Mama & Kind

Kids talk | Dit worden de populairste babynamen van 2023

31 oktober 2022

populaire babynamen 2023 trends
Het is duidelijk dat de trend voor babynamen in 2023 draait om korte en krachtige Engelstalige namen. En eigenlijk is dat nog niet zo heel erg vernieuwend als we kijken naar de babynamen trends van de afgelopen jaren. Ben jij in verwachting en heb je komend jaar een kindje een naam te geven? Lees dan verder hoe – volgens de voorspellingen – de top 5 namen van jongens en meisjes er voor het nieuwe jaar uit zal gaan zien!

‘Lees ook: Kids talk | 3 tips om flink geld te besparen op kosten voor de kinderen.’

populaire babynamen 2023 trends

Babynamen trends 2023

Eerlijk is eerlijk, de top vijf babynamen is de afgelopen jaren niet heel erg veranderd. Maar wellicht komt hier in het nieuwe jaar nog een verandering in, altijd leuk om te volgen! Het is duidelijk dat de korte namen met een stoere en uniseks klank terrein blijven winnen als het om babynamen gaat, met een groeiende trend in namen van slechts 3 of 4 letters die meer als een klank uitgesproken worden waardoor ze vaak ook niet af te korten zijn.

Top 5 jongensnamen 2023

1. Noah
2. Levi
3. James
4. Sem
5. Daan

We gaan bij deze top 5 namen voor jongens ook weer veel verbasteringen en meer Internationale varianten van deze namen terug zien volgens de trends, denk aan schrijfwijzen en jongensnamen als Luke, Jace, Dean en Dane.

Top 5 meisjesnamen 2023

1. Mila
2. Emma
3. Julia
4. Tess
5. Milou

We gaan ook bij deze top 5 namen voor meisjes ook weer veel verbasteringen van deze namen terug zien volgens de trends, denk aan schrijfwijzen en namen als Milu, Emmy, Juul, Jula, Giulia, Liv en Livia.

Een leuke en duidelijke trend als het gaat om het geven van een naam aan je baby, is dat de oer-Hollandsche namen steeds meer terug gaan komen als tegenhanger van al die Internationale namen. Denk aan namen als Joep, Daan en Mees voor jongens en namen als Saar, Jet en Lies voor meisjes. Ook zullen we weer vaker vernoemingen in namen of tweede-namen terug gaan zien, naar familieleden die veel voor ons betekenen of betekend hebben en helaas niet meer bij ons zijn.

En ik gok zo dat in de komende jaren de bloemennamen als babynamen weer helemaal terug in beeld gaan komen! Zowel in Nederlands als Engelstalig met Roos/Rosie, Lily, Willow, Ivy, Iris, Jasmijn en Dahlia. Ik heb hier persoonlijk toch ook wel een zwak voor..

–> Wat is de naam van jouw kind(eren) en welke betekenis heeft deze naam? Leuk om te inspireren en wellicht ideetjes op te doen! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 1 november 2022 at 11:41

    Ah joh, we hadden al moeite genoeg om namen te vinden voor onze huisdieren. Ben blij dat ik niet over namen voor kinderen hoef na te denken. In mijn omgeving zie ik inderdaad steeds vaker de ‘oerhollandse’ namen terugkomen. Best leuk. Maar een naam is maar een naam, een roos ruikt net zo lekker als we de bloem anders noemen. (Terwijl ik een hyacinth eigenlijk lekkerder vind ruiken.)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.