Beauty

Dit zijn de make-up trends voor deze herfst en winter

4 oktober 2022

make-up trends herfst winter 2022 FW22 MAC Cosmetics
De modetrends voor deze herfst en komende winter zijn al behoorlijk duidelijk en zichtbaar in het straatbeeld en daar sluiten natuurlijk ook de nieuwe make-up trends en looks mooi op aan. In het nieuwe trendrapport vanuit MAC Cosmetics zien we prachtige make-up trends voor deze herfst en winter; rechtstreeks vanaf de catwalks vertaald naar looks voor iedere dag. We zien een duidelijke focus op de huid en dus de basis van de make-up, maar met een aantal opvallende make-uptrends voor als je een statement wil maken. In dit artikel zie je dé make-up trends herfst winter 2022!

Lees ook: Fashion trend | Het gilet (+ styling tips).’

AFW AW22 fashiontrends vertaald naar make-up looks

“De focus ligt dit seizoen op de huid. Een stralende, goed verzorgde huid is in. De afgelopen jaren draaiden om self-care, binnenblijven en het verzorgen van onze huid. Dit inspireerde tot Skinification, de focus van onze post-pandemie make-up routines, waarbij we op zoek zijn naar hybride make-up en skincare formules die samen werken als één. We nemen afstand van dikke lagen foundation die onze huid bedekt en omarmen onze echte huid. Met een coverage die zo natuurlijk is, dat zelfs de beste cameralens ‘m niet ziet.” – Hannah Bennet, Senior make-up artist bij MAC Cosmetics

make-up trends herfst winter 2022 FW22 MAC Cosmetics

LINKS – Model: Laourath Sabé, MUA: Alexandra Spyridopoulou. RECHTS – Model: Eden Long, MUA: Vilde Feste. Fotograaf: Bruno Gasperini.

Dit zijn de grootste make-uptrends voor herfst/winter 2022

Make-up trend 1 | Steamy Skin

Anders dan bij de heldere glass skin-trend die we afgelopen seizoenen zagen, krijgt de huid bij de steamy skin-trend wat meer warmte mee. ‘Alsof je net met frisse blosjes en een stralende huid bij de spa vandaan komt’. Een goed gehydrateerde en dewy huid, opgebouwd uit meerdere laagjes skincare met daaroverheen een glanzende basis zoals de MAC Strobe Cream, een vloeibare en lichte serum- of crèmefoundation plus een goedgeplaatste creamy blush en highlighter maken deze look af. Probeer vooral weg te blijven bij matte en poeder-producten en werk in dunne laagjes zodat de look de hele dag fresh blijft ogen, zonder in lijntjes op te hopen.

make-up trends herfst winter 2022 FW22 MAC Cosmetics

LINKS – Model: Tibalt Dautel, MUA: Jessie Lefler. RECHTS – Model: Laourath Sabé, MUA: Alexandra Spyridopoulou. Fotograaf: Bruno Gasperini.

Make-up trend 2 | Sheer Matte

Heb je van jezelf een meer glanzende en wat vetter huidtype of vind je zo’n glanzende basis niet mooi dan is de steamy skin-trend wellicht een minder goede match. Maar ook wanneer je houdt van meer expressieve oogmake-up of een felle lipstick is misschien de sheer matte-trend meer iets voor jou. Een matte, maar zeker niet doffe, huid is dan juist een prachtige basis waardoor je opvallende ooglook alle aandacht naar zich toe trekt. Maar wederom: geen dikke laag dekkende foundation en poeder, maar een subtiele en zachte satijnmatte basis zodat de huid er alsnog als huid uit blijft zien. Denk aan een matterende primer die poriën vervaagt, subtiel aangebrachte concealer waar nodig en een egaliserend transparante finishing powder voor een soft blurring effect.

make-up trends herfst winter 2022 FW22 MAC Cosmetics

LINKS – Model: Sarah Guerre, MUA: Netta Szkely. RECHTS – Model: Tibalt Dautel, MUA: Luisa Sporkenbach. Fotograaf: Bruno Gasperini.

Make-up trend 3 | Grunge Glam

Vooral op social media was de trend voor oogmake-up de laatste paar jaar óf heel erg nude met enkel een goed aangezette wenkbrauw, een subtiele schaduwtint in de arcadeboog en een likje mascara óf een superstrakke glam-look met cut creases en flink aangezette wimpers. De Grunge Look is duidelijk meer ongedefinieerd voor een ooglook met attitude. Combineer een frisse basismake-up voor het gezicht met een goed aangezette wenkbrauw en een balmy lip met een oldskool kôhlpotlood, al dan niet enkel op de waterlijn als ook óm het oog heen zachtjes vervaagd (gebruik vaseline voor een greasy look) en aangezet met meerdere laagjes intens zwarte mascara.

make-up trends herfst winter 2022 FW22 MAC Cosmetics

Naast bovenstaande 3 meest duidelijke make-up trends voor de herfst en winter van 2022, gaan we ook nog aanvullend de volgende make-uptrends terug zien:

Bold Lips, van glanzend tot mat.. als het maar een intense en opvallende lipkleur is
Bow Lips, waarbij vooral het cupidoboogje strak geaccentueerd en iets aangezet wordt
Icy Lips, een combinatie van het bitten lips-effect met transparante superglossy finish
90’s Frost, van parelmoer tot lila-prisma tintjes highlighter en lipstick. It’s back!
Chrome Lighting, glanzende zilverkleurige kleuraccenten op zowel de ogen als lippen
Misplaced Metals, felle glanzende chrome-tinten niet alleen voor het ooglid maar ook als highlighter voor een all-over opvallend kleuraccent.

–> Welke van deze make-up trends spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 4 oktober 2022 at 16:01

    Is wel allemaal erg veel werk … Als het toch een trend is om een foundationlaag te gebruiken die je niet ziet, dan ga ik gewoon door met geen foundation gebruiken. Fijne trend :) (Wel een laagje sunscreen.) Ik vind het heerlijk dat ik geen gedoe heb met uitlopende mascara in de regen, oogschaduw die in die vouwtjes boven mijn oog samenklontert en geen lippenstift die ofwel blijft zitten en mijn lippen uitdroogt ofwel elke 30 minuten ververst moet worden.
    Geen gedoe voor mij.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.