Beauty

Q&A | Wat kan ik doen tegen droog haar in de winter?

8 november 2022

tips tegen droog haar in de winter (statisch haar tips)
Vaak zijn de koudere herfst en winter de periodes van het jaar waarin we last krijgen van droger haar. Dit komt onder andere door het grotere verschil in temperatuur en luchtvochtigheid en omdat we in de herfst en winter vaak minder goed gehydrateerd zijn. En dat merk je aan droog haar dat minder glanst en minder glad aanvoelt en aan de bekende fly aways en pluizige haartjes bij de haargrens die alle kanten op gaan staan. In dit artikel een aantal persoonlijke favorieten en een lijst vol tips en tricks tegen zowel statisch als droog haar zodat je met minder bad hair days ook deze koudere seizoenen doorkomt.

‘Lees ook: Q&A | Hoe lang kan je beautyproducten bewaren?

tips tegen droog haar in de winter (statisch haar tips)

Persoonlijke favorieten
Als ik een paar producten kan aanraden waar ik met mijn drogere haar vanwege blonderen, kleuren en gebruik van stylingtools écht een duidelijk verschil bij merk, dan hoort onderstaand lijstje daar bij. Ze helpen niet alleen bij meer glans en minder droog en statisch haar, maar helpen beschadigd haar te herstellen, gezonder te maken en zorgen zo ook voor minder haarafbreuk. Win-win!

1. Aveda Botanical Repair shampoo, conditioner & overnight serum (meer info in deze review)
2. Olaplex No1 samen met Olaplex No3 als pre-wash treatment (doet wonderen na blondeersessies!)
3. Coco & Eve super nourishing coconut & fig haarmasker (meer info in dit favorieten-artikel)
4. K18 leave-in mask (compleet laten influencen, maar is het écht waard)
5. CHI Pliable Polish (weightless styling paste voor glans en om fly-aways in bedwang te houden)
6. Moroccanoil Luminous Hairspray (goede hold, zonder hard haar of friemeltjes na uitborstelen)
7. Color WOW Dream Coat supernatural spray (voor superzacht en glanzend haar bij gebruik van föhn of stijltang).

–> Tipje! Wist je dat je ook als particulier consument vaak bij een online kappersgroothandel terecht kan voor het kopen van haarverzorgingsproducten? Dit kan behoorlijk wat schelen op de aanschafprijs van een product, zeker van de luxe salonmerken zoals CHI, Color WOW, Biosilk, Denman, Fudge, K18, Natucain, Olaplex en TIGI.

tips tegen droog haar in de winter (statisch haar tips)

Tips tegen droog haar in de winter

Droog en daardoor ook meer statisch haar in de herfst en winter ontstaat vaak door een verandering in temperatuur en luchtvochtigheid en omdat we dan meer tijd binnenshuis doorbrengen waar de lucht droger is. Hierdoor ontstaat wrijving tussen de positief en negatief geladen deeltjes in de lucht met als effect droger en statisch haar en springerige plukjes die zorgen voor extra bad hair days. Je haar heeft duidelijk behoefte aan hydratatie en meer voeding als bescherming tegen de wisselende temperaturen en drogere lucht. Je lokken zullen je dankbaar zijn met wat beetje extra liefde :)

– Gebruik een pre-wash, haarmasker en leave-in enkel op de lengtes en in de puntjes van je haren om een disbalans van de hoofdhuid te voorkomen
– kies voor een shampoo en conditioner zonder siliconen en SLS/SLES, zodat er geen onnatuurlijk laagje over je haren wordt gelegd en zowel je haren als hoofdhuid niet worden gestript van het natuurlijke beschermlaagje. Deze overstap naar schonere haarproducten kan even wennen zijn, maar hou vol want het maakt echt een groot verschil in de kwaliteit van je haar
– probeer hittestyling zoals te warm föhnen, een stijltang en krultang te verminderen (of gebruik een minder warme stand en/of producten die technologieën bevatten die haren minder beschadigen zoals de bekende Dyson Airwrap bijvoorbeeld)
– gebruik een borstel of kam van natuurlijke materialen
– gebruik eerder lauw dan te warm water bij het wassen en uitspoelen van je haren
– gebruik een luchtbevochtiger in huis en ventileer je huis dagelijks voor een gezondere leefomgeving (waar zowel je huid als haar van meeprofiteren)
– haarlak legt een isolerend laagje over je haar, waardoor haren minder reageren op invloeden van buitenaf
– draag je graag een muts in de winter? Spray hier dan een klein beetje haarlak in om springerig haar na het afzetten te voorkomen
– mocht je nou echt een bad hair day hebben waar niks meer mee te doen is, ga dan voor de hippe sleek look met een hoge staart of een knotje waarbij je wat stylingcrème of een leave-in serum en haarspray gebruikt om springerige haartjes te voorkomen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Dirk
  Reply Dirk 24 november 2022 at 09:47

  Hier heb ik (helaas) geen last meer van. :p

 • Avatar van Anne Bolijn
  Reply Anne Bolijn 11 november 2022 at 12:52

  Zelf gebruik ik olie van CHI. Ook heel fijn en ik doe er lang mee, omdat ik maar een beetje nodig heb.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:28

   Yes, CHI blijft een heerlijk merk met mooie haarverzorgingsproducten! En zoals bij veel van deze luxere merken valt de prijs uiteindelijk inderdaad wel mee, omdat deze betere en hogere concentraties werkzame bestanddelen bevatten waardoor je minder nodig hebt.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.