Beauty

Love it! | Gimeau gelnagel stickers

30 december 2022

Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers
Alweer een tijdje geleden ontving ik een mooie set met Gimeau gelnagel stickers. Ja, dat lees je goed: gel nail stickers die je op je nagels plakt, uithardt onder een UV-lamp en waar je dan minimaal twee weken lang van kan genieten. Dat klinkt als de ideale manicure @ home en dan heb je ook nog eens de keuze uit enorm veel leuke printjes en kleuren. Ik heb het product uitgebreid getest en deel in dit artikel mijn ervaring en tips met je!

‘Lees ook: Review | Olcay Gulsen Beauty Airbrush Foundation.’

Gimeau

“In de laatste jaren zijn gelnagels all the rage geworden, maar tot nu toe moesten we tijdrovende en kostbare afspraken inplannen bij nagelsalons of een lange adem hebben als we hiermee zelf thuis aan de slag gaan. Iets dat helaas ook vaak de nagels beschadigd.. Dat is nu verleden tijd! Met de Gimeau gelnagelstickers kan je thuis je nagels moeiteloos voorzien van een trendy kleur of een gewaagd nail-art design.”

Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers

Hoe werkt het?

Het aanbrengen van een nieuwe set gelnagel-stickers is in een paar eenvoudige stappen gedaan:

1. maak je nagels vrij van nagellak, duw je nagelriemen zachtjes terug en vijl je nagels op gewenste lengte en vorm
2. ontvet de nagels met de alcoholpad
3. kies uit de set van 20 nagels voor iedere nagel een passende sticker, let hierbij op dat deze voor een betere hechting liever iets smaller is dan de natuurlijke nagel
4. verwijder de transparante sticker, haal de gelsticker van het velletje los en probeer hierbij de plakzijde zo min mogelijk aan te raken en plak vervolgens de gelnagelsticker op je natuurlijke nagel
5. druk met de platte kant van een bokkenpootje of met een vinger de sticker goed aan, vooral bij de randjes en vijl of knip de stickers op de juiste lengte
6. hard de nagels voor 60 seconden uit onder de lamp
7. optioneel kan je nu nog de randjes wat gladder vijlen en vervolgens de topcoat aanbrengen en deze nogmaals 60 seconden onder de lamp uitharden voor een langduriger resultaat. De topcoat geeft zo extra bescherming en een extra mooie glans aan de nagels
8. vermijd zwemmen, sauna, douchen etc. tot zo’n 12 uur na aanbrengen zodat de nagels goed kunnen hechten.

Het verwijderen is wederom in een paar stappen gedaan:

1. breng op iedere nagel een druppel van het remover serum aan
2. peel voorzichtig de gelstickers van je nagels.

Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers

Prijs en verkrijgbaarheid

Het assortiment van Gimeau bestaat uit de volgende producten:

– de gel-nagelstickers variëren in prijs tussen de €16,00 en €18,00 (ieder setje bestaat uit 20 stickers – zodat je altijd een passende match kan maken met je natuurlijke nagels – en daarbij een bokkenpootje, alcohol pads en vijltje
– topcoat €12,50
– remover serum €15,00
– UV LED lamp €25,00
– Starter set met lamp, 2 nageldesigns naar keuze, top coat en remover serum €60,00.

–> Klik hier voor de website van Gimeau om het volledige assortiment te bekijken.

Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers

Review

Toen ik een paar weken geleden deze set ontving was ik toch wel een beetje sceptisch. Want zou het écht zo eenvoudig aan te brengen zijn, écht minimaal twee weken blijven zitten en ook nog eens makkelijk te verwijderen zijn zonder dat het de natuurlijke nagels zou beschadigen? Ik besloot ervoor te gaan, dus verwijderde mijn gelnagels en liet mijn nagels wat aansterken voor ik met deze set aan de slag ging.

Leuk om te weten: de gelstickers zijn opgebouwd uit echte gelnagellak in verschillende laagjes van basecoat, meerdere laagjes kleur en/of print-art en een topcoat en worden ook wel semi cured gel nail stickers genoemd.

Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers Gimeau review/ervaring/test gelnagel stickers gelnagelstickers gel nagel stickers

Het aanbrengen was serieus eenvoudig; gewoon het stappenplan volgen en dan heb je al je nagels in een kwartiertje helemaal mooi aangebracht. Een kind kan de was doen. En dan ziet het er ook nog eens heel erg strak uit door de mooie vorm van de sticker waardoor ik meerdere malen tijdens de afgelopen weken de vraag kreeg bij welke salon ik mijn nagels had laten doen. Té leuk! Op de foto’s zie je de set Panther of the Opera met een mooi panterprintje en door de topcoat kreeg het een mooie glans die ook gedurende de hele draagtijd mooi bleef. Je ziet hier trouwens mijn nagels na ongeveer twee-en-een-halve week, waarbij ik dus gewoon typewerk, het huishouden, wat kluswerk etc. heb gedaan dus dat is impressive. Je ziet enkel bij de wijsvinger dat de kleur bij de tip wat is weggevaagd en op een kleine uitgroei na had ik nog makkelijk even ‘door’ gekund met deze set. Ik was gewoon zelf toe aan een ander kleurtje :)

Bij de nagels waarbij ik wellicht iets te weinig druk vóór het uitharden heb gebruikt, merkte ik dat ik heel soms wat achter mijn haar bleef hangen maar dat was minimaal en had dus meer te maken met mijn aanbrengkunsten dan het product zelf. En ook het verwijderen was in slechts 5 minuutjes gedaan zonder er iets van te hebben gemerkt aan mijn natuurlijke nagels. I’m telling you: gelnagels in stickervorm wordt the next best thing. Love it!

Mijn persoonlijke tips voor het aanbrengen van de nagels:
– bij ieder setje nagelstickers wordt een bokkenpootje en een nagelvijltje meegeleverd, maar een mooier resultaat krijg je als je bij stap 5 kiest voor een klein nagelschaartje om de sticker mooi langs de natuurlijke nagel af te kunnen knippen
– druk de nagelsticker voor het uitharden écht goed aan, vooral langs de randjes voor een goede hechting
– gebruik de topcoat nét iets langs de nagelstickers en neem ook de rand bij de ‘tips’ goed mee.

Mijn persoonlijke tips bij het verwijderen van de nagels:
– breng op iedere nagel een druppel van het remover serum aan, wacht heel eventjes en begin met het loshalen van een nagelsticker bij de uiteinde van je nagel. Merk je dat er wat tegenstand is, breng dan tussendoor tússen de natuurlijke nagel en de gelsticker nog een beetje extra remover serum aan
– de eventuele achtergebleven lijmrestjes op de nagels kan je verwijderen door wat van het remover serum aan te brengen en vervolgens met de duim van de andere hand over de nagel heen te draaien, op deze manier ‘rul’ je zonder moeite alle lijmrestjes van je nagels af. Daarna even je handen wassen en je bent good to go met schone, natuurlijke nagels zonder beschadigingen.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.