Lifestyle Reizen & vrije tijd

Travel | 4x tips voor een bezoekje aan Ameland in de winter

12 december 2022

ameland winter weekendje weg camping duinoord 3 - Travel | 4x tips voor een bezoekje aan Ameland in de winter
Wil je er deze winter nog even helemaal tussenuit zonder hier uren voor te hoeven reizen? Dan zijn er in Nederland zelf nog een heleboel leuke en fijne plekjes om te ontdekken, zeker voor natuurliefhebbers! Denk aan een prachtig natuurgebied zoals de Veluwe, of kies eens voor één van de waddeneilanden als je een strandliefhebber bent. Misschien niet heel erg voor de hand liggend in deze tijd van het jaar, maar laat je verrassen door bijvoorbeeld naar Ameland te gaan in de wintermaanden als december of januari. Een heerlijke plek om te wandelen en te genieten van de natuur, maar er zijn ook fijne hotspots en verrassende uitjes te bedenken om je in een paar dagen tijd weer helemaal op te kunnen laden. In dit artikel een aantal leuke tips!

‘Lees ook: Dagje uit | 5x leuk om te doen op de Veluwe.’

ameland winter weekendje weg camping duinoord 1 - Travel | 4x tips voor een bezoekje aan Ameland in de winter

Ameland in de winter

Verrassend overnachten

Als je denkt aan overnachten Ameland, dan zijn er zeker fijne hotels, bungalowhuisjes en appartementen te vinden waar je kan verblijven, maar voor het echte ‘in de natuur’-gevoel moet je ook de optie om te gaan kamperen niet vergeten! Okee okee, misschien net even te fris (of voor de echte die hards?) om met een tentje erop uit te gaan in de winter maar met een caravan of camper kan het een heel toffe ervaring zijn. Zeker wanneer je kiest voor een strandcamping zit je midden tussen de duinen en direct aan zee, voor het optimale eilandgevoel. En vaak zijn op campings zoals deze ook leuke (houten) tenthuisjes of chalets te huren voor net wat meer comfort.

Uitwaaien

Waar het in de zomermaanden nog behoorlijk druk kan zijn op de stranden van Ameland, kan het in de winterperiode juist aanvoelen alsof je er alleen op de wereld bent. Pak jezelf goed in met een winddichte jas, muts, shawl en handschoenen en je bent klaar om uren te wandelen in de kille lucht. Stil staan, genieten van het uitzicht, een bezoekje brengen aan de vuurtoren, het geluid van de golven en de zilte zeelucht in je opnemen.. een warme chocolademelk met slagroom of een goedgevulde borrelplank bij een strandpaviljoen smaakte daarna nooit zo goed! Wist je dat het strand hier in 2020 zelfs uitgeroepen werd tot schoonste strand van Nederland?

Wil je toch wat meer tussen de mensen zijn, dan zijn er idyllische beelden en leuke straatjes te vinden in Nes, Ballum, Buren en Hollum. Kan je gelijk wat boodschapjes inslaan, een leuke vakantieherinnering kopen in één van de winkeltjes of genieten van alles wat culinair Ameland te bieden heeft. Onder de noemer Amelands Produkt vind je alle adresjes voor lokale streekproducten die enkel gebruik maken van pure eilander grondstoffen. Ook leuk: Ameland is een echt paardeneiland, perfect om ook eens vanaf zo’n prachtig dier het eiland te ontdekken en uit te waaien.

ameland winter weekendje weg camping duinoord 2 - Travel | 4x tips voor een bezoekje aan Ameland in de winter

Slow down

Ben je toe aan rust, stilte, je even terugtrekken uit de hectiek en drukte van iedere dag omdat alle indrukken in de stad je even te veel worden? Kies bewust voor een slow down moment met een weekendje weg naar Ameland. Kies voor een fijne accommodatie, neem je favoriete hapjes en drankjes mee, die boeken die stof liggen te vangen omdat je er geen tijd voor hebt kunnen vinden om te gaan lezen, puzzelboekjes, spullen voor je creatieve hobby.. Probeer echt even offline te gaan, dus negeer de televisie en probeer je telefoon zoveel mogelijk op mute te zetten, maar geniet des te meer van je eigen gezelschap (of investeer juist in die quality time met je partner, gezin of familie als je samen gaat). Ik weet zeker dat een weekend offline zijn je heel erg goed zal doen.

Wellness

Als beautylover kan ik dit onderwerp natuurlijk niet overslaan ;) Neem tijdens zo’n weekendje weg op Ameland gerust je eigen beautyproducten mee om nu wél eens die gezichtsmaskertjes, scrubjes en dergelijke te gaan gebruiken en neem de tijd voor je skincare routine in de ochtend en avond. Bewuste momentjes om jezelf te verzorgen in alle rust is meer dan alleen je huid verzorgen, het zorgt ook voor een positiever zelfbeeld en maakt fijne gevoelens aan. Focus je tijdens de dagen hier op gezonde voeding, lekker veel frisse buitenlucht en voldoende (nacht)rust en dit zal zowel je body als mind een reset geven zodat je erna weer met volle batterij, een lichter hoofd en wellicht heel wat fijne nieuwe energie, ideeën en inzichten terug naar huis gaat.

Maar voor dat echte wellnessgevoel kan je jezelf ook op Ameland onderdompelen en opladen in één van de luxe wellnesshuisjes die je er kan huren of genieten van een momentje voor jezelf bij de spa van een hotel. Op de website van VVV Ameland zijn fijne tips en adresjes te vinden.

–> Deel onder dit artikel ook gerust jouw unieke en leuke tips voor een weekendje naar Ameland!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.