Beauty

Winter beauty musthave | Naturecan CBD nutri-glow olie

24 november 2022

Naturecan CBD olie, gezichtsolie, skincare, review, ervaring, test
Is jouw huid wat droger en meer reactief dan normaal en merk je dat deze vooral in de koudere seizoenen wel wat extra’s kan gebruiken? Dan wil ik in dit artikel heel erg graag een mooie skincare tip met je delen, namelijk de Naturecan CBD nutri-glow gezichtsolie. Al meerdere jaren gebruik ik CBD olie als voedingssupplement ter ondersteuning, waardoor ik onder andere meer innerlijke rust en minder stressklachten ervaar, maar wist je dat CBD dus ook voor je huid heel fijne voordelen heeft? In dit artikel vertel ik je hier graag meer over!

‘Lees ook: Beauty ABC | Wat is ‘cica’ en wat doet het voor je huid?

Naturecan CBD olie, gezichtsolie, skincare, review, ervaring, test

Naturecan

Mocht je Naturecan nog niet kennen? Dit bedrijf werd opgericht in 2019 door onder andere de voormalig CEO van Myprotein en is inmiddels een wellnessmerk dat wereldwijd levert. Ze richten zich op veilige en effectieve CBD producten op basis van hennep, voornamelijk CBD olie als supplement maar ook aanvullende ondersteunende producten waaronder die voor een betere nachtrust zoals CBD Slaapolie en CBD Melatonine Gummies. Deze laatste vind ik uit eigen ervaring ook een aanrader als het aankomt op CBD ter ondersteuning bij zowel sneller in slaap vallen én beter doorslapen gedurende de nacht.

Good to know: Naturecan plant een boom voor iedere bestelling en heeft een koolstofneutrale certificering.

Naturecan CBD olie, gezichtsolie, skincare, review, ervaring, test

Naturecan CBD nutri-glow olie

Prijs en verkrijgbaarheid

Deze Naturecan CBD nutri-glow gezichtsolie is verkrijgbaar voor €29,99/30ml en is nu in de aanbieding voor €19,49. Tipje! Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt een kortingscode van 15% voor op je eerste bestelling. Pssst, enkel op 25 november 2022 tijdens de Black Friday sale krijg je 15% extra korting + gratis gummies bij een bestelling boven de €80,00 met de code DESIREE15. Enjoy!

Ingrediënten

Deze 100% vegan CBD gezichtsolie bevat een aantal heel fijne ingrediënten waar de droge en rijpere huid heel erg blij van zal worden, maar ook wanneer je merkt dat je huid in de wintermaanden wel wat extra’s kan gebruiken is dit een enorme aanrader.

Er zitten onder andere de volgende ingrediënten in:

amandelolie, draagt bij aan een soepele huid en houdt vocht vast in de huid
zonnebloemolie, bevat veel onverzadigde vetzuren die de huid voeden en versterken
abrikozenpitolie, vermindert (droogte)lijntjes en helpt de vochtbalans op peil te houden
marula olie, kalmeert en hydrateert de huid en heeft een plumping effect
rozenbottelolie, bevat essentiële vetzuren die de droge huid voeden
rozenolie, heeft een verzachtende en kalmerende werking op de huid.

En natuurlijk zit er ook CBD (cannabidiol) in verwerkt. En dat is een heel erg interessant skincare ingrediënt dat steeds meer in opkomst is. Want CBD mag dan misschien inmiddels als supplement bekend staan als ondersteuning bij verschillende lichamelijke en mentale klachten, het is óók voor de huid een heel interessante werkzame stof.

Wat doet CBD voor je huid?

CBD olie bevat onder andere een natuurlijke vorm van vitamine A, Vitamine D, omega 3 en omega 6 vetzuren en antioxidanten. En dat maakt een heel mooie combinatie met anti-age eigenschappen en een sterke kalmerende en ontstekingsremmende werking op de huid. Zo zorgt het ervoor dat de huid minder reactief is en dus minder snel reacties als roodheid, droge plekjes en zelfs een jeukende huid zal vertonen. Daarnaast helpt het bij een gladdere textuur van de huid, reguleert het de talgproductie, ondersteunt en versterkt het de natuurlijke huidbarrière, geeft het een boost aan de collageenaanmaak en geeft het als bonus een mooie natuurlijke glow aan je huid.

Naturecan CBD olie, gezichtsolie, skincare, review, ervaring, test Naturecan CBD olie, gezichtsolie, skincare, review, ervaring, test

Review

Deze CBD olie voor je gezicht komt in een minimalistisch vormgegeven glazen flesje met een pipetje om te kunnen doseren. De gezichtsolie heeft een iets kruidige geur die ik persoonlijk heel kalmerend vind en een wat dikkere textuur, maar door de warmte van je huid zal je merken dat de olie als het ware wegsmelt, zich heel prettig laat verdelen en snel intrekt zonder een vettig of plakkerig laagje achter te laten. A little goes a long way!

Ik vind een voedende gezichtsolie zoals deze heel prettig om in de avond of na het douchen te gebruiken; eerst de huid reinigen, vervolgens een paar druppels opwarmen tussen de vingertoppen en daarna de olie met een zachte ‘drukkende’ beweging aanbrengen over de huid. Je ervaart direct een soepel huidgevoel, droge en jeukende plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en je staat de volgende ochtend op met een zachte en stralende huid. Wat vooral opvalt is dat mijn huid bij grote temperatuurverschillen, fietsen door een fikse regenbui, een koude boswandeling en dergelijke een stuk minder rood en trekkerig aanvoelt. Een ware winter beauty musthave zónder nasties waar je huidje heel blij van zal worden :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 24 november 2022 at 10:57

  Ik gebruik nu ik 55 ben ook extra olie voor de huid en dit product lijkt mij zeer de moeite waard. Ook fijn dat er met het milieu mee wordt gedacht.
  Dank voor het artikel.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2022 at 15:00

   Leuk om te horen! En yes, zo fijn als een merk net even een stapje verder gaat qua duurzaamheid.

 • Avatar van Cgm Peters
  Reply Cgm Peters 24 november 2022 at 09:44

  Je geeft aan dat de geur kruidig is, heb je nog het gevoel dat een bepaalde ingrediënt overheersend is?

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2022 at 15:03

   Hi! Nee, ik heb niet het idee dat iets specifiek overheersend is, het is een iets warm-zoete-subtiel-kruidige geur :)

 • Avatar van chucky1012
  Reply chucky1012 24 november 2022 at 07:05

  Mooie producten……
  Goed om te lezen wat goede beautyproducten zijn om te gebruiken in de winter…..

  Xoxo

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 25 november 2022 at 15:03

   Yes! Deze olie is zéker een aanrader voor de koudere maanden :)

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.