Beauty

Love it! | Witlof silky hand cream

27 oktober 2022

Witlof silky hand cream handcrème review
Als je nog op zoek bent naar een fijne handcrème voor de herfst en winter: stop met zoeken! De nieuwe Witlof silky hand cream is namelijk een absolute aanrader. Toch een goede en intense verzorging voor je handen en nagelriemen, maar zonder dat sticky gevoel zodat je hem ook overdag kan gebruiken. Ik vertel je er graag meer over in deze review!

‘Lees ook: Beautytips bij een droge huid in de winter.’

Witlof silky hand cream handcrème review

Witlof silky hand cream

Witlof

Witlof staat voor ‘clean Dutch skincare’, oftewel 100% natuurlijke en vegan verzorgingsproducten van eigen bodem. Het merk werd in 2019 opgericht als antwoord op de jarenlange zoektocht naar een huidverzorgingsmerk dat naast natuurlijk en effectief, ook lekker ruikt, knap oogt én betaalbaar is. De naam van het merk is een verbastering van het Engelse ‘with love’. Ik schreef in de zomer van 2021 al over de skincare van Witlof en nu hebben ze dus een eerste bodycare product aan het assortiment toegevoegd.

Ingrediënten

Witlof gebruikt in haar producten voornamelijk hydraterende bloemenwaters, herstellende plantaardige oliën en vetten die de huid balanceren, voeden en verzachten. Samen met vitaminen en antioxidanten zorgen ze zo voor een gezonde huid. In deze handcrème zit onder andere rozenwater, druivenpitolie, aloë vera, korenbloemwater, arganolie, zoete amandelolie, jojoba olie, niacinamide, shea boter, baobab olie, avocado olie, squalaan, hyaluronzuur en vitamine E. Good to know: Witlof is vegan en dierproefvrij en de handcrème is vrij van siliconen en parfum.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Witlof silky hand cream is verkrijgbaar via de Witlof webwinkel voor €9,95/50ml.

Witlof silky hand cream handcrème review

Review

Veel handcrèmes vind ik vaak net even te vettig waardoor ik deze liever niet overdag gebruik, omdat ik dan overal vingerafdrukken of vlekken achterlaat. Deze rijkere handcrèmes gebruik ik dan weer wel heel erg graag voor de nacht zodat deze tijdens het slapen de huid kan voeden. Maar ik vind het toch eigenlijk ook wel heel erg lekker om overdag mijn handen in te kunnen smeren, zeker nu de herfst begonnen is en de winter in aantocht is en ik al duidelijk merk dat zowel mijn handen als nagelriemen wat droger beginnen te worden. Om schrale plekjes, een jeukerige en trekkerige huid en velletjes te voorkomen is een goede handcrème voor mij onmisbaar.

Eerlijk is eerlijk, toen ik de ingrediëntenlijst van deze handcrème doornam was ik een beetje bang dat hij te vol voor overdag zou zijn. Er zitten tenslotte voornamelijk heel wat rijke en voedende ingrediënten in zoals boters en oliën en ook de textuur is wat voller zodra je hem in begint te masseren. Maar dan komt daar de verrassing en weet je gelijk waar de naam van het product vandaan komt. Zodra de crème door de warmte van je huid en het inmasseren in begint te trekken, gaat dat redelijk vlot en ervaar je namelijk een heerlijk zijdezacht handgevoel. Geen plakkerige handjes, maar een zachte en soepele huid. Daarnaast is de geur heerlijk zacht en zien zowel de handen als nagelriemen er verzorgd uit. Een herfst- en winter-musthave voor in je handtas, op het aanrecht, bij je werkplek.. waar dan ook. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.