Huis & interieur

Home | Dit zijn dé interieur trends voor 2023

2 november 2022

interieur trends 2023 interieurtrends woontrends inspiratie
Yes, zoals je inmiddels vast wel weet heb ik een enorm zwak voor alles dat met interieur en het inrichten van je huis te maken heeft. Ik vind het dan ook heel erg leuk om in huis bezig te zijn met nieuwe ‘hoekjes’ creëren, geef regelmatig een wand (of vier..) een nieuwe kleur en heb zojuist bijvoorbeeld mijn home office een make-over gegeven. Love it! Ik hou dus ook zeker graag alle woontrends in de gaten en hoe ze deze van de designtafels weten te vertalen naar de consumentenmarkt. In dit artikel deel ik graag een aantal grote interieurtrends voor 2023 met je.

‘Lees ook: Home | 3 DIY’s voor een snelle make-over van je interieur.’

interieur trends 2023 interieurtrends woontrends inspiratie

De grootste interieur trends van 2023

Zachte en aaibare materialen

Waar eerder vooral voor accessoires zoals een deken op de bank of de sierkussens van zachte en aaibare stoffen waren, zien we nu dat de gehele bank en fauteuils van materialen als knuffelig bouclé, fluweel, velvet en zelfs hoogpolig teddy gemaakt zijn. Misschien iets minder kind- en diervriendelijk, maar je kan er ook voor kiezen om bijvoorbeeld voor één statement fauteuil in dit type stof te kiezen in plaats van gelijk een volledige zithoek en dan voor bijpassende of juist mix & match-stijl sierkussens voor op de bank erbij om zo oud en nieuw toch samen te laten komen in één interieur.

interieur trends 2023 interieurtrends woontrends inspiratie

Beige

Het is duidelijk dat we meer licht, lucht en zachtheid in het interieur terug willen gaan zien en dat start met een lichte basis van lichte kleuren. Van de wanden tot aan meubels en accessoires; beige it is. Zo oogt je huis als voordeel gelijk een stuk ruimer en frisser en het wordt een oase van rust om jezelf terug te kunnen trekken. Waak er alleen wel voor dat het niet te kil en kleurloos wordt, door te gaan spelen met texturen van verschillende materialen, het toevoegen van natuurlijke materialen zoals hout en door planten en bloemen toe te voegen. Een trend in het verlengde van het al jarenlang geliefde Scandinavisch interieur en het Japandi kleurenpalet dat je hiervoor goed als inspiratie zou kunnen nemen. De accentkleuren voor het nieuwe jaar zijn veel verschillende groentinten, paars en lila en diep oranjerood en warme aardetinten met hier en daar een neon accent.

interieur trends 2023 interieurtrends woontrends inspiratie

Een blijvertje: de visgraatvloer

Het is een beetje een inkoppertje en voor velen is het er eentje die thuis hoort in de woontrends-bingo, maar de visgraatvloer is toch wel echt een blijvertje. Al komen er wel wat meer nuances in als het om de kleur gaat. Waar eerst vooral lichte eiken prints of vloerdelen werden gekozen, zien we de visgraatvloer ook steeds meer in heel donkere houttinten én zien we als afwisseling ook de Hongaarse punt, de dubbele visgraat en de visgraat in elleboogvorm gelegd worden. En pssst, gemak dient de mens: dit type vloer kan gelegd worden in echt hout maar er kan ook gekozen worden voor bijvoorbeeld een pvc vloer. Laat je bij een pvc vloer kopen wel echt goed adviseren welke soort aansluit bij jullie woonwensen en gezinssamenstelling zodat je er jarenlang plezier van gaat hebben.

Organische vormen

Wederom een duidelijk nood aan meer zachtheid; ook de organische vormen zien we meer en meer terug in het interieur. Van een vloerkleed in ovale vormen tot banken in vloeiende lijnen en zelfs salontafels in meer speelse en rondere vormen. Dit geeft een speels en meer zacht uiterlijk aan je inrichting en kan een heel mooie tegenhanger zijn van stoere en meer industriële trends van de afgelopen jaren, zoals het zwarte deurbeslag en de strakke visgraatvloer. Leuk om zo te spelen met verschillende vormen om één en ander zachter te maken en meer tot leven te laten komen!

interieur trends 2023 interieurtrends woontrends inspiratie

Duurzaamheid

Upcyclen, tweedehands, kwalitatieve materialen die van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden.. we zien meer en meer dat er bewustere keuzes worden gemaakt en dat vertaalt zich ook door in de interieurtrends. Maak van oude gordijnen nieuwe kussenhoezen, tover een oude antieke meidenkast om tot een pastelkleurige kledingkast voor op de kinderkamer, tover een donker houten theekastje om tot een beige sidetable met een spiegel als make-up-hoekje… Zo ben je niet alleen bewuster bezig, het scheelt je in de portemonnee, je hebt wat te doen én krijgt zo unieke items in je interieur die niemand anders heeft.

–> Welke van deze woon- en interieurtrends voor 2022 spreekt jou het meest aan?

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Anne
    Reply Anne 16 februari 2023 at 10:26

    Wat een leuke blog! Goed advies over interieur en plaatjes om bij weg te smelten :) De visgraatvloer blijft voor mij toch ook echt een favoriet, het is zo klassiek en tijdloos. Leuk geschreven :)

    Groetjes,

    Anne

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.