Carrière & Geld Huis & interieur

Interieur | Inspiratie en tips voor een small home office

29 oktober 2022

small home office tips tricks inrichten werkplek thuis, thuiskantoor

We zijn in de afgelopen jaren steeds meer hybride gaan werken, waarbij het steeds vaker voorkomt dat er deels vanuit kantoor en deels vanuit huis of zelfs volledig vanuit huis voor een baas gewerkt wordt. Dat vraagt om een flinke aanpassing maar eigenlijk kan je er niet onderuit om in deze gevallen ook thuis een goede werkplek te hebben, of je nu de luxe van een eigen werkkamer tot je beschikking hebt of een plekje ín een kamer moet creëren. In dit artikel een aantal handige tips en tricks voor een small home office/ kleine werkplek die je helpen bij een goede focus om optimaal te kunnen functioneren.

‘Lees ook: Carrière | 7 tips voor een productieve werkdag.’

small home office tips tricks inrichten werkplek thuis, thuiskantoor

Tips & tricks voor een fijne home office

Werken aan de eettafel

Zeker wanneer je echt een behoorlijk aantal uur in de week vanuit huis werkt, voldoet een plekje aan de keukentafel niet echt. Werk en privé lopen hierbij al snel door elkaar en ook voor je lichaamshouding is deze werksituatie al snel funest voor je rug, schouders en nek. Mocht het écht niet anders kunnen, denk dan in ieder geval aan hulpmiddelen zoals een laptopstandaard en een los toetsenbord zodat je al meer rechtop kan werken, wellicht helpt een voetensteun je bij een betere houding en eigenlijk is het aan te raden om in deze situatie een eetkamerstoel te verwisselen voor een goede bureaustoel. Kies er dan zeker eentje die je aan kan passen als het op de stand en de hoogte van je lichaam aan komt voor een goede zithouding.

small home office tips tricks inrichten werkplek thuis, thuiskantoor

Een kleine werkplek

Mocht je nu niet de mogelijkheid hebben van een eigen werkkamer of thuiskantoor, dan zou je wellicht wel met hier en daar wat opruim-, organize– en schuifwerk alsnog een klein plekje in een ruimte leeg kunnen maken waar je een small home office kan creëren. Ideaal hiervoor is bijvoorbeeld een secretaire; een soort kast met uitklapbaar bureaublad waardoor je er een fijne eigen werkplek van kan maken en er ook nog eens flink wat spulletjes op kan bergen die je voor je werk nodig hebt zoals administratie, mappen, een printer en dergelijke. En daar komt dan nog één heel fijn voordeel bij kijken: je schuift aan het eind van je werktijd je laptop wat dieper de kast in en sluit het uitklapbare deel waardoor je in je privétijd niet de hele tijd tegen een werkhoek aan hoeft te kijken. Ideaal!

small home office tips tricks inrichten werkplek thuis, thuiskantoor

Een eigen werkkamer

Okee, soms kan je er simpelweg echt geen ruimte voor maken en is het niet anders. Maar weet je zeker dat je niet de slaapkamerindelingen wat aan kan passen of aan de slag kan voor het inrichten van de zolder? Zo zijn wij zelf verhuisd naar de zolder om hier een lekkere ruime ouderslaapkamer van te maken en hebben we zo op de eerste verdieping de ruimte kunnen maken voor een af te sluiten werkkamer. Dit is toch wel echt heel erg fijn, zeker wanneer je zoals ik behoorlijk wat uur achter de computer werkt en er het één en ander aan materiaal, administratie en producten bij komt kijken. Zo kan je echt optimaal aan de slag voor een gezonde werkplek met een goed bureau, bureaustoel, voldoende kastruimte, luchtzuiverende planten, goede verlichting en dergelijke.

Ik ben zelf trouwens bezig met een make-over van mijn home office, daar ga ik binnenkort graag het resultaat van met je delen! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 31 oktober 2022 at 13:08

    Bij ons is het ook even puzzelen. Eigenlijk hebben we vier ‘werk’-plekken nodig, in minstens twee verschillende ruimtes. Misschien toch tijd om gewoon een kantoorruimte te huren XD Maar onze huiscomputers staan naast elkaar, voor het gamen en browsen en werken aan onze hobby projecten. En dan werk ik nu nog aan de eettafel, zodat ik in een andere ruimte zit terwijl mijn gozer aan zijn werkbureau zit. Ik heb zelf maar een klein bureautje nodig en een leuke maar gemakkelijke stoel. In ieder geval zodat ik mijn werkspullen ook gewoon netjes kan opbergen in plaats van steeds naar de eettafel te slepen! Ik zat te denken aan iets vintage, want mijn werkplek wordt helaas wel de woonkamer. Er is geen extra kamer meer over voor mij en ik vertik het om in onze slaapkamer te werken.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.