Beauty

Feel good | Zo creëer je een spa-gevoel in je eigen badkamer

13 november 2022

wellness badkamer spa gevoel thuis
Natuurlijk is een dagje naar een wellnessresort of spa gaan heerlijk, maar eigenlijk zou je dat ultieme relaxgevoel veel vaker thuis voor jezelf moeten creëren. En dat hoeft dus helemaal niet zo lastig te zijn! In dit artikel een aantal tips en musthaves om die luxe wellness badkamer in je eigen huis te creëren zodat je er iedere dag opnieuw van kan genieten.

‘Lees ook: Dutch beauty brand | Azur Natural Bodycare.’

wellness badkamer spa gevoel thuis

Tips om van je eigen badkamer een wellness te maken

Laten we even heerlijk wegdromen naar een dagje bij een wellnessresort.. Wat vinden we nu precies zo fijn daar? Ik gok dat dat voor de meesten van ons toch wel de combinatie is van het serene gevoel, de gebruikte kleuren en materialen, de geuren van de gebruikte beautyproducten en hoe fijn het is om je hoofd leeg te kunnen maken terwijl je lijf er heerlijk zacht en glowy van wordt. Nietwaar?

Laten we dát gevoel proberen te vertalen naar ons eigen huis. Okee, als je dromen waar konden worden zou je wellicht een slaapkamer, tuin, tuinhuis of kelder laten verbouwen tot een wellnessruimte en kan je een jacuzzi kopen, een (infrarood)sauna, buitendouche, zwembadje erbij.. Ik zou het wel weten! Maar mocht dit nu niet direct haalbaar zijn, denk dan aan de kleinere dingen die je wél kan doen om budgetvriendelijk je badkamer om te toveren tot jouw eigen spa @ home.

wellness badkamer spa gevoel thuis

De eerste stap is vaak niet het meest leuke om te doen, maar wel een klusje dat gedaan moet worden: je beautykastje uitzoeken en opruimen (check de houdbaarheid van beautyproducten maar eens..), onnodige spullen uit de ruimte halen, alles tot in de hoekjes schoonmaken en je hebt een lege en schone badkamer als basis om verder mee aan de slag te kunnen gaan.

Materiaalgebruik en kleuren zijn heel bepalend voor een ruimte. Het is niet voor niets dat we tot rust komen en ons hoofd goed leeg kunnen maken in de natuur en in een omgeving met veel natuurlijke materialen. Probeer items die in het zicht staan om te ruilen voor producten die gemaakt zijn van stof, vilt, hout, bamboe of steen in een zacht en meer natuurlijk kleurenpalet. Grijstinten, beige, crème, wit en saliegroen doen het bijvoorbeeld heel erg goed om een badkamer een serene uitstraling te geven. Zeker wanneer je dit combineert met bijvoorbeeld een houten plankje onder je beautyproducten, geen (fel)gekleurd plastic maar transparant glazen opbergbakjes met een deksel van kurk voor je watjes en wattenstaafjes, wasmanden van stof of gevlochten sisal in plaats van kunststof en vergeet ook zeker niet te kijken of er een groene plant neergezet kan worden. Tot slot is een dimbaar sfeerlichtje of een mooie geurkaars ook een fijne toevoeging.

Misschien wel één van dé dingen die dat ultieme luxe gevoel geven bij een spa- of wellnessresort zijn toch wel die grote, dikke en zachte handdoeken en bijpassende badjas die je er kan gebruiken. Treat yourself met een nieuwe set hotelkwaliteit handdoeken en kies voor een groter formaat waar je jezelf na het badderen of douchen in kan wikkelen en maak het compleet met een bijpassende badmat, gastendoekjes, washandjes en dergelijke. En natuurlijk kan een mooie silky kimono of superzachte ochtendjas niet ontbreken. Misschien leuk om te onthouden voor op je wishlist met de feestdagen of je volgende verjaardag :)

En zeker niet te vergeten: beautyproducten met een luxe look & feel en een heerlijke geur heb je in werkelijk ieder budget en maken het plaatje helemaal compleet. Kies voor producten met de werking van aromatherapie en geuren als lavendel, sinaasappel en rozemarijn die niet alleen je huid verzorgen maar ook je geest tot rust brengen of juist een oppepper geven en skinloving ingredients zoals verzorgende oliën en boters voor datzelfde poezelige en glowy huidje alsof je naar een wellness bent geweest, maar dan in je eigen badkamer.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.