Huis & interieur

Interieur | Tips bij het uitzoeken van een nieuwe vloer

7 november 2022

nieuwe vloer uitzoeken kiezen tips inspiratie
Het is misschien wel één van de grootste uitgaven als het aankomt op het inrichten van je huis en ook nogal bepalend voor de uitstraling van je interieur: het kiezen van een nieuwe vloer! Deze keuze is dan ook niet altijd even eenvoudig om te maken want er is een enorm aanbod en er moet wellicht met van alles rekening gehouden worden.. In dit artikel een aantal slimme tips bij het uitzoeken van een nieuwe vloer voor in je huis.

‘Lees ook: Home | Het kleurenpalet voor een Japandi interieur.’

nieuwe vloer uitzoeken kiezen tips inspiratie

Tips voor het kiezen van een nieuwe vloer

Inspiratie opdoen
Het is misschien wel het meest leuke om te doen als je verbouwplannen of verhuisplannen hebt: inspiratie opdoen voor je nieuwe interieur! Natuurlijk kan je op het internet op interieurblogs en Pinterest en in woonmagazines en -tijdschriften heel erg veel inspiratie en ideetjes opdoen voor een nieuwe vloer, maar ik raad zeker aan om de deur uit te gaan en simpelweg een rijtje vloerspeciaalzaken en bouwmarkten af te gaan om vloeren te voelen, bekijken en om advies te vragen. Sla ook zeker hiervoor de online zaken zoals onlinevloerenspecialist.nl niet over waar je ook terecht kan voor advies en tips. Zo heb je al heel snel een mooi wensenlijstje en kan je verder gaan kijken voor het maken van de juiste keuze.

Het budget
Toch wel vaak het eerste waar naar gekeken wordt: welk budget heb je over voor een vloer? En wanneer er concessies gemaakt moeten worden.. zou je dan wellicht in delen de oude vloer kunnen vervangen en/of een nieuwe kunnen leggen? Dan zou je bijvoorbeeld eerst voor de benedenverdieping toch voor die eerste keuze kunnen gaan en later de verdiepingen aan kunnen pakken. Denk bij het maken van een keuze niet alleen aan de prijs, maar kijk ook zeker naar de verhouding tot de kwaliteit en levensduur van je keuze.

Waar komt de vloer óp?
Wat is de basis waar de vloer op komt te liggen? Ben je aan het kijken voor een nieuwe vloer op een verdieping en wil je op de benedenverdieping geen last hebben van het geluid van boven spelende kinderen, dan zal het ene type vloer meer geluiddempend werken dan een ander. Of ben je aan het kijken voor een vloer voor de begane grond waar ook vloerverwarming ligt, dan kan je hier niet zomaar ieder vloertype overheen (laten) leggen. Zeker iets om rekening mee te houden voor een zo goed mogelijk rendement van je vloerverwarming en een stukje meer leefgenot.

De gezinssamenstelling
En ook de gezinssamenstelling speelt een grote rol bij het uitzoeken van een nieuwe vloer. Heb je bijvoorbeeld kinderen en/of huisdieren, dan gaat de keuze vaak uit naar een vloer die eenvoudig schoon te maken is en tegen een stootje kan. Maar wanneer je nogal gevoelig bent voor geluid is het wellicht ook handig om rekening te houden met een ‘zachter’ vloertype zodat je hondenpootjes/-nageltjes en speelgoed minder hoort, denk dan eerder aan een houten vloer of een PVC vloer in tegenstelling tot bijvoorbeeld vloertegels. Een vloerbedekking is bijvoorbeeld ook zacht, maar dan weer niet hygiënisch in combinatie met huisdieren en kinderen..

De kleur en print
En als je dan eenmaal weet welk type vloer je kiest – er is immers zó veel keuze in laminaat, parket, hout, PVC, tegels, tapijt.. – en welke soort aansluit bij je budget, ondergrond, verdieping en gezinssamenstelling, dan komt het volgende ‘probleem’ de hoek om kijken. Voor welke kleur, print of patroon kies je? Hier is eigenlijk vooral één heel erg goede tip te geven: kijk niet teveel naar de woontrends maar naar je eigen stijl en smaak en waar de rest van je interieur naadloos bij aansluit om het één geheel te kunnen maken met de bouwstijl, keuken, kleuren op de muren, meubels en dergelijke. En wellicht is iets meer spelen op safe en minder trendgevoelig ook wel zo prettig. Je kan tenslotte in no time een andere kleur op de muur nemen, maar een andere vloer is niet zo snel veranderd..

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.