Fashion

New in! | The perfect shacket

20 oktober 2022

shacket tussenjas herfst winter Protest 2022
De shacket, een woord waar ik zelf nog heel erg aan moet wennen maar je kan er eigenlijk niet meer onderuit. Het is een samenvoeging van de woorden shirt als in een blouse/overhemd + jacket als in een jas. En het is ook nog eens een enorme musthave voor in je kast, want je kan er veel kanten mee op. Ik laat je graag mijn nieuwste aanwinst zien als tip voor deze herfst en de winter!

‘Lees ook: On trend | Het gilet (+ styling tips).’

shacket tussenjas herfst winter Protest 2022

Hoe draag je een shacket?

Dit was een vraag waar ik zelf ook nog een beetje mee zat te worstelen, want hoe draag je nu zo’n item dat precies tussen een dikke variant van een overhemd en een jas in zit.. Maar zo is dus precies zoals je een item als deze zou moeten zien: een tussenjas! Nu heb ik een behoorlijk warme variant en daar ben ik als koukleum heel erg blij mee. Daarnaast maakt het voor mij het perfecte item die ik even snel aantrek als ik de hond uit ga laten, op die warmere en drogere herfstdagen voor een wandeling, het brengen/halen van de kinderen naar school of de opvang en om bijvoorbeeld een boodschapje te doen. Voor natte dagen en met vrieskou vind ik het vanwege het materiaal en de dikte niet echt aan te raden, maar zelfs in de winter kan je zo’n shacket doordragen; alleen dan als een heerlijk huisvest zodat je de verwarming minder snel aan of hoger hoeft te zetten.

shacket tussenjas herfst winter Protest 2022

Protest shacket

Ik heb zelf het Protest NXGredoak geruit vest (€89,99), al is deze echt behoorlijk dikker en steviger van materiaal als je van een vest mag verwachten. Het is gemaakt van een wat stugger maar lekker zacht fleecemateriaal, zonder voering en is heerlijk warm zonder zweterig te zijn. Echt een perfecte tussenjas voor deze tijd van het jaar en staat leuk met zowel sneakers als stoere boots, met een legging of jeans en lekker casual met een hoodie eronder. Er zit een ritssluiting in, twee steekzakken aan de zijkant en twee borstzakken met een knoopje. Daarnaast is de mouwlengte lang genoeg voor op de fiets en is ook de bilpartij lekker warm door de lengte van dit jack.

Ik heb hem zelf in de espresso kleursamenstelling met bruin- en oudroze tinten op een crèmekleurige basis, maar hij is er ook nog in een lila met paarse ruit op diezelfde crèmekleurige basis. Tipje: volgens de website valt deze shacket normaal, maar persoonlijk zou ik hem in een maatje kleiner nemen aangezien hij redelijk oversized valt.

Sowieso ben ik persoonlijk heel erg fan van Protest als het op jassen aankomt. Ben je dus nog op zoek naar een dames winterjas dan zou ik er zeker eens rondkijken want in de nieuwe collectie zitten weer heel veel mooie winterjassen! Hierbij nog een persoonlijke tip: ben je een flinke koukleum, kijk dan eens voor een dames snowboardjas. Deze zijn duidelijk nóg een stukje warmer dan een normale winterjas en er zitten vaak nog handigheidjes in verwerkt zoals extra ritsvakjes, waterdichtheid, goede capuchon etc. Samen met een bijpassende dames snowboardbroek maak je er zo een lekkere warme en waterdichte set van voor als je op wintersport gaat (of wanneer er in Nederland weer eens een lekker pak sneeuw komt te liggen komende winter :)

Protest kortingscode

Mocht je nog een nieuwe winterjas voor jezelf, je partner en/of je kinderen zoeken en er eentje bij Protest spotten dan krijg je met de code curvacious10 tot en met 31 maart 2023 een fijne 10% korting op je bestelling. Enjoy!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 20 oktober 2022 at 20:32

    Staat leuk!!

Antwoorden

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.