Beauty

Getest! | 6x de beste lippenbalsems op een rij

6 december 2022

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test
Een goede lippenbalsem vinden die je lippen echt goed verzorgt kan nog best een lastige opgave zijn. Zeker wanneer je er eentje zoekt die je lippen écht zacht, soepel en kissable houden, droge of gebarsten lippen snel helen, wellicht een mooi glansje achterlaten en waarbij je niet het gevoel hebt dat je de hele dag moet blíjven smeren. Ik ben flink in de weer geweest om te helpen in deze zoektocht en na heel wat producten testen deel ik graag ik dit fijne lijstje met de beste lippenbalsems met je. Smeren maar!

‘Lees ook: Beauty ABC | Wat is cica? (+ wat dit doet voor je huid).’

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Lippenbalsem test 2022 | 6x musthave lip balms

Ik heb voor deze test rekening gehouden met een aantal punten. Zo vind ik de gebruikte ingrediënten in de producten heel belangrijk, of de balm plakkerig is en of er een viezig smaakje aan een lipbalm zit (komt helaas raar-maar-waar regelmatig voor) en hygiëne en gebruiksgemak was een belangrijk punt waardoor lipbalm in een potje waar je met je vinger in moet al snel afviel. Ook heb ik gekozen voor lipverzorging die een – zo goed als – transparante kleur heeft waardoor je ze foolproof, zonder spiegeltje en on the go aan kan brengen.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Dr. Hauschka lippen verzorgingsstift | 4,9g/€9,95
Je ziet hier op de foto een kleurrijke limited edition verpakking, maar de samenstelling is hetzelfde als de klassieke witte huls. De stick heeft een wat gelige kleur maar dit zie je niet terug op de lippen, deze balsem laat een semi-glossy finish achter op de lippen. Er zit onder andere ricinusolie (‘wonderolie’), rozenbottelextract, jojoba olie, shea boter, rozenextract, amandelolie, abrikozenpitolie in. Good to know: deze lipverzorging is dierproefvrij en bevat geen siliconen en minerale olie.

–> De producten van Dr. Hauschka zijn onder andere via hun eigen webwinkel te koop.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Holika Holika Good Cera super ceramide lip oil stick | 3,3g/€9,95
Deze lipbalm lijkt in de verpakking een vaste substantie te hebben, maar versmelt met de temperatuur van de huid in een heerlijk zachte substantie en geeft een mooie semi-glossy finish aan de lippen. In deze lipbalm zit onder andere shea boter, wonderolie, kokosolie, olijfolie, amandelolie, groene thee olie, macadamia-olie, arganolie, vitamine E en een ceramidenmix. Zoals je ziet is dit een lijstje vol oliën die verzachten, voeden, herstellen en hydrateren. Maar het heeft één nadeel: het smelt snel. Dus deze stick zeker niet in een borstzakje of broekzak laten zitten ;) Good to know: dit product is vegan, cruelty free en bevat geen siliconen.

–> Holika Holika is onder andere te koop via Zalando.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

The Body Shop Avocado lip care stick | 4,2g/€5,00
Als het om verzorgingsproducten voor de écht droge lichaamshuid gaat, ben ik enorm fan van de Avocado-lijn van The Body Shop. En yes, er is ook een lippenbalsem van verkrijgbaar. Smeert lekker ‘rijk’ qua gevoel, voedt diep en draagt een beetje als een lipmasker. Ik vind hem persoonlijk heel fijn voor naast het bed, om voor het slapen aan te brengen en ’s ochtends op te staan met superzachte lippen. In deze lipbalm zit onder andere olue-olie, kokosolie, shea boter, saffloerolie, avocado-olie en vitamine E. Good to know: dit product is dierproefvrij, vegan en vrij van siliconen en minerale oliën.

–> De producten van The Body Shop zijn via de eigen (web)winkel te koop.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Paula’s Choice Hyaluronic Acid + Peptide lip booster | 10ml/€27,00
Ruim een jaar geleden werd deze Paula’s Choice lip booster gelanceerd en sindsdien heb ik dit product al meerdere keren in huis gehaald. Het is een lipverzorging & lipgloss in één en heeft een mooie glossy finish waardoor het ook nog een frisse en verzorgde look geeft. In deze lipverzorging zit onder andere hyaluronzuur, peptiden, squalaan, wonderolie, cacaoboter, shea boter, vitamine E en soja-olie wat zorgt voor een combinatie die verzacht, herstelt, verstevigt en een subtiel plumping-effect (zonder tinteling) geeft aan je lippen én de fijne lijntjes rondom de lippenrand vermindert. Good to know: dit product is vrij van minerale olie, parfum en siliconen en is cruelty-free.

–> De producten van Paula’s Choice zijn onder andere via hun eigen webwinkel te koop.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Indeed Labs hydraluron+ lip treatment | 9ml/€19,95
Deze lip treatment is in meerdere kleurtjes verkrijgbaar, maar ook als transparante variant. Op de foto’s zie je hier de pink/rose kleur die eenmaal aangebracht zo goed als transparant is. Iets boterig uit de tube maar versmelt tijdens het aanbrengen en geeft een mooi semi-glossy resultaat. Er zit onder andere shea boter, granaatappelextract, mangoboter, vitamine E, saffloerolie, hyaluronzuur en een peptidenmix in. Dit zorgt dus niet alleen voor zachte en soepele lippen, maar geeft ook een subtiel volume-effect (zonder tinteling) en helpt fijne lijntjes en rimpeltjes rondom de liprand te verminderen. Good to know: deze lipbalm is cruelty-free, vegan en bevat geen siliconen, parfum en minerale oliën.

–> Indeed Labs is onder andere te koop via Skinfaves.

beste lippenbalsems test 2022, fijne lippenbalsem, lipbalm test

Huda Beauty Silk Balm | 3ml/€22,50
Ook dit product is een echt 2-in-1 product; een combinatie van een goede lipverzorging en een glanzende lipgloss in één die ook nog eens lang blijft zitten. Voor mij daardoor hét go to lipproduct dat ik eigenlijk altijd aanbreng voordat ik de deur uitloop en waarvan ik er ook al meerdere heb aangeschaft. Het zeer transparant nude-roze tintje is amper zichtbaar maar geeft wel een mooi verzorgd effect en als bonus zien mijn lippen er net iets voller en plump uit wanneer ik deze balsem gebruik :) Er zit onder andere soja-extract, kokosextract, hyaluronzuur, frambozenpitolie, lipiden en vitamine E in. Door het balmy gevoel blijft dit product heel lang een hydraterend en soepel lipgevoel geven én het laat de lippen optisch voller en gladder ogen. Good to know: dit product is niet getest op dieren, vegan en bevat geen siliconen en minerale olie.

–> Huda Beauty is onder andere bij ICI Paris XL te koop.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Judith
  Reply Judith 6 december 2022 at 19:25

  Weer zo’n fijn artikel waarvoor dank!
  Inderdaad smaakjes en geuren zijn voor mij afknappers. Gewoon bij het doel blijven is genoeg en daar zit juist de meerwaarde in.

 • Avatar van Willemse
  Reply Willemse 6 december 2022 at 15:49

  De Huda gloss is echt fijn inderdaad.
  Ook de honey variant is ‘n topper.
  Deze is geheel transparant.
  Ik vind de Estee Lauder repair potion ook enorm fijn.
  Deze lijkt qua substantie op de Huda gloss maar net iets meer roze.

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.