik luid; Alles kan, Yesstyle is ook voor de man!

 • Avatar van Erica
  Reply Erica 14 september 2022 at 10:04

  Mooie winactie, ik doe graag mee.
  Ik heb ontzettend last van een droge huid, ik probeer van alles uit, maar ik heb nog niet het juiste product gevonden.

 • Avatar van Froukje
  Reply Froukje 14 september 2022 at 07:15

  Ik wil graag meedoen. Ik wil graag meer doen maar ik zie door de bomen het bos niet meer in skincareland! Dit zou me helpen om ergens een start te maken!

 • Avatar van Esmeralda
  Reply Esmeralda 13 september 2022 at 16:34

  Ik doe graag mee! Ik heb best een droge huid, maar van smeren gaat het ontzettend zweten. Wat kan ik nog meer doen? Ik drink echt voldoende water

 • Avatar van Rachne
  Reply Rachne 13 september 2022 at 13:00

  Oh ik zou zo graag willen winnen! Ik merk dat mijn huid tijdens mijn tweelingzwangerschap wel een beetje Korean skincare kan gebruiken! Ik ga duimen!!

 • Avatar van Dorine
  Reply Dorine 12 september 2022 at 22:51

  Wat leuk weer zeg !! Tuuurlijk doe ik graag mee !! Ik krijg steeds meer pigmentvlekjes in mijn gezicht. Vind dat erg storend. Met welk type product heb jij de beste ervaring hiervoor ? Thanks alvast !

 • Avatar van Claudia
  Reply Claudia 12 september 2022 at 17:46

  Zou graag de producten lijn willen proberen voor beter conditie van me huid

 • Avatar van Lisanne Bons
  Reply Lisanne Bons 12 september 2022 at 12:29

  Ik ben Indisch en ik krijg toch wel last van pigmentvlekken. Ik smeer mezelf in met zonnebrand factor 50. Graag zou ik willen weten wat ik hieraan kan doen. Ik ken dit merk nog helemaal niet dus zou het graag willen proberen

 • Avatar van Sandra
  Reply Sandra 11 september 2022 at 15:50

  Superleuke actie! Heb je ook nog tips voor menstruatie-pukkels ;-) ??

 • Avatar van Paulien
  Reply Paulien 10 september 2022 at 19:52

  Leuke winactie, doe graag mee. Mijn vraag is: hoe verzorg je je huid, als je roseaca hebt?

 • Avatar van Noortje
  Reply Noortje 10 september 2022 at 14:36

  Een enorm interessante blog en een ware wake-up call voor mij om mijn huidverzorging eens goed onder de loep te nemen nu ik de 40 ben gepasseerd. Ik ben heel erg nieuwsgierig naar welke veranderingen ik kan invoeren met nieuwe producten van YesStyle. Daar heeft mijn beautyvraag dan ook meteen mee te maken: waarop moet je letten als je de 40 gepasseerd bent en welke veranderingen moet je doorvoeren in je huidverzorging?

 • Avatar van Marieke
  Reply Marieke 9 september 2022 at 21:49

  JAA super leuk ik doe graag mee, vraag. De zon schijnt volop en je hebt een beetje pigmentvlekken boven je lip en dan lijkt het net of je een hele erge snor hebt

 • Avatar van Monica
  Reply Monica 9 september 2022 at 14:26

  Weer een geweldig artikel om te lezen! Dank je wel.
  Mijn vraag betreft liptstick / lipgloss. Wat is de manier of de truc om ervoor te zorgen dat het langer op mijn lippen blijft zitten. Ik vermoed dat ik het er zelf af “eet”, al probeer ik daar wel op te letten.

 • Avatar van Gea
  Reply Gea 9 september 2022 at 11:00

  Zou het super leuk vinden om het te mogen proberen
  Edelstenen daar kun je heel wat mee ;ook door toe te passen in huidverbetering en andere wensen …hoe zou jij dat toepassen ?

 • Avatar van Mirjam
  Reply Mirjam 9 september 2022 at 09:03

  Wat een fijne winactie! Ik volg je uiteraard via instagram (fb heb ik niet meer). Ik ben fan van de Cosrx snail mucin essence, heb jij die al weleens geprobeerd? Lekker hydraterend, maar ik ben steeds meer aan het kijken naar een alternatief omdat ik mij niet helemaal goed voel bij het gebruik van dieren voor zoiets. Die neogen rep lotion klinkt wel heel interessant! Verder is mijn vraag gericht op het schoonmaken van de huid. Zou jij een reviewartikel willen maken met alle eerste stap reinigers die je aanraadt? Ik heb nog niet echt een fijne gevonden die waterproof mascara eraf haalt zonder te boenen!

 • Avatar van Charlotte
  Reply Charlotte 8 september 2022 at 23:55

  Superleuk artikel weer!! En uiteraard doe ook ik graag mee met de winactie :)

  Mijn vraag gaat over gerstekorrels rondom mijn ogen: is er een speciale crème of een bepaald ingrediënt wat kan helpen dit te verminderen? Héél benieuwd of jij hier iets op weet… Verder héél benieuwd naar de mooie Korean beauty producten!!

 • Avatar van MarianZw
  Reply MarianZw 8 september 2022 at 15:11

  Ik doe graag mee. Mijn beauty vraag heeft te maken met pigmentvlekjes in het gezicht. ondanks dat ik dagelijks een zonnecrème gebruik in de zomer en een dagcreme met SPF krijg ik steeds meer donkere vlekjes. Heb jij ervaring met een product wat werkt? Kan ik de vlekjes minder laten worden?

 • Avatar van Diny Gijsberts
  Reply Diny Gijsberts 8 september 2022 at 12:01

  Hoi ik doe mee . Wat kan men het beste gebruiken voor de tere huid rond ogen, neus en mond ?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2022 at 15:00

   Hi Diny, leuk dat je meedoet! En om alvast antwoord te geven op je vraag, ik ben voor deze plekjes echt enorm fan van de REN Evercalm Overnight Recovery Balm die ik in dit artikel tipte: https://curvacious.nl/blog/2022/06/slugging-skincare-trend-tips/

   Perfect voor droge, schrale, geïrriteerde plekjes en zelfs rondom de ogen zonder problemen te gebruiken.

 • Avatar van Inge Van den Bempt
  Reply Inge Van den Bempt 8 september 2022 at 11:17

  Helemaal onbekend in België! Zou ik zo graag testen🙏🏻. Wat met hyaluronzuur?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 8 september 2022 at 11:23

   Hi Inge, leuk dat je meedoet!

   Wat bedoel je precies met je vraag? Welke producten met hyaluronzuur ik kan aanraden, of meer informatie over hyaluronzuur in het algemeen?

 • Avatar van elisabeth maria martina
  Reply elisabeth maria martina 8 september 2022 at 11:07

  ik zou graag willen weten hoe je er op latere leeftijd toch fris&fruitig uit kan zien met al die rimpels en kraaiepootjes

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 8 september 2022 at 10:55

  Mooie producten, zou ze graag uitproberen. Mijn vraag is in welke volgorde je nu alles aanbrengt. Serum, spf, retinol, exfoliant

 • Avatar van Lies
  Reply Lies 8 september 2022 at 10:23

  Hele fijne tips, dankje! Ik worstel vooral met de vraag wanneer je nou over gaat van gewoon hydrateren naar een stap ‘ouder’, haha. Ik ben nu 33, smeer trouw en heb een mooie vrij gladde huid. Toch dacht ik laatst in de auto een fronsrimpel te zien (stress natuurlijk) dus ik twijfel nu erg of ik niet over moet op een nieuwe routine.

  In ieder geval doe ik graag mee en volg ik je natuurlijk al op socials!

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 8 september 2022 at 10:08

  Super fijn dit artikel……
  Ik was hier nu zeer benieuwd naar.
  Maar ik heb ook een beauty vraag want om op mijn leeftijd onder de kin van die ingegroeide haren te hebben waarvan ik meerdere keren per week ze probeer om met de beste pincet die er is te kunnen verwijderen….
  Maar dan voorgoed……
  Ik ben het zo zat zat en wil ze voorgoed en eeuwig kwijt…..
  Heb jij een idee hoe?
  Want het maakt me niet mooi en ik voel mij ook echt lelijk en volgens mij bekijkt iedereen me….
  Ik doe mee met deze superleuke winactie…..

  Een fijne dag Xoxo

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.