Beauty

Mijn top 5 | Favoriete doucheproducten van dit moment

3 november 2022

favoriete doucheproducten, favourite in shower products
Een lekkere warme douche is iets waar ik enorm van kan opknappen. Het is misschien iets heel eenvoudigs, maar ik kan me er stukken beter door gaan voelen. Zeker met gebruik van een aantal fijne producten! Een dipje, wat ziekjes, moe of gewoon toe aan een lekkere oppepper? Dan ben ik in de badkamer te vinden :) In dit artikel deel ik graag een aantal in shower favourites met je voor een zacht gezicht, lijf en haren!

Lees ook: Mijn top 5 | Warme parfums voor het najaar.’

favoriete doucheproducten, favourite in shower products

My favourite in shower beauty products

La Roche-Posay douche-olie AP+ | Vanaf €13,50/200ml bij o.a. bol.com
Er zijn van die producten die je eigenlijk al jarenlang steevast in huis haalt en waar je altijd weer bij terug blijft komen. Zo is dat hier in huis ook met deze La Roche-Posay Lipikar douche-olie AP+. Het is een milde reinigingsolie voor je lichaam die zelfs voor zeer gevoelige en eczeemhuidjes geschikt is en geweldig in het verminderen van een droge, jeukende en trekkerige huid. Perfect voor deze koudere tijden van het jaar en wordt hier het hele jaar door gebruikt door het hele gezin. Ook fijn: je kan dit product heel goed gebruiken als scheer-olie voor een superzacht resultaat zonder huidirritatie.

favoriete doucheproducten, favourite in shower products

Hello Klean nourishing micronutrient wash | €21,95/400ml bij Terra Kai
Hi, ik ben Desirée en ik ben een sucker voor Instagram ads.” ;) Regelmatig kwam in stories dit product van Hello Klean voorbij en als beautylover werd ik er toch wel door getriggerd. Een twee-in-één body wash die de pH-waarde van je huid hersteld en je huid reinigt, maar vooral een topper blijkt te zijn in het kalmeren en verzachten van mijn huid. Er zit onder andere niacinamide, groene thee extract, matcha, micro-algen en zoete amandelolie in. Even schudden voor gebruik en je krijgt een heerlijk zacht schuim uit het pompje. Ik vond het product enkel bij Internationele webshops, maar dus ook bij de Nederlandse shop Terra Kai waar ik hem kocht. Internetmarketing done right, want Hello Klean heeft er een fan bij :)

favoriete doucheproducten, favourite in shower products

Eco by Sonya scrubhandschoen | €12,95 bij o.a. De Groene Drogist
Officieel is dit een tan remover glove, waarmee je oranje-zelfbruiner-vlekken zou kunnen verwijderen, maar ik gebruik hem als scrubhandschoen samen met een douchegel of douche-olie als een vervanger voor een losse body scrub. Dit washandje gaat inmiddels al een aantal jaartjes mee en wordt nog steeds iedere week gebruikt voor een lekkere scrubbeurt. Hoe eenvoudig het er ook uit ziet; het stofje heeft een bepaalde textuur die dode huidcellen verwijdert, de bloedcirculatie stimuleert, verstopte poriën en onzuiverheden op het lichaam vermindert en helpt zo dus bij een zachtere en gladdere huid. En een mooie win-win, want je hebt er dus geen bodyscrub meer bij nodig waarin helaas nog vaak gebruikt wordt gemaakt van microplastics als scrubdeeltjes die vervolgens weer in het milieu terecht kunnen komen..

favoriete doucheproducten, favourite in shower products

Coco & Eve ‘like a virgin’ super nourishing coconut & fig hair masque | €29,95/212ml bij Douglas
Zeker in periodes van seizoenswisseling kan je haar nog wel eens droger en meer statisch worden, waarbij het duidelijk behoefte heeft aan wat extra’s. En daar kwam dit Coco & Eve haarmasker de hoek om kijken! Er zit een mix in van onder andere kokos-extract, vijgen-extract, arganolie, shea boter, lijnzaadolie, ijzer, zink, vitamine E en melkzuurbacteriën om je haren een flinke boost te geven. Hij is behoorlijk rijk qua voedende ingrediënten, dus ik zou hem niet te dicht op de hoofdhuid aanbrengen – omdat je dan wellicht snel vetter haar krijgt en teveel volume verliest – maar hij is ideaal voor de lengtes en puntjes van de haren. Dit haarmasker gaf na slechts één keer gebruik al een behoorlijk verschil bij zowel mijzelf (schouderlang fijner haar) als bij mijn oudste dochter (lang, dik en veel haar). Zeker een aanradertje dus voor een wekelijks verwenmomentje voor je lokken.

favoriete doucheproducten, favourite in shower products

Esse microderm exfoliator | €39,00/50ml bij o.a. Skin District
Ik ben een enorme voorstander van vloeibare exfolianten zoals een AHA en BHA lotion die je met een watje aanbrengt en niet hoeft af te spoelen. Deze peeling met micro-deeltjes van Esse is net even anders en vind ik daardoor perfect voor onder de douche. Je mengt het product met een klein beetje water, brengt hem aan op je gezicht (en neem ook gerust je hals en decolleté mee), masseert deze zachtjes in en spoelt hem vervolgens na een paar minuten af. Na het droogdeppen voelt de huid bijna gepolijst, heerlijk zacht en gevoed aan terwijl dode huidcellen zijn verwijderd en het bijdraagt aan een gezonde huidbarrière. Ik heb steeds meer een zwak voor dit mooie Zuid-Afrikaanse skincare merk :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.