Carrière & Geld Lifestyle Media Persoonlijk

Behind the scenes | Welke apparatuur gebruik ik? (+ handige app-tips)

28 december 2022

blogger apparatuur behind the scenes
Ooit had ik een rubriek op de website waarin ik antwoord gaf op vragen over mijn werk. Die komen nog steeds regelmatig binnen, maar meestal kan ik doorverwijzen naar één van deze oudere artikelen. Maar de vraag over welke apparatuur ik allemaal gebruik – of nodig heb – voor mijn werk kan natuurlijk zo af en toe een update gebruiken. Dus: bij deze! Ik vertel je er graag wat meer over en deel ook een aantal handige app-tips met je, wellicht haal je er nog wat leuke tech-inspiratie uit :)

Inhoudsopgave

Smartphone

Waar ik vroeger heel erg graag vooral één van de nieuwste telefoons wilde hebben, ga ik nu toch al een aantal jaar anders om met mijn telefoonkeuze. Ik kies namelijk niet voor een abonnement met telefoon, maar ga eerst op zoek naar een telefoon die de specificaties die voor mij het belangrijkst zijn heeft en schaf deze los aan. Zo vind ik een goede batterijduur en hoge fotokwaliteit bijvoorbeeld heel belangrijk en maak ik onder andere daarop de keuze voor een smartphone. Daarnaast heb ik een zwak voor Samsung smartphones en zo kwam ik voor mijn huidige telefoon uit op de Samsung A52s en daar ben ik nu al lange tijd heel blij mee. Qua abonnement heb ik niet zoveel belminuten nodig, maar wel redelijk wat data en kom ik uit op zo’n tientje per maand aan vaste kosten. Een losse telefoon – en daarbij niet per se een flagship model moeten hebben – en daarbij een los abonnement werkt voor mij dus heel goed (en bespaart ook nog flink per maand).

–> Apps waar ik op mijn telefoon niet zonder kan (niet alleen voor werk maar ook privé) zijn toch wel de TimeTree kalender app, de bekende social media en mail-apps, WordPress, Google Analytics, Snapseed als gratis fotobewerkingsapp (al gebruik ik dit meer om licht in te stellen dan allerlei cosmetische veranderingen te maken) en StoryArt voor het maken van een collage voor bijvoorbeeld op Instagram Stories.

Lees ook eens de gehele ‘behind the scenes’rubriek over bloggen als beroep.’

blogger apparatuur behind the scenes

Computers

Ik werk het liefste op een vaste computer, omdat dit net even wat beter voor je houding is, een groter scherm heeft en de afstand toetsenbord/scherm prettiger is voor de ogen. Omdat ik niet van veel losse apparaten hou maakte ik ooit de keuze voor een all-in-one PC en daar ben ik heel blij mee. Mijn huidige computer is een HP Pavilion 23 i5 en deze gaat al zo lang mee dat ik me niet eens meer kan herinneren wanneer ik hem aanschafte. Ik gok dat deze komend jaar aan vervanging toe is zo aan de prestaties te merken, dus ben al een beetje aan het oriënteren op weer een all-in-one model. Mocht iemand tips hebben.. let me know!

Voor op vakantie, onderweg en wanneer ik langere tijd tussen twee afspraken wat tijd te doden heb, gebruik ik een laptop. Hierbij koos ik voor een Lenovo IdeaPad en daar ben ik ook heel erg tevreden mee; lekker snel, licht, de accu gaat lang mee en ik kan er alles op wat ik moet.

–> Handige programma’s op de computers die ik kan aanraden? PhotoScape als fotobewerkingsprogramma (wederom, ik ben niet zo’n enorme bewerker dus dit voldoet meer dan prima), de bekende tekstbewerkingsprogramma’s, Canva en vind ook de gratis stockphoto-websites Pexels, Unsplash en Pixabay fijne tips om te delen.

Fotografie

Ik maak zo door het jaar heen heel wat productfoto’s voor artikelen en reviews, soms wat eventfoto’s en natuurlijk ook de nodige foto’s van mijn gezin. Ik gebruik hiervoor al jaren de Sony Alpha 5100 systeemcamera, maar voor social media gebruik ik de camera van mijn Samsung smartphone die heel erg veel mogelijkheden heeft en ook simpelweg heel mooie foto’s kan maken. Zeker wanneer je een beetje speelt met de mogelijkheden van smartphone fotografie kom je een heel eind en heb je bij veel gelegenheden niet eens een echte fotocamera meer nodig.

–> Mocht je verder vragen hebben over mijn werk, just ask! :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.