Beauty

Mijn top 5 | Warme parfums voor het najaar

22 oktober 2022

parfums voor het najaar herfst winter 2022
Zodra de seizoenen wisselen en we – zoals nu – overgaan van warmer weer naar frisse temperaturen, verandert niet alleen mijn garderobe maar ook mijn voorkeur qua parfums. Zo heb ik in de herfst en winter een duidelijke voorkeur voor de zwaardere geuren die zich als een warme deken om je heen sluiten, waarbij je door de dag heen aan jezelf blijft snuffelen voor zo’n comfortabel cocoon-gevoel. Herkenbaar? In dit artikel deel ik 5 lekkere parfums voor het najaar met je, van warm bloemig tot aan rokerig intens. Let’s go!

‘Lees ook: Beauty | Dit zijn de make-up trends voor herfst/winter 2022.’

parfums voor het najaar herfst winter 2022

Dit zijn ideale parfums voor het najaar

Hermès | Twilly d’Hermès

Vaak is een ‘white floral’-parfum meer een geurtype voor in de lente en zomer, maar in Twilly is het witte boeket heel verrassend gecombineerd met pittige gember en een warme basis van sandelhout en vanille. De geur opent dan wellicht wat fris door de citrusnoten, maar na een uurtje zal je merken dat hij steeds warmer zal worden. Ik werd er heel aangenaam door verrast, zoals je ook kon lezen in de parfumreview die ik over Twilly schreef.

Topnoten: gember, bittere sinaasappel & bergamot
Hartnoten: tuberoos, oranjebloesem & jasmijn
Basisnoten: sandelhout & vanille

Hermès Twilly d’Hermès is verkrijgbaar als eau de parfum bij onder andere Douglas, ICI Paris XL en bol.com vanaf 30ml/€67,00.

parfums voor het najaar herfst winter 2022

Trussardi | Pure Jasmine

Pure Jasmine is een lancering van dit jaar en is net als Twilly een ‘white floral’-parfum en eentje die je ook in de zomer goed kan dragen. Toch neem ik hem graag mee in dit lijstje met parfums voor het najaar, aangezien er een heerlijk Indian Summer-gevoel aan zit. De pistache, mugane, sandelhout en oldskool patchoeli maken het een romig, tikkeltje aards, warm en ‘comfortabel’ parfum. Heel chique en ook perfect om in deze tijd van het jaar als signature scent te dragen, zowel op werk/zakelijk als privé waarbij je vast veel complimentjes en vragen zal krijgen. Dat is in ieder geval mijn ervaring ;)

Topnoten: pistache, bergamot & neroli
Hartnoten: magnolia champaca, mugane & jasmijn
Basisnoten: vanille, sandelhout & patchoeli

Trussardi Pure Jasmin is verkrijgbaar als eau de parfum bij onder andere Douglas, ICI Paris XL en bol.com vanaf 30ml/€57,00.

parfums voor het najaar herfst winter 2022

Astrophil & Stella | Love is Lost

Dit parfum valt onder de niche geuren waar ik een tijdje geleden op een event kennis mee maakte. Eerlijk? Het was geen liefde op het eerste gezicht, maar toen ik een paar uur later in de trein terug naar huis zat bleef ik maar aan mijn arm snuffelen. It grew on me, zullen we maar zeggen. Bijzonder hoe dat soms werkt! Ook dit is eerder een bloemengeur te noemen, maar dan wel eentje met warm vanille en amber en een kruidig aards randje; velvet smooth en knuffelig intens. Let wel op, aangezien dit een extrait de parfum is is de geurbeleving intenser nog dan een eau de parfum. Hierdoor blijft de geur met 2 spraytjes in de ochtend tot laat in de avond goed op je huid te ruiken.

Topnoten: neroli & bergamot
Hartnoten: Bulgaarse roos, Indische jasmijn & geranium
Basisnoten: Madagascar vanille, amber & eikenmos

Astrophil & Stella Love is Lost is verkrijgbaar als extrait de parfum bij onder andere Parfumswinkel en bol.com voor 50ml/€129,-.

parfums voor het najaar herfst winter 2022

Tom Ford | Black Orchid

Van dit parfum bestaat zowel een eau de toilette als een eau de parfum. Ik heb zelf de eau de toilette en deze is qua kwaliteit zeker te vergelijken met menig eau de parfum, aangezien de geur niet alleen intens is maar ook een behoorlijke sillage heeft én de hele dag terug te ruiken valt. Dit parfum bevat geurnoten die je niet direct in ieder parfum terugvindt en dat maakt het een uniek bloemenparfum dat duidelijk aan de heavy side van dit spectrum valt en ook door mannen goed te dragen zal zijn. Denk aan donker hout, een aards randje en de rokerigheid van wierook, gecombineerd met warmzoete bloemen. Love it!

Topnoten: truffel, ylang-ylang, zwarte bes & bergamot
Hartnoten: zwarte orchidee, tuberoos & fruit
Basisnoten: patchoeli, wierook, saldelhout, vanille, vetiver & lotus

Tom Ford Black Orchid is zowel als eau de toilette (helaas nergens op voorraad op dit moment?) en als eau de parfum verkrijgbaar bij onder andere Douglas, ICI Paris XL en Parfumerie vanaf 30ml/€80,-.

parfums voor het najaar herfst winter 2022

Bon Parfumeur | 603

Wederom een uniseks geur, die zowel ik zelf als mijn man Paul graag draagt. Het is een aromatische, kruidige en houtige geur met een musky en fluwelen randje waarin de salie en leer ook duidelijk te herkennen zijn. Misschien niet een parfum voor iedereen, maar als je van de meer unieke en wat zwaardere geuren houdt is dit onbetwist een must try. Denk aan een frisse wandeling in de ruwe natuur waarna je fris gedouched in een berghut opwarmt, opgekruld in een zachte deken voor een open haard tegen je liefste aan.

Topnoten: vioolbladeren, citroen & nootmuskaat
Hartnoten: cipres, salie & olibanum
Basisnoten: kasjmier, styrax, cistusroos, leer & tonkaboon

Bon Parfumeur 603 is verkrijgbaar als eau de parfum via de Bon Parfumeur webshop vanaf 30ml/€65,00.

–> Wat is jouw favoriete parfum voor het najaar?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.