Lifestyle Media

Boektip | The Beauty Sabbatical (word stapelverliefd op het leven)

5 oktober 2022

The Beauty Sabbatical boek Natascha Koningsveld
Ik heb dit boek inmiddels alweer een hele tijd in huis en ben er gek op, maar heb het op de één of andere manier nog niet gedeeld met jullie.. En dat is zonde want The Beauty Sabbatical van Natascha Koningsveld verdient het om in het zonnetje gezet te worden als boekentip. Als je nog op zoek bent naar een heel mooi boek in de richting van positieve mindset, feel good en persoonlijke ontwikkeling dan kan ik je dit boek zeker aanraden. In dit artikel vertel ik je er graag meer over!

‘Lees ook: Selfcare tips | Over mindset, nee leren zeggen en beter slapen.’

The Beauty Sabbatical boek Natascha Koningsveld

The Beauty Sabbatical – Natascha Koningsveld

“Droom jij van een reis naar het mooist denkbare oord? Dan weet ik waarom dit boek in jouw handen ligt. The Beauty Sabbatical neemt jou mee naar binnen, daar waar jouw schoonheid woont. Jouw unieke mix van innerlijke en uiterlijke kwaliteiten, die je leidt naar de manifestatie van het mooiste wat jij te geven hebt. Dit boek is jouw rustpunt in roerige tijden. Tussen alle ballen die je in de lucht houdt. Dit is jouw inwijding in het ongeremd creëren en verrijken van je ware schoonheid. Dit is jouw beauty sabbatical, waarbij je onderweg stapelverliefd op het leven wordt.”

Dit boek is geschreven door Natascha Koningsveld (1968). Een naam die je wellicht kan herkennen, aangezien ik haar interviewde voor de Girlboss Interview-serie want naast het schrijven van dit prachtige boek doet ze nog véél meer, zoals onder andere eigenaar zijn van een prachtige eigen beautybrand: Colour & Spice.

The Beauty Sabbatical | Natascha Koningsveld | ISBN 9789082970555 | 248 pagina’s | €29,50 | Colour&Spice | bol.com

Recensie

Okee, het moet gezegd worden: dit is misschien wel één van de mooiste boeken die ik in mijn boekenkast heb staan. Als het op de vormgeving en afwerking aankomt, kan er maar weinig aan tippen; van prachtig papiergebruik en intense kleuren, goudkleurige details en een leeslint tot aan prachtig rijke illustraties. Ook qua formaat (22x26cm) en gewicht (ruim een kilo) mag dit met recht een koffietafelboek heten die gezien mag worden!

Met dit boek neem je telkens weer even afstand van je dagelijkse bezigheden, en laat dat nou de letterlijke vertaling zijn van het Hebreeuwse woord sjabbat (sabbatical), zodat je een fijn moment voor jezelf kan nemen. Om tot rust te komen tijdens het lezen, je gedachten en hoofd aan het werk te zetten, aan jezelf te kunnen werken en om van daaruit te kunnen groeien. Dat klinkt heel zweverig maar valt echt wel mee hoor, eerder een soort van zen zonder zweverigheid.

Het boek bestaat uit meerdere delen waarin je leert loslaten, kopen doorhakken, helen, je geest te voeden, te ontdekken waar je hart ligt en hoe je dit naar buiten kan laten komen. Dit gebeurt door middel van teksten, opdrachten, tips en oefeningen met bijna therapeutische werking, handige stappenplannen die je als leidraad kan gebruiken, het creëren van kleine (beauty & wellness)rituelen.. heel erg fijn om af en toe erbij te pakken en mee te werken <3

Wat mij betreft niet alleen een cadeautip om te geven aan je beste vriendin, zus of moeder, maar zeker vooral ook een heel mooi cadeau voor jezelf.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Daenelia
    Reply Daenelia 6 oktober 2022 at 09:41

    Boeken met leeslint, daar heb ik inderdaad ook een zwak voor. Normaal ben ik niet iemand die echt warm loopt voor zelfhulp of positive/feel good boeken. Maar dat neemt niet weg dat iemand daaar echt wel veel uit kan halen (ik niet, ik word erg negatief van boeken die alleen het positieve opdringen … ben een beetje tegendraads ;) ). Dit lijkt me dus ook wel een boek dat niet alleen voor dames geschikt is. Toch? Of mogen mannen en jongens niet aan de mooie momenten voor zichzelf? :D

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.