Fashion

Dit zijn de trouwjurken trends voor 2023

22 oktober 2022

trouwjurken trends 2023
Zelf ben ik eind dit jaar alweer 12,5 jaar getrouwd, maar de hele bruidswereld blijf ik prachtig vinden om te volgen. Het blijft gewoon een mooi iets om te zien hoe twee mensen zo’n dag vol liefde zorgvuldig inplannen tot het echt hun droomdag wordt waarin ze zich nog meer aan elkaar verbinden. En leuk om te zien hoe ook de bruidsmode aan trends onderhevig is. Mocht je nog wat inspiratie zoeken: in dit artikel lees je meer over de grote trouwjurken trends voor het nieuwe 2023 trouwseizoen.

‘Lees ook: Tips & tricks om je bruidsmake-up zelf te doen.’

trouwjurken trends 2023 trouwjurken trends 2023 trouwjurken trends 2023 trouwjurken trends 2023

Trouwjurken trends 2023

De minimalistische trouwjurk

We zagen de afgelopen jaren al duidelijk een wat meer sobere stijl terugkomen als het op trouwjurken aankomt, waarbij de fit en de kleur belangrijker werd. In de minimalistische trouwjurk wordt dit nog wat meer doorgetrokken en zien we een prachtig silhouet in een jurk van pure eenvoud. De kracht van eenvoud in een mooie stevige bodyhugging gladde stof, met een subtiele glans. En zo’n minimalistische jurk kan ook écht wel een sexy trouwjurk maken, zeker wanneer er een prachtige halslijn, een accent op een dieper rugdecolleté of een hoge split tot op het bovenbeen gelegd kan worden.

De ballgown trouwjurk

Deze trend staat eigenlijk lijnrecht tegenover de minimalistische trend: de ballgown trouwjurk is namelijk niet alleen opvallend groot qua volume van de rok maar we zien ook dat deze steeds rijkelijker versierd is met pareltjes, glansdraad, bloemversieringen en glanzende steentjes. Prachtig met een aansluitend bovenstuk én er kan vaak leuk mee gespeeld worden; zo zie je dat het wijde rokdeel verwijderd kan worden waaronder dan een speelse rok tevoorschijn komt voor het avondfeest en het dansen kan beginnen. Een leuk verrassingselement voor de gasten!

De trouwjurk met bloemenkant

Trouwjurken met kant zijn er altijd geweest, het maakt nu eenmaal een prachtige klassieke combinatie. Maar we zien door de jaren heen wel een verandering in het type kant. Zo draait het in de nieuwste collecties veelal om floral lace; prachtig opengewerkt bloemenkant, subtiele bloemenapplicaties, 3D-bloemen of in de vorm van borduursels waarbij de vorm van de bloemen duidelijk te herkennen is en wat meer uitvergroot voor een moderne touch.

De see-through trouwjurk

Eentje voor de durfals, maar een heel duidelijke trend is de transparante trouwjurk. Met baleinen, ingewerkte cups en naden op preciés de juiste plekken om de jurk definitie te geven en te bedekken wat je bedekt wil hebben. Of juist prachtig fifties-style lingerie in een ton sur ton kleur eronder.

Maar wat de trends ook zijn en waar je ook voor kiest, zorg dat het vooral een jurk is waar jij je lekker in voelt zodat jij je op je lekkerst voelt en kan stralen op jullie dag!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.