Huis & interieur

Home | 3 DIY’s voor een snelle make-over van je interieur

28 oktober 2022

snelle make-over DIY interieur tips
Soms ben je echt even aan wat nieuws toe in je huis, maar heb je helaas niet de tijd (of zin ;) om echt flink grote klussen aan te pakken waar je meerdere dagen mee bezig bent. En dat terwijl er flink wat kleine en snelle DIY’s te bedenken zijn waarmee je in no time een mooie upgrade aan je interieur kan geven. Dus: handjes uit de mouwen en aan de slag, met bijvoorbeeld één van de drie tips uit dit artikel voor een snelle make-over waar je niet eens heel handig voor hoeft te zijn.

‘Lees ook: Home | Met deze tips laat je je interieur groter lijken.’

snelle make-over DIY interieur tips

3 tips voor een snelle make-over van je interieur

Accessoires
Nieuwe accessoires kunnen echt een wereld van verschil maken, zeker wanneer je er met een specifiek moodboard of stylingboard en kleurenpalet mee aan de slag gaat. Mijn tip: snuffel eerst eens rond op interieurblogs, in woonmagazines en op bijvoorbeeld Pinterest zodat je een goed idee hebt van welke stijl je aanspreekt. Hou je budget in de gaten en maak een lijstje met wat je nodig hebt, zodat je gericht naar de woonboulevard kan gaan om in te slaan. Denk bijvoorbeeld aan een ander vloerkleed, sierkussens of kussenhoezen, fotolijstjes, bloempotten en een warm plaid. Dat geeft de hele woonkamer direct een compleet andere uitstraling.

–> DIY! Ben je een klein beetje handig met naald en draad, de naaimachine en een verfkwast? Dan kan je natuurlijk ook leuke stoffen op de kop tikken om zelf nieuwe kussenhoesjes van te kunnen maken. En met een likje verf geef je je oude fotolijstjes, bloempotten en bijvoorbeeld een houten krukje zo een nieuw kleurtje waardoor het er weer als nieuw uitziet en aansluit bij je gewenste interieur upgrade.

snelle make-over DIY interieur tips

Deurbeslag
Ik denk dat dit één van de dingen is die je huis een heel andere look kan geven, maar een ondergeschoven kindje is: het deurbeslag! Zeker wanneer je de afgelopen jaren met het één en ander aan woontrends bent mee gegaan, zoals de zwarte stalen deuren, zwarte spoelbak en kranen, zwarte lampen en dergelijke dan zijn er vaak nog deurklinken en bijvoorbeeld stopcontacten in huis die hier nét even minder mooi bij aansluiten als deze nog wit of zilverkleurig zijn. Met nieuw deurbeslag en stopcontacten geef je in een paar uurtjes de final touch waardoor alles mooi bij elkaar past.

–> DIY! Vind je de vorm van je huidige deurbeslag en bijvoorbeeld stopcontacten nog mooi (of heb je even geen budget om alles te vernieuwen) maar wil je toch een andere look? Dan kan je je huidige deurbeslag en stopcontacten met (matte) spray-verf in een spuitbus in een paar uurtjes een andere uitstraling geven. Verwijder één en ander van de muren en deuren, maak het schoon en vetvrij en ga aan de slag met een spuitbus die aansluit bij het materiaal van het te verven product. Goed laten drogen, alles weer opnieuw bevestigen en hoppa: weer een toffe do it yourself klaar om van te genieten. Of.. ga op zoek naar mooie antieke deurknoppen om je oude te vervangen!

Een andere kleur
En dan waarschijnlijk een lekker inkoppertje, maar je het is relatief eenvoudig en snel om te doen en het geeft misschien wel het grootste effect in een ruimte: een andere kleur of print op de muur! Zeker wanneer je een interieur in redelijk neutrale tinten hebt en er nog flink wat witte muren over zijn kan je met bijvoorbeeld het plaatsen van enkele stijlvolle houten wandpanelen, een andere kleur muurverf op de wand(en) of één wand behangen met een toffe print of fotobehang het geheel er direct anders uit laten zien.

–> DIY! Mocht je nou net even wat anders willen doen met je muren én gezegend zijn met een beetje handigheid, dan kan je bijvoorbeeld ook zelf aan de slag met een lambrisering maken. Dit kan met goede tape en verf, maar ook door het plaatsen van latjes tegen de muur die je daarna in dezelfde kleur als de muur verft of zoals in bovenstaand filmpje als nog een mooie variant hierop. Dit geeft een heel tof en luxe effect én je kan er nog wat leuke decoratie op kwijt.

Veel klusplezier gewenst!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.