Beauty

The Body Shop | Edelweiss skincare

22 september 2022

The Body Shop Edelweiss skincare review/ervaring
Edelweiss is een plantje dat voornamelijk in de Alpen groeit en is te herkennen aan de stervormige zilverwitte bloemen. Maar wist je dat dit plantje bomvol antioxidanten zit en het interessante leontopodinezuur bevat dat de huidbarrière herstelt, verstevigt en krachtige anti-aging eigenschappen heeft? Dit ingrediënt zien we nog niet veel in huidverzorgingsproducten, maar is veelbelovend! In dit artikel lees je alles over de werking van leontopidic acid én de nieuwe The Body Shop Edelweiss skincare lijn.

‘Lees ook: Review | The Body Shop Fresh Nude foundation.’

The Body Shop Edelweiss skincare review/ervaring The Body Shop Edelweiss skincare review/ervaring

The Body Shop Edelweiss skincare

Edelweiss werd door The Body Shop eerder gebruikt in de lijn die Drops of Youth heette maar deze is nu vernieuwd naar de Edelweiss-lijn, verrijkt met een dubbele concentratie werkzame bestanddelen en bevat nu ook het krachtige leontopodinezuur.

Het key-ingrediënt in deze huidverzorgingsproducten is een combinatie van edelweissextract en edelweiss-stamcellen met daarin het leontopodic acid, ofwel leontopodinezuur, dat wordt verkregen uit de Leontopodium alpinum (Edelweiss) plant. Dit plantje met zijn ‘sneeuwbloemen’ is bijzonder krachtig en weet zichzelf in extreme weersomstandigheden met harde wind, kou, regen en sneeuw te beschermen en te repareren. Leontopodine-zuur zou meer antioxidantwerking dan vitamine C en zelfs retinol (retinolacetaat) hebben en dat is toch behoorlijk veelbelovend aangezien retinol (vitamine A) erom bekend staat hét anti-age ingrediënt te zijn. De belofte? Een gehydrateerde, gladdere en stevigere huid en een sterkere huidbarrière.

Goed om te weten: The Body Shop Edelweiss-lijn is 100% vegan en voor de verpakking is gekozen voor grotendeels gerecycled plastic, aluminium en glas.

Prijs en verkrijgbaarheid

De volledige The Body Shop Edelweiss-lijn is verkrijgbaar in TBS winkels en hier te vinden in de The Body Shop webwinkel. Deze lijn bestaat uit de volgende 10 producten:

– Cleansing Concentrate gelreiniger 100ml/€15,00
– Bouncy Jelly Mist toner/lotion-spray 57ml/€19,00
– Daily Serum Concentrate 30ml/€30,00 en 50ml/€44,00
– Liquid Peel 100ml/€19,00
– Smoothing Day Cream 50ml/€25,00
– Intense Smoothing Day Cream 50ml/€28,00
– Serum Concentrate Sheet Mask 1st./€6,00
– Bouncy Sleeping Mask 75ml/€25,00
– Eye Concentrate oogcrème 10ml/€19,00
– Bouncy Eye Mask 20ml/€25,00

The Body Shop Edelweiss skincare review/ervaring

Mijn ervaring en aanraders

Er gaan vanwege mijn werk heel wat beautyproducten door mijn vingers heen maar veel kan ik voor mijn huidtype, huidbehoeften en -wensen of vanwege gebruik van bepaalde ingrediënten niet gebruiken of testen. Deze Edelweiss producten kwamen binnen, ik bekeek de ingrediëntenlijstjes, ik begon wat research (onder andere hier) te doen over leontopodic acid en raakte behoorlijk enthousiast. En nee, ik krijg er geen geld voor om dit te zeggen ;)

Zo door de jaren heen heb ik al wel meerdere keren wat over de voorganger van deze lijn (toen nog Drops of Youth) geschreven, maar het is duidelijk dat de producten een upgrade hebben gehad. Qua verpakking, weer een stapje verder in duurzaamheid en ook zeker als het op gebruik van de ingrediënten aankomt. Het is hiermee een heel mooie en volledige skincarelijn geworden, die – als ik het goed inschat – door zo’n beetje ieder huidtype te gebruiken moet zijn en zeker interessant is als je over wil stappen naar een meer anti-age (of zoals ik liever zeg: age-well) huidverzorging. Mocht ik een nadeel op kunnen noemen, dan is het dat ik het jammer vind dat er hier en daar gebruik wordt gemaakt van ‘harde’ alcohol en parfum. Hoe klein de hoeveelheid ook, het kan voor sommige huidjes een trigger zijn tot huidreactie en/of huidirritatie.

The Body Shop Edelweiss skincare review/ervaring

Mijn persoonlijke favorieten uit deze lijn zijn toch wel de volgende drie producten:

Edelweiss Liquid Peel is een milde peeling om je huid te helpen zich te ontdoen van dode huidcellen en je huid een flinke oppepper te geven. Er zit onder andere glycerine, edelweissextract, moringa olie, edelweiss-stamcellen en hyaluronzuur en heeft een iets scherpere frisse geur. Je brengt hem aan op een schone en droge huid, masseert het product zachtjes met ronddraaiende bewegingen in (vermijd oogcontact, trust me..) en dan zal het product van een gel veranderen in een soort ‘rulletjes’. Vervolgens kan je met lauwwarm water je gezicht afspoelen en merk je direct het effect; een stralend frisse en gladde huid.

Edelweiss Eye Serum Concentrate is een fris oogserum in de vorm van een transparante gel waar onder andere niacinamide, hyaluronzuur, adenosine, edelweissextract en -stamcellen en rijstproteïne in zit. Eén druppel is voldoende om te kunnen verdelen rondom beide ogen, doe dit met een zacht kloppende beweging met bijvoorbeeld je ringvinger (deze werkt zachter dan je wijsvinger) en concentreer je vooral op de huid onder je ogen en aan de buitenkant omdat dit vaak de drogere plekjes zijn en waar huidveroudering zoals lijntjes en rimpeltjes zich laat zien. De ooggel verfrist en geeft hierdoor een meer wakkere blik, bovendien werkt het heel hydraterend waardoor droogtelijntjes al snel verdwijnen en werken de overige ingrediënten op de lange termijn aan een vermindering van rimpeltjes, een meer elastische huid en een ‘plump’ huidgevoel waardoor de huid onder de ogen er gladder uitziet. En dat helpt dan ook weer mee met het mooier kunnen aanbrengen van je make-up.

Edelweiss Intense Smoothing Cream is toch wel echt een aanrader voor deze tijd van het jaar wanneer de temperaturen buiten dalen en we de huid meer blootstellen aan hardere wind en regen, terwijl we tegelijkertijd de verwarming aanzetten waardoor de lucht in huis droger wordt. Deze seizoenswisseling merk je dus op meerdere manieren aan je huid, aangezien deze dan vaak wat droger zal zijn, zijn glans verliest en hier en daar zelfs wat trekkerig en jeukerig aan kan voelen. Zo’n heerlijk intensieve verzorgende crème als deze is hiervoor een uitkomst! Er zit onder andere glycerine, shea boter, squalaan, hyaluronzuur, vitamine E, adenosine, edelweissextract- en stamcellen, moringa olie en rijstproteïne in. De geur is iets zoetig en de textuur voelt vol en rijk aan maar trekt verrassend vlot in de huid waar het een gehydrateerd, plumped en zijdezacht huidgevoel achter laat met een mooie natuurlijke glow.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Aleyd
    Reply Aleyd 6 april 2023 at 16:37

    Vroeger heetten die producten Drops of Youth. Ik vond die echt veel beter. De Edelweiss Bouncy Eye Mask heeft een andere structuur , plakt aan je oogleden en mijn rimpels blijven meer. Ik was zo super tevreden met Drops of Youth. In een paar dagen zag je mega verschil. Echt echt spijtig .

    • Avatar van Desirée
      Reply Desirée 7 april 2023 at 10:18

      De naamswijziging/product-herlancering staat inderdaad ook in het artikel vermeld. Wel heel spijtig dat je deze ervaring hebt met de vernieuwde lijn.. Hopelijk kan je iets anders vinden waar je wel weer mooie resultaten en een fijne ervaring mee hebt. Mocht ik eens mee kunnen denken, dan doe ik dat graag! :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.