Huis & interieur

Home | Dit zijn dé trendkleuren voor in je interieur (2023)

10 november 2022

trendkleur interieur trend kleur 2023 kleuren
Het blijft heel erg leuk om alle nieuwtjes te volgen en mee te kijken wat er als woontrends voor het nieuwe jaar wordt verwacht, om vervolgens in het nieuwe jaar te zien dat één en ander ook écht opgepikt werd. Sommige trends worden wat meer uitbundig gebracht maar toch zie je dat het dan in een subtiele manier verwerkt wordt en zo alsnog terug te zien is. Geen groot item zoals een bank, nieuwe gordijnen of een vloerkleed in die specifieke trendkleur, maar bijvoorbeeld wel diezelfde kleur in een muurverf voor een toffe accentwand of als sierkussens en andere accessoires voor in huis. Lees dan ook zeker verder om te zien wat volgens de experts de trendkleuren voor in je interieur in 2023 beloven te worden. Leuk om wellicht inspiratie op te doen!

‘Lees ook: Home | Dit zijn de interieurtrends voor 2023.’

trendkleur interieur trend kleur 2023 kleuren

Dit is dé trendkleur voor in je interieur in 2023!

Meestal worden al zo rond het derde kwartaal van het jaar bij de bekende bouwmarkten en verfmerken de nieuwe trendkleur voor het nieuwe jaar bekendgemaakt als ‘kleur van het jaar’. Niet alleen leuk om te zien dat de kleuren van verschillende merken soms behoorlijk uit elkaar liggen, maar ook leuk welk totaalbeeld ze erbij presenteren. Zo worden de nieuwe kleuren mooi omschreven met een bepaald beeld en gevoel en krijg je er interieurtips bij hoe je zo’n trendkleur terug kan laten komen in je woning, tips om het te combineren en het zo één geheel te laten worden met je eigen inrichting. Je hoeft namelijk niet altijd direct je gehele woning in zo’n trendkleur mee te schilderen, je kan ook kiezen voor bijvoorbeeld een accentwand, een wandpaneel dat je eenvoudig kan verplaatsen of (houten) accessoires zoals een krukje, fotolijstje of een vaasje een snelle make-over te geven met een likje verf.

Flexa kleur van het jaar 2023 | Wild Wonder

“Wild Wonder is een positieve tint met een volle gloed die op de natuur is geïnspireerd en waarmee we de magie van de natuur in onze huizen kunnen binnenhalen”. De kleur is het beste te omschrijven als een warme gele tint met een groene ondertoon.

trendkleur interieur trend kleur 2023 kleuren

Sigma kleur van het jaar 2023 | Vining Ivy

Bij Sigma verf en Histor gaan ze duidelijk voor een meer uitgesproken kleur voor het nieuwe jaar en wordt Vining Ivy in je interieur gebracht; een diepe blauwgroene tint die doet denken aan een groenig petrol. “De kleur geeft energie en is tegelijkertijd sereen en kalmerend. Bovendien werkt de kleur in elk soort ruimte, of je nu gaat voor een kleuraccent op bijvoorbeeld een deur, je een statement wilt maken door één of meerdere wanden in Vining Ivy te schilderen of door de keukenkastjes aan te pakken; de kleur werkt overal ontzettend goed.”

trendkleur interieur trend kleur 2023 kleuren

Karwei kleur van het jaar 2023 | Nordic Green

Karwei kiest voor de trendkleur van 2023 voor Nordic Green. “Deze frisse groengrijs tint is een prachtige natuurtint, en doet je denken aan de zee en het bos. De kleur zie je veel in Scandinavië, waar de grijsgroen tint terugkomt in zowel de natuur als in de houten huizen.”

Mocht het nog niet duidelijk zijn.. groen is dé trendkleur voor in je interieur in 2023. Of je nu kiest voor het wat lichte en frisse Wild Wonder, het opvallende Vining Ivy of het wat zachtere en meer serene Nordic Green, in iedere kleur zit een groene ondertoon. En dat maakt combineren eigenlijk heel eenvoudig, aangezien groentinten het heel goed doen met natuurlijke tinten van wit tot crème en beige en met zowel witte meubels tot aan donker hout en van Scandinavisch tot aan industrieel.

Is er nog een andere kleur die we in 2023 veel terug zullen gaan zien in ons interieur? Jazeker! Verwacht een opmars van paarse tinten, van pastel lila tot diep lavendel, en ook de terracotta-achtige tinten blijven heel populair alleen dan wel meer richting het rood/bruine dan het oranje wat we de afgelopen jaren zagen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.