Beauty

NARS Radiant Creamy Concealer

21 oktober 2022

NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after
De NARS Radiant Creamy Concealer is (volgens hun website) de nummer één luxe concealer in Amerika, heeft inmiddels meerdere beauty awards gewonnen en belooft een medium tot full coverage met een natuurlijke finish. Ik besloot hem eens uit te gaan testen en deel vandaag mijn uitgebreide review met je, inclusief voor- en nafoto’s die er niet om liegen..

‘Lees ook: Hourglass Ambient Soft Glow Foundation review.’

NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after

NARS Radiant Creamy Concealer

De belofte

Deze concealer belooft een medium dekking die op te bouwen moet zijn naar full coverage, in een lichte formule met lichtreflecterende deeltjes om de oogopslag stralend en fris te maken zonder glitter of glans toe te voegen. Daarnaast blijft deze concealer de hele dag op z’n plek, is deze crease-, sweat-, transfer– en waterproof en is hij geschikt voor ieder huidtype.

Ingrediënten

Deze concealer is op basis van water, siliconen, glycerine en kleurpigmenten en verder is er onder andere vitamine E, magnolia extract en druivenpitextract aan toegevoegd als milde oogverzorging. Er zit verder geen alcohol, parabenen en parfum in. Fijn om te weten: deze concealer is veilig getest voor lenzendragers, irriteert de ogen niet en bezorgt ook geen traanogen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De NARS Radiant Creamy Concealer is onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf, de Europese NARS webshop en via Lookfantastic in 30 kleuren. De fullsize (6ml) kost €32,00 en er is ook een mini (1.4ml) verkrijgbaar voor €16,00 zodat je het product uitgebreid kan testen voor je gelijk de fullsize aan hoeft te schaffen.

NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after

Review

Het was de afgelopen periode een perfecte tijd om een concealer te testen, aangezien onze jongste dochter alweer in een pittige fase van slaapregressie zit. Na tig gebroken nachten waarin we soms wel uren wakker zijn kan je dat zéker zien aan bijvoorbeeld de donkere wallen onder de ogen. Maar dat maakt me dan wel weer een beter model voor deze review ;) #omdenken

Maar laten concealers en ik nu niet bepaald goede vriendjes zijn.. Vaak zijn deze namelijk te ‘droog’ in combinatie met mijn toch al drogere huidje, waardoor ze de huid onder de ogen er juist ouder, rimpeliger en cakey uit laten zien en worden lijntjes en rimpeltjes er juist door geaccentueerd. Niet een look waar ik graag voor ga, dus ik gebruik al lange tijd eigenlijk geen concealer meer en gebruik dan een klein beetje extra foundation onder de ogen. Dat werkt eigenlijk prima voor ‘iedere dag’ maar dit dekt dan wel minder dan een echte concealer. En laat ik die dekking, zoals in deze periode, voor sommige dagen toch echt nodig hebben om mijzelf er in ieder geval fris en wakker uit te laten zien.

Ik besloot daarom de bestselling NARS Radiant Creamy Concealer uit te gaan proberen, aangezien hier zoveel lovends over gezegd en geschreven wordt. Na wat uitzoekwerk kwam ik uit op de kleur Light 2 Vanilla die qua kleur en ondertoon een perfecte match blijkt te zijn. Niet te warm/oranje en ook zeker niet te koel/roze, waardoor ik hem zowel goed onder de ogen als op andere plekjes op het gezicht kan gebruiken.

NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after NARS Radiant Creamy Concealer review Light 2 Vanilla before after

De NARS Radiant Creamy Concealer komt in een verpakking zoals je die kent van een lipgloss, met een draaidop en een kleine sponsapplicator. Hiermee kan je een aantal stipjes zetten op de huid waar je het product aan wil brengen en daarna kan je hem inkloppen met je ringvinger of blenden met bijvoorbeeld een fluffy make-upkwastje of een make-upsponsje. Mijn persoonlijke voorkeur is toch wel het aanbrengen met de vingertop, aangezien het product meer lijkt te versmelten door het warmere huid-op-huid contact. Op deze manier krijg ik er een goede medium dekking mee, maar voor meer dekking kan je een kwastje gebruiken. Zo is er wat mee te spelen, naar gelang de dekking die je nodig hebt of mooi vindt.

De textuur is wat aan de dikkere kant en ik vind persoonlijk dat deze concealer redelijk snel set, waardoor je beter per oog en een beetje vlot kan werken voor het mooiste resultaat. Zorg wel voor een goed gehydrateerd huidje als basis en dan versmelt deze NARS Radiant Creamy Concealer eigenlijk zonder enige moeite. Zelfs zo mooi dat het lijkt alsof je niets hebt aangebracht, maar wanneer je dan van een afstandje naar je gehele gezicht kijkt zie je het prachtige effect. Heel natuurlijk, fris, een meer open en wakkere blik. Afpoederen is eigenlijk niet eens nodig en dit effect blijft zonder problemen de hele dag aanhouden. Yes!

Op de foto’s heb ik op voorhand mijn huidverzorging, SPF en een erwtje van de Purito BB Cream aangebracht, zodat ik heel gericht de concealer onder mijn ogen en een klein beetje rondom mijn neus en de zijkanten van mijn kin kon aanbrengen. Check het verschil tussen de foto’s maar eens goed onder de ogen, bij de pigmentvlekjes op mijn jukbeenderen, de roodheid naast de neusvleugels. En hoe mooi ziet de close-up eruit, totaal geen cakey of droog effect. Jep, ik snap de ‘cultstatus’ van deze concealer wel en vind het dan ook oprecht een aanrader!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Indie
  Reply Indie 28 oktober 2022 at 14:30

  Helemaal fan van deze! Leuk artikel om te lezen ook! Creamy concealer is een top product!!

  x Indie

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 21 oktober 2022 at 09:01

  Ik vind deze concealer ook echt top en vanilla is ook mijn kleur 😊

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.