Lifestyle

Holiday Gift Guide | 3x DIY een adventskalender maken

17 november 2022

zelf een adventskalender maken, kerstpakket cadeau tip inspiratie kerst
Ik ben al helemaal in de feestdagenstemming aan het komen, zeker nu de temperaturen echt gaan dalen, de dagen vroeg eindigen en dus de kaarsjes en lampjes weer volop aan zijn. Love it! En met het oog op de komende feestdagen is het misschien een leuk idee om als cadeau een zelfgemaakte adventskalender te geven aan iemand. In dit artikel geef ik je 3x een DIY adventskalender-idee om mee aan de slag te gaan.

‘Lees ook: Unboxing The Body Shop Big Advent Calendar.’

zelf een adventskalender maken, kerstpakket cadeau tip inspiratie kerst

Zelf een adventskalender maken

Je leest hier regelmatig over prachtige producten voor in huis, mode-accessoires en beautyproducten die je natuurlijk ook heel erg goed kan onthouden om cadeau te kunnen geven aan een ander (of voor op je eigen wishlist voor de feestdagen ;) Ook de kant en klare beauty adventskalenders zijn geweldig leuk en zijn een geweldige manier om een merk beter te leren kennen en in de winkels en groothandels kan je voor zowel als personeelscadeau als voor particuleren hele toffe kerstpakketten kopen. Maar, hoe leuk is het om zelf de handjes uit de mouwen te halen en aan de slag te gaan voor een adventskalender of kerstcadeau die helemaal gepersonaliseerd is aan de ontvanger ervan? Jij kent deze persoon vaak behoorlijk goed, weet wat hij of zij leuk vindt, of er huisdieren zijn, wat zijn of haar hobbies zijn.. en met deze info kan je verder aan de slag met het samenstellen van een leuk pakket of een adventskalender!

Naar gelang je budget, de grootte van de vulling en dergelijke kan je ervoor kiezen om een traditionele adventskalender met een inhoud van 24 vakjes te maken, maar misschien is eentje met 12 vakjes ook leuk waarbij er dan óm de dag eentje open gemaakt mag worden.

DIY adventskalender voor planten liefhebbers

Hoe leuk is dit?! Als je een plantjeslover kent dan gaat diegene hier vast heel erg blij mee zijn en er zijn heel veel leuke items te bedenken om in een adventkalender te stoppen, zoals:

– planten stekjes
– bloempotjes
– een zakje hydrokorrels
– plantenvoeding
– een mini gietertje
– een zakje aarde
– een mini tuinschepje
– tuinhandschoenen
– plant irrigator
– een zakje decoratiekiezels.

zelf een adventskalender maken, kerstpakket cadeau tip inspiratie kerst

DIY adventskalender voor foodies

Tsja, wie zou hier nou eerlijk gezegd niét blij van worden?! En vullen is heel eenvoudig om te doen, want er is meer dan genoeg lekkers in de winkels en speciaalzaken te koop wat je in dit cadeaupakket zou kunnen stoppen. Maar het maakt het natuurlijk wel het leukste als je ook hierbij goed denkt aan de smaak van de ontvanger om zo het één en ander aan te kunnen passen, zoals voor de BBQ-fanaat, hartige snacker, de zoetekauw.. zoals:

– kleine flesjes whisky voor een eigen proeverij
– speciaalbiertjes voor de bierliefhebber
– een kookschort voor de keukenprins(es)
– een mooi whiskyglas (of wijnglas, shotglaasje..)
– whisky stones/cubes (kunnen ook goed in mixdrankjes zonder waterig te maken)
– hartige snacks zoals een zakje nootjes, vacuümverpakte kaas, worst en chips
– zoete snacks zoals ouderwetse snoepjes, drop, chocola en dergelijke
– een kookboekje met lekkere recepten of mixdrankjes
– een cocktailshaker.

zelf een adventskalender maken, kerstpakket cadeau tip inspiratie kerst

DIY adventskalender voor kinderen

In de laatste maanden van het jaar is er voor kinderen behoorlijk wat te vieren, zowel op school, privé als met de feestdagen zoals Halloween, Sinterklaas en Kerst. Ze krijgen vaak al van alles aan lekkers en cadeautjes en het is misschien daarom des te leuker om zelf een adventskalender voor ze te maken. Eentje die niet alleen gevuld is met speelgoed of chocolade, maar ook met leuke doe-tips waar uiteindelijk het hele gezin lol aan beleeft. Denk aan:

– zelf pepernoten bakken
– een Sinterklaas/Kerst film kijken in de ‘thuisbioscoop’ (kussens op de grond, donkere kamer, lekkers erbij..)
– zelf voederslingers en ander lekkers voor de diertjes in de tuin maken
– een kerstmarkt of kerstshow in een tuinspeciaalzaak bezoeken
– naar de ijsbaan gaan en samen schaatsen
– een winterwandeling maken met warme choco als afloop
– raamtekeningen maken die passen bij de feestdagen
– de kerstboom en het huis versieren
– kerstkaarten maken en versturen (of zelf bij opa & oma en vriendjes/vriendinnetjes langsbrengen).

Hoe leuk is het om op deze manier zelf aan de slag te gaan voor een cadeau voor je partner, kinderen of bijvoorbeeld (o)pa en (o)ma? Niet alleen heel erg leuk om te gaan maken en samenstellen, maar ook nog eens heel origineel om te geven :)

Enjoy the gift of giving!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Charlotte
    Reply Charlotte 18 november 2022 at 18:30

    Dat zijn zeker leuke doe tips !

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.