Beauty

Pat McGrath Labs | MatteTrance Lipstick ‘Christy’

11 november 2022

Pat McGrath Labs MatteTrance lipstick review 048 Christy
Pat McGrath
is een legendarische visagist die vooral bekend staat om haar iconische catwalk-looks die variëren van alledaags en subtiel tot dramatisch en glamorous. Pat McGrath Labs is haar eigen beautymerk en bij een aantal producten is inmiddels een enorme hype ontstaan. Zo ook met de MatteTrance Lipsticks. Niet alleen een waar kunstwerkje om te zien, maar ook vol pigmentatie, een unieke textuur en mooie kwaliteit. In dit artikel lees je alles over deze “world’s best lipstick!”.., in een review van de MatteTrance in 048 Christy.

‘Lees ook: Mijn top 5 | Warme parfums voor het najaar.’

Pat McGrath Labs MatteTrance lipstick review 048 Christy Pat McGrath Labs MatteTrance lipstick review 048 Christy Pat McGrath Labs MatteTrance lipstick review 048 Christy Pat McGrath Labs MatteTrance lipstick review 048 Christy

Pat McGrath MatteTrance Christy lipstick review

De MatteTrance Lipstick in de kleur 048 Christy is een middenroze kleur met een warme ondertoon, die afhankelijk van het licht en de rest van je make-up net een beetje ‘meebeweegt’ en zo de ene keer meer nude/oranjebruin oogt en de andere keer net wat meer koraalroze. Ik vind het een heel mooie kleur zo voor het najaar in de herfst en winter.

De finish van deze lipstick is zeker mat, maar dan meer aan de creamy variant waardoor deze niet te dof oogt en de lippen niet uitdroogt. Helaas zijn mijn lippen zelf op dit moment wel behoorlijk aan de droge kant, maar ik ben dan ook net zo’n twee weken ziek geweest.. De textuur was een behoorlijke verrassing voor me, aangezien je bij een mattere lipstick al snel aan een wat droger en stroef huidgevoel denkt. Niets is minder waar, want deze voelt bijna buttery en juist lichtgewicht aan. En omdat deze lipstick zo goed gepigmenteerd is heb je in één beweging je lippen voorzien van een diepe kleur. De lipstick trekt verder amper in droge plekjes of liplijntjes, geeft niet af op de tanden, loopt niet uit en blijft met gemak zo’n vijf uur echt mooi op de lippen, maar dat hangt wel wat af van wat je eet en drinkt in de tussentijd. Gedurende de dag af en toe even bijwerken is dus wel aan te raden voor het mooiste effect, maar je komt zonder moeite een feestje met hier en daar een hapje en drankje door.

Ja, ik snap de hype rondom de Pat McGrath Labs MatteTrance lipsticks wel. Zo’n prachtige verpakking, diepe pigmentatie en kleur, een prachtige chique finish en boterige textuur die voor een non-longlasting-lipstick toch behoorlijk lang op z’n plek blijft zitten.. Love it! Ik ga dan ook zeker nog eens kijken voor een meer rozige tint voor ‘iedere dag’ :)

Pat McGrath Labs is in Nederland bij Douglas verkrijgbaar. De MatteTrance Lipstick is verkrijgbaar voor €39,00/4g in 13 verschillende kleuren. Tipje: op dit moment is er een Singles Day korting van 22%, óók op dit high-end make-upmerk!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Natascha
  Reply Natascha 14 november 2022 at 20:00

  Oehhhh, I like! Ik had ‘m trouwens iets rozer verwacht maar vind dit ook een toffe teint. Misschien even wat extra tijd reserveren in Amsterdam? Dankzij jou doe ik weer genoeg inspiratie op ;)

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:25

   Hij had voor mij ook net iets rozer mogen zijn, maar toch vind ik dit ook wel een mooie afwisseling voor de koudere seizoenen :) En yes, haha we kunnen er wel een rondje stad achteraan plakken! X

 • Avatar van Yvonne
  Reply Yvonne 14 november 2022 at 18:24

  Die verpakking, I love it. De kleur is ook echt helemaal mijn kleur. Ik weet wat ik ga vragen aan Sint.

 • Avatar van Nicole
  Reply Nicole 11 november 2022 at 09:28

  Deze kleur staat je prachtig

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:28

   Leuk om te horen, dankjewel!

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 11 november 2022 at 09:24

  Oh jeetje echt precies de kleur die ik zocht.
  Zo jammer dat deze mat is, maar ga nu wel twijfelen omdat hij ondanks deze matte finish wel creamy aanvoelt.
  Heb nog nooit wat van dit merk geprobeerd, dus maakt wel extra nieuwsgierig.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:29

   Hij is prachtig he?! Het is echt niet zo’n uitdrogende matte lipstick als veel met dit type finish, voelt ook na de hele dag dragen en meerdere keren aanbrengen nog comfortabel en zacht :)

 • Avatar van Lisa
  Reply Lisa 11 november 2022 at 08:39

  Hele mooi lipstick! Staat je heel mooi 😊
  Weet van je wat ook echt een aanrader is!? De lipsticks van Lisa Eldridge. Ik ben sowieso een grote fan van deze Visagist uit Engeland (kijk vaak haar YouTube filmpjes) en sinds een jaar (of 2) heeft zij ook haar eigen make-up uitgebracht en heb een paar lipsticks van haar en die zijn geweldig. Vooral de True Velvet lip colour. Dit zijn ook matte lipsticks (ik houd daar het meeste van) en die voelen heel fijn en de kleuren zijn super mooi!
  Groetjes Lisa

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 15 november 2022 at 09:30

   Dankjewel voor je compliment! Ik ben zeker benieuwd naar de make-uplijn van Lisa Eldridge, moet daar toch ook maar eens wat van gaan uitproberen. Die nieuwe oogschaduwpalettes zijn ook zó mooi!

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.