Reizen & vrije tijd

Travel | 5x inspiratie voor een stedentrip in het najaar

16 oktober 2022

stedentrip najaar citytrip herfst tips Sevilla, Spanje
Het najaar is de ideale tijd om er een paar dagen tussenuit te gaan en wat is er nu leuker dan een ‘nieuwe’ stad te gaan ontdekken? Slenteren door mooie straatjes, genieten van al het lekkers wat een ander land en een andere cultuur te bieden heeft, het nachtleven induiken, wakker worden tussen crispy white lakens van een hotel, uitgebreid ontbijten en je door de dag heen laten verrassen door historische gebouwen of juist moderne kunst. Love it! In dit artikel een aantal tips voor een stedentrip in de herfst, met locaties waar je in een aantal uur naartoe vliegt en waar je in deze tijd van het jaar vaak nog heel lekker weer hebt zoals het prachtige Spaanse Sevilla!

stedentrip najaar citytrip herfst tips Sevilla, Spanje

Toffe locaties voor een citytrip in het najaar

Wil jij er deze herfst of winter nog tussenuit voor een leuke stedentrip en ben je benieuwd waar je in oktober, november of december terecht kan zonder dat je gelijk heel lang in het vliegtuig hoeft te zitten? Hieronder een aantal toffe locaties voor een onvergetelijke citytrip!

Sevilla (Spanje)

Vliegen naar Sevilla is in zo’n drie uurtjes gedaan en vaak is de temperatuur nog tussen de 15 en 25 graden in deze tijd van het jaar. De stad staat bekend om de vele pastelkleurige woningen, sinaasappelbomen, Plaza de Espana, het prachtige Alcázar Paleis, het uitbundig groene Maria Luisia Park, het bruisende nachtleven én de vele tapasbarren niet te vergeten.. Deze hoofdstad van Andalusië staat hier in ieder geval op de travel wishlist om eens te gaan bezoeken!

stedentrip najaar citytrip herfst tips

Istanbul (Turkije)

Wederom een locatie waar je in nog geen vier uur vliegen neerkomt in een compleet andere wereld. Het is de metropool van Turkije waar twee werelden samensmelten; aan de ene kant enorm modern en aan de andere kant weer heel klassiek met tig vergeten straatjes waar verschillende culturen samenkomen. En qua temperatuur is het in deze tijd van het jaar vaak nog heerlijk ‘met zonder jas’-weer.

‘Lees ook: Werken als digital nomad, waar moet je aan denken?’

stedentrip najaar citytrip herfst tips

Athene (Griekenland)

Toen ik in 2018 ging eilandhoppen met een cruise langs de Griekse eilanden hadden we in het programma wat vrije tijd in Athene over. Daar heb ik toen flink gebruik van gemaakt! Prachtige straatjes om doorheen te wandelen, je kan er goed shoppen, koffie drinken op één van de idyllische pleintjes, straatmuzikanten, de wijk Plaka is een must see en natuurlijk kan je het indrukwekkende Parthenon op de Akropolis niet overslaan! Je vliegt hier in zo’n drie uur naartoe en in deze tijd van het jaar kan je rekenen op een gemiddelde temperatuur van ongeveer 15 tot 25 graden.

stedentrip najaar citytrip herfst tips

Marrakech (Marokko)

Met een gemiddelde dagtemperatuur van een graadje of 20 in december, heb je hier in het najaar misschien nog wel de meeste kans op lekker weer. Je vliegt hier in zo’n vier uur naartoe en kan je daarna onderdompelen in een kleurrijke en geurrijke cultuur, marktjes (‘souks’) in overvloed, het historische hart van de stad of juist de rust buiten de stad opzoeken door de woestijn in te trekken.

stedentrip najaar citytrip herfst tips

Lissabon (Portugal)

Okee, om deze stad echt goed te kunnen ontdekken heb je behoorlijk goede wandelschoenen nodig want je loopt er continu door prachtige straatjes omhoog en weer omlaag. Maar het is er prachtig! Met een vliegtijd van nog geen drie uur en een gemiddelde temperatuur in deze tijd van het jaar van zo’n 22 graden is het misschien wel de perfecte locatie om een korte trip naartoe te plannen. Wij waren er in 2017 samen met onze oudste dochter (lees er hier meer over) en hebben ervan genoten! Heerlijk eten, met de nostalgische tram door de straatjes heen, smullen op de foodmarkt, aan het water picknicken.. Ik zou er zó nog eens naar terug willen :)

Tipje! Vliegen is dan misschien wel het ideale vervoersmiddel om zo snel mogelijk op een andere plek te komen, maar heel erg duurzaam is het helaas niet. Denk je eraan je CO2 te compenseren als je met het vliegtuig gaat? Dit is mogelijk via verschillende organisaties en er worden dan bijvoorbeeld bomen gepland of geïnvesteerd in klimaatbeschermingsprojecten of duurzame energie.

–> Welke stad staat er nog op jouw travel wishlist om eens te gaan bezoeken?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.