Beauty

Foundation Friday | Collistar Impeccabile long wear foundation

23 december 2022

Collistar Impeccabile long wear foundation review 2N Beige
Onlangs werd de Collistar Impeccabile-lijn uitgebreid met drie nieuwe producten; de long wear foundation, concealer stick en mascara. De belofte? “Doeltreffende producten die lang blijven zitten, gebruiksvriendelijk zijn en uitstekende prestaties leveren om de Italiaanse essentie van schoonheid te benadrukken.” Ik besloot met de nieuwe producten, maar vooral de nieuwe Collistar Impeccabile long wear foundation, aan de slag te gaan voor een uitgebreide review!

‘Lees ook: Foundation Friday | Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation (review).’

Collistar Impeccabile long wear foundation review 2N Beige

Review | Collistar Impeccabile long wear foundation

De belofte

“De perfecte combinatie tussen make-up en huidverzorging. Dit nieuwe product is de essentiële schoonheidspartner voor iedereen die op zoek is naar een langdurige foundation die aanvoelt als een tweede huid en de huid diep vanbinnen hydrateert, tot wel 120 uur lang. Deze veelzijdige foundation bevat geen olie, siliconen, alcohol of ingrediënten van dierlijke oorsprong en 96% van de bestanddelen zijn van natuurlijke oorsprong. Bovendien geeft de foundation niet af, heeft het een aanpasbare dekking, is het waterbestendig en gaat digitale huidveroudering tegen.”

Collistar Impeccabile long wear foundation:
no transfer
– water resistent
– aanpasbare dekking
– tweede-huid-effect
– natuurlijke, matte finish.

Ingrediënten

Deze vegan foundation is op waterbasis en kleurpigmenten, bevat geen siliconen, olie en parfum en er zijn een aantal verzorgende ingrediënten aan toegevoegd zoals glycerine, lecithine, vitamine E, vitamine C, bosbessenextract en het heel interessante ‘Idra120’. Dit laatste plantaardige ingrediënt bevat werkzame stoffen die de huid langdurig hydrateren, versterkt de huidbarrière en vermindert vochtverlies. Daarnaast stimuleert het de ceramideproductie en beschermt het tegen externe stressfactoren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De nieuwe Collistar Impeccabile long wear foundation is verkrijgbaar in 15 verschillende tinten, die zijn onderverdeeld in drie ondertonen. Deze foundation kost €39,50/30ml en is onder andere verkrijgbaar bij Wehkamp, ICI Paris XL en Douglas.

Collistar Impeccabile long wear foundation review 2N Beige Collistar Impeccabile long wear foundation review 2N Beige

Review

De minimalistische nude verpakking van mat glas met zwarte opdruk oogt chique en het pompje onder de dop maakt de foundation goed te doseren. Wel handig ook, want deze foundation is behoorlijk aan de dunnere kant. Goed schudden voor gebruik is aan te raden en met zo’n dunnere textuur werkt het aanbrengen met de vingertoppen vaak het fijnst. Door de dunnere textuur was ik even bang dat de dekking te licht zou zijn, maar deze is – zoals je kan zien – zeker aan de medium kant én ook nog op te bouwen door hier en daar een tweede laagje deppend aan te brengen. Waar in de productinformatie wordt gesproken over een matte finish, ervaar ik (met mijn drogere huid) juist een heel mooie, frisse en natuurlijke finish met een subtiele glans. Persoonlijk ben ik daar groot fan van en ik vind het effect ook echt heel mooi.

Ik draag de Collistar Impeccabile long wear foundation in de kleur 2N Beige; een lichte kleur met een neutrale ondertoon. De kleur is misschien nét een klein tikje te donker voor mijn winterhuidje maar in het geheel oogt het niet verkeerd en maakt de boel net wat minder pips. De neutrale ondertoon is heel erg mooi, zonder te roze of te oranje te zijn en neutraliseert roodheid heel mooi. De kleur 1.5 Porcellana van de concealer-stick is wel de perfecte tint voor deze tijd van het jaar.

Mijn huid is op dit moment door een periode van drukte, een griepje en wat stress duidelijk onrustiger dan normaal wat te zien is aan wat doffer, vlekkerig en onzuiverheden op de kin. Met enkel één laagje foundation oogt het al veel rustiger en ‘frisser’ zonder dat het oogt als een laag make-up. En met een klein beetje van de concealer onder de ogen en op de kin is de basis helemaal af en heb ik er verder gedurende de dag geen omkijken meer naar. Ook een regenbuitje en zweetmoment is geen uitdaging en ook worden lijntjes en rimpeltjes niet geaccentueerd. Dat laatste is toch ook wel een fijne bijkomstigheid :)

Leuk weetje: het gebruikte parfum voor deze foundation is heel zacht, luxe en bloemig met iets muskus en een poederige ondertoon. Normaal ben ik geen liefhebber van parfum in gezichtsverzorging en gezichts-make-up zoals foundation, maar de gebruikte geur is getest op huidtolerantie en allergeenvrij van samenstelling.

Om ook even de andere twee nieuwe producten in deze lijn aan te halen:
– De concealer stick voelde wat droog aan bij het aanbrengen, maar wanneer het product opwarmt door de huid versmelt deze verrassend mooi weg. De dekking is meer dan medium en houdt het goed vol gedurende de dag.
– De mascara geeft een héél erg mooi effect en vind ik een absolute aanrader; mooi zwart, klontert niet, een mooi curved en verlengend effect en geeft een mooie open blik zonder te stempelen op de huid onder de wenkbrauw. Je ziet het resultaat goed op de foto’s; op een taupekleurige oogschaduw na verder geen oogmake-up gebruikt terwijl het net lijkt alsof er ook eyeliner of oogpotlood is aangebracht. Love it!

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Antwoorden

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.