Beauty

Foundation Friday | Hourglass Ambient Soft Glow foundation

14 oktober 2022

hourglass ambient soft glow foundation review 4.5
In de beautywereld is er een soort van battle gaande tussen de recent gelanceerde Lancôme Teint Idole Ultra Wear care & glow foundation en deze nieuwe Hourglass Ambient Soft Glow foundation. Aangezien ik behoorlijk fan ben van het Hourglass Ambient Lighting powder en deze vloeibare foundation diezelfde glow belooft, maar dan met buildable dekking en in een blurring en longwearing product was ik direct heel benieuwd. Maakt deze nieuwe Hourglass foundation zijn beloftes waar?..

‘Lees ook: Mijn ervaring met de MeLine behandeling tegen pigmentvlekken.’

hourglass ambient soft glow foundation review 4.5

Hourglass Ambient Soft Glow foundation review

De belofte

Een vederlichte vloeibare foundation die 16 uur houdt met een medium, op te bouwen, dekking voor een natuurlijke look met een zachte glow. Deze foundation met blurring effect is geïnspireerd op de iconische Ambient Lighting Collection en bevat lichtreflecterende deeltjes die oneffenheden optisch zachter maakt en de huid er gladder uit laat zien. Verdere voordelen; makkelijk te blenden, tweede-huid-effect, minimaliseert lijntjes en poriën, geeft niet af en is sweatproof.

Ingrediënten

Dit is een foundation op basis van water, siliconen en glycerine waaraan kleurpigmenten en huidverzorgende ingrediënten zoals vitamine E, algenextract en extract van witte thee is toegevoegd. Goed om te weten: deze foundation is vegan, cruelty-free en bevat geen talk, synthetisch parfum, parabenen en alcohol.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Hourglass Ambient Soft Glow foundation bevat 30ml en is in Nederland verkrijgbaar bij onder andere de Bijenkorf voor €48,00, via Cultbeauty voor €51,98 en rechtstreeks bij Hourglass voor €68,00.

hourglass ambient soft glow foundation review 4.5
hourglass ambient soft glow foundation review 4.5 hourglass ambient soft glow foundation review 4.5

Review

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk maar ik vind de verpakkingen en de algehele look van het merk Hourglass prachtig. Mooie afgeronde hoeken in palettes en compacts, een originele burgundy kleur en minimale opdruk.. Love it! Zo ook deze foundation met een heel zachte uitstraling die perfect past bij de Ambient collection en de finish zoals je die herkent van het bekende finishing powder. Dit poeder kan je all-over gebruiken om je make-up te setten zodat dit de hele dag blijft zitten en geeft de huid een prachtige glow, verzacht poriën en oneffenheden en zorgt echt voor het effect van een porseleinen huidje. Juist omdat ik zo’n fan ben van dit poeder – en het effect ervan op mijn huid – had ik de hoop dat de Hourglass Ambient Soft Glow foundation hetzelfde effect zou hebben.

Laat ik beginnen met de kleur. Er is een enorme kleurenselectie, want deze foundation komt maar liefst in 32 kleuren. Ik ben behoorlijk wat gewend wanneer het op het ‘online uitzoeken van een kleur foundation’ aankomt, maar het was lang geleden dat ik er zo’n moeite mee had als bij deze. Normaal gesproken kom ik er wel uit met de te vinden foto’s, een shade finder op de website van het merk en het lezen van een aantal reviews die al online te vinden zijn. Vandaar dat ik dacht met de kleur 4.5 die geschikt zou zijn voor lichte huidjes met een koele ondertoon. Helaas valt de kleur voor mij een halve tot hele tint te donker uit, want de kleur oxideert nog wel wat eenmaal na het aanbrengen. Daarnaast had ik in andere reviews reeds had gelezen dat de kleuren behoorlijk warm/oranje uit kunnen vallen, dus koos ik met opzet voor een tint met koele ondertoon. Maar helaas: de kleur pakt alsnog heel erg warm en zelfs een tikkeltje oranje uit. Het lijkt zo op de foto’s nog mee te vallen, maar in het echt is de kleur niet alleen een tint te donker maar ook echt te warm. En dat is bij daglicht heel erg goed te zien en er kan bijna geen blendwerk langs de haarlijn en halslijn tegenop om dat te fixen..

Daarnaast is mijn iets drogere huidje geen goede match met deze foundation. Ik heb hem op meerdere manieren uitgeprobeerd, met verschillende dagcrèmes eronder, met en zonder primer, met de vingers of met kwast aangebracht… maar ik krijg er geen resultaat mee waar ik blij van kan worden. De foundation is te ‘droog’ voor mijn huidtype. Van een afstandje lijkt het de huid zeker een mooie glow te geven en daarin zie je dat de lichtreflecterende deeltjes goed hun werk doen, maar van dichtbij geeft het niet het gewenste effect. In tegendeel: het lijkt mijn poriën en fijne lijntjes maar ook drogere plekjes juist te benadrukken. Dit is vooral bij de mondhoeken, naast de neus en rondom de ogen goed te zien. En wanneer ik de overige make-up verder aan wil brengen krijg ik er daardoor simpelweg geen mooie look mee. Zo zie je maar hoe belangrijk die basis als ‘canvas’ is voor een mooie en frisse make-up :)

Om de review netjes af te ronden: de finish van deze foundation is satijnmatte, dus zeker niet te glanzend maar ook niet ‘dof’. Qua dekking komt deze foundation uit op een medium dekking die zeker op te bouwen is naar iets meer waardoor je geen losse concealer meer nodig hebt.

Zo zonde dat het geen match is! Het is duidelijk dat voor mij persoonlijk de nieuwe Lancôme foundation voor mij deze ‘battle’ gewonnen heeft en ik kan die dan ook zeker aanraden boven deze nieuwe Hourglass foundation. Of in ieder geval: wanneer je net als ik een 35+ en iets drogere huid hebt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.