Beauty

Natural skincare | Aphyta

18 oktober 2022

Aphyta skincare huidverzorging review ervaring
Als ik ergens een zwak voor heb dan is het wanneer het complete plaatje van een merk klopt. Van de filosofie erachter tot aan het gebruik van ingrediënten en de werking ervan, maar ook zeker wanneer dit neergezet wordt in producten die mooi vormgegeven zijn. Al een aantal weken ben ik de huidverzorging van het (Nederlandse!) skincare merk Aphyta aan het testen en daarbij kan je dit hele rijtje afvinken. Ik vertel je er dan ook graag meer over!

‘Lees ook: Beauty ABC | Wat is cica en wat doet het voor je huid?’

Aphyta skincare huidverzorging review ervaring

“Aphyta natural skin care gelooft dat een gezonde, mooie huid begint bij pure, natuurlijke huidverzorging.”

Aphyta

Ingrediënten

Aphyta is een puur, natuurlijk en plantaardig skincare merk waarvan de naam is samengesteld uit de Latijnse woorden ‘phyto’ (plant) en ‘ava’ (ademen). Voor de producten wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van biologische extracten van planten, noten en zaden. Op de ingrediëntenlijstjes kan je dan ook ingrediënten zoals jojoba olie, macadamia olie, sheaboter, vitamine C, extract van calendula en kamille, vitamine E, aloë vera, duindoorn, haver, melkzuur, lavendelolie, rozenwater, arganolie, avocado-olie, rijstolie en teunisbloemolie terugvinden.

Duurzaamheid

Goed om te weten: de producten van Aphyta zijn vrij van parabenen, siliconen, microplastics en synthetische stoffen. Daarnaast zijn de producten cruelty-free, bevatten ze geen dierlijke ingrediënten en draagt het merk verschillende keurmerken zoals Amsterdam Made voor duurzame en ambachtelijke producten uit Amsterdam, het Natural Cosmetic Standard, het Eco-Control keurmerk én het Zero Plastic Inside-keurmerk van The Plastic Soup Foundation. Alle producten worden lokaal geproduceerd, de verpakkingen zijn recyclebaar en zitten in doosjes van plantenafval uit de landbouw die zijn bedrukt met watergedragen inkt.

Prijs en verkrijgbaarheid

De producten van Aphyta zijn bij verschillende ‘groene’ verkooppunten te vinden, waarvan hier een overzicht, maar ook via de eigen Aphyta webwinkel. Het complete assortiment bestaat op dit moment uit de volgende producten:

– Aphyta gezichtsreiniger & make-up remover 125ml/€24,50
– Aphyta hydraterende tonic 125ml/€24,50
– Aphyta Moisturizing Day Cream 50ml/€29,50
– Aphyta Intensive Anti-Aging Cream 50ml/€44,50
– Aphyta Hand Cream 50ml/€14,50.

Heel fijn: van ieder product is via de webshop ook een proefje/sample te bestellen, zodat je het eerst een aantal keer kan testen voordat je gelijk de fullsize verpakking hoeft aan te schaffen.

Aphyta skincare huidverzorging review ervaring

Review

Alhoewel ik het voor mijn huid heerlijk vind om af en toe een pittige peeling te ondergaan, ik exfoliëren en bijvoorbeeld een retinolproduct niet meer kan missen in mijn huidverzorgingsroutine ga ik voor de basisverzorging heel vaak terug naar de pure en meer zachte producten. Als tegenhanger én omdat deze vaak vol zitten met oliën en boters waar mijn drogere huidje heel blij van wordt. Maar denk niet dat deze ingrediënten enkel voor een milde en zachte verzorging staan, ze hebben nog veel meer bewezen effectiviteit! Zo staat bijvoorbeeld macadamia olie erom bekend de huidveroudering te vertragen, ondersteunt shea boter het herstellend vermogen van de huid staan aloë vera en rozenwater erom bekend de huid te verzachten en te hydrateren.. Kortom; ook wanneer je een rijpere huid hebt en ‘meer’ van je huidverzorging verwacht kan je goed terecht bij natuurlijke merken zoals deze.

De face cleanser is behoorlijk mild en reinigt prima voor in de ochtend en op de dagen dat ik amper tot geen make-up draag, maar wanneer ik echt een full face make-up draag moet ik wel eerst een oliereiniger gebruiken om alles goed te kunnen verwijderen. Het is heel fijn dat de reiniger mijn ogen niet irriteert en de huid lekker zacht en soepel achterlaat. De toner ruikt heerlijk fris en zacht, voelt verkoelend aan op de huid, verwijdert de laatste restjes make-up, kalmeert de huid en bereidt deze voor op de huidverzorging.

Als het op de crèmes aankomt ben ik als een blok gevallen voor de Intensive Anti-Aging Cream. Wát een verwennerij voor de huid! De crème zit bomvol natuurlijke age-well ingrediënten en maakt mijn drogere, in deze tijd van het jaar soms zelfs ietwat trekkerige, huid direct zacht en soepel en laat een zijdezacht huidgevoel achter. De geur is lastig te omschrijven, maar doet heel natuurlijk, zacht en weldadig aan met een subtiel rustgevende ondertoon. Echt een genot om te gebruiken als laatste stap in de avondroutine en mijn huid reageert er heel goed op.

De handcrème is wat rijk voor overdag en staat hier dus op het nachtkastje om voor de nacht te gebruiken, zodat de ingrediënten tijdens het slapen hun magie kunnen verrichten. De geur is iets aards – vind ik persoonlijk heel lekker – en de rijke ingrediënten zoals avocado-olie, shea boter, macadamia-olie en jojoba olie zorgen ervoor dat ik wakker word met zachte handjes en verzorgde nagelriemen. Wat mij betreft een onmisbaar product voor de herfst en winter en een tip om je vriendinnen of moeder mee te verrassen als verwencadeautje :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van patriciaheres
  Reply patriciaheres 16 november 2022 at 16:20

  Klinkt als een mooie lijn. Ik gebruik eigenlijk nooit producten om mijn huid te verzorgen. Nou ja, doucheschuim en deodorant enzo natuurlijk niet meegeteld, maar frequent gebruik van bijvoorbeeld iets voor het gezicht? Dat niet.

 • Avatar van Frederique
  Reply Frederique 15 november 2022 at 14:46

  Ik ken het merk niet maar ik ben het met je eens, het is een totaalpakket. Het is fijn wanneer alles matcht, van de filosofie tot de ingredienten.

 • Avatar van Tessa
  Reply Tessa 10 november 2022 at 17:10

  Dit klinkt als een prettige lijn. Momenteel gebruik ik de skincare van Olcay Gulsen Beauty. Ook echt een aanrader

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:31

   Daar ben ik ook zeker nieuwsgierig naar, OCB staat hier op het lijstje met ’te proberen merken’ haha :) Dankjewel voor de tip!

   • Avatar van Tessa
    Reply Tessa 19 november 2022 at 18:31

    Het is echt een super fijn merk. ook de make up zijn aanraders

 • Avatar van Joyce joshua
  Reply Joyce joshua 10 november 2022 at 12:43

  Klinkt als een fijne lijn. Ik heb altijd last van een droge huid!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:32

   Dan zou dit zeker wat voor jouw huidje kunnen zijn, misschien eens de samples proberen? :)

 • Avatar van Nicole Orriëns
  Reply Nicole Orriëns 9 november 2022 at 11:40

  Dit klinkt als een hele fijn productlijn. En het ziet er ook nog eens prachtig uit!

 • Avatar van Aphyta.com
  Reply Aphyta.com 9 november 2022 at 11:05

  Dank je wel voor je mooie review! Heel fijn!

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:34

   Heel erg graag gedaan, prachtige producten!

 • Avatar van Natascha - Beautyopinie.nl
  Reply Natascha - Beautyopinie.nl 19 oktober 2022 at 12:40

  Leuk merk is dit inderdaad! Er zijn nog zoveel mooie beautymerken te ontdekken :)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 19 oktober 2022 at 15:04

   Gelukkig wel! Kunnen wij onze lol mee op als skincare junkies :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.