Beauty

Winter beauty musthave | IK Skin Perfection RE-NEWING+ oil

20 december 2022

IK Skin Perfection re-newing anti-age oil skin review/ervaring
IK Skin Perfection
is een ‘groen’ cosmeceutical-merk van eigen bodem waar ik vorig jaar voor het eerst kennis mee maakte, maar inmiddels zijn er toch al een aantal producten van mijn routine in geslopen. De producten van dit merk zijn zeer mild geformuleerd waardoor ze voor zelfs de meest gevoelige huid geschikt zijn, maar alsnog heel effectief zijn qua werkzame stoffen. Zeker nu je huid in de winter minder soepel, droger, wat dof en minder stralend kan zijn dan je zou willen, is het toevoegen van een gezichtsolie een aanrader. Ik vertel je graag meer over de IK Skin Perfection re-newing+, een mooie en rijke gezichtsolie om je huid te voeden, te herstellen en weer te laten stralen.

‘Lees ook: Beauty Q&A | Wat kan je doen tegen droog haar in de winter?

IK Skin Perfection re-newing anti-age oil skin review/ervaring

IK Skin Perfection re-newing+ anti-aging restoring oil

De belofte

“Een rijke gezichtsolie die moeiteloos door de verschillende huidlagen wordt opgenomen en haar een zacht en velours effect geeft. De RE-NEWING+ anti-aging restoring oil is een aromatische olie op basis van groene cosmeceuticals. Jouw huid gaat stralen omdat de olie intensief voedt, verstevigt en de cellen maximaal stimuleert.”

Ingrediënten

Deze gezichtsolie bevat onder andere zoete amandelolie, avocado olie, abrikozenpitolie, olijfolie, vitamine E, argan olie, jojoba olie en extract van Sint-Janskruid. Dit laatste ingrediënt zien we niet heel vaak terug in huidverzorging, terwijl het toch heel mooie eigenschappen heeft. Zo werkt het huidherstellend na wondjes, zonschade, schaafjes en blauwe plekken en kan het zelfs positieve effecten hebben bij eczeem en psoriasis. De overige gebruikte oliën staan bekend om hun verzachtende, helende en voedende eigenschappen en het versterken van de huidbarrière.

Goed om te weten: IK Skin Perfection is een ‘NO label’ met 100% natuurlijke actieve werkstoffen en bevatten geen parabenen, sulfaten, minerale oliën, paraffine, geur- en kleurstoffen. De producten zijn dierproefvrij en komen in duurzame verpakkingen. Daarnaast werken ze samen met diverse sociale werkplaatsen in Nederland om de onafhankelijkheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te stimuleren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De IK Skin Perfection re-newing+ anti-aging restoring oil kost €39,95/15ml en is verkrijgbaar via de IK Skin Perfection webshop.

IK Skin Perfection re-newing anti-age oil skin review/ervaring

Review

Wellicht ben ik vanuit mijn vakgebied wel wat bevooroordeeld omdat ik daardoor toegang heb tot (en een zwak heb ontwikkeld voor) mooie Nederlandse huidverzorgingsmerken waarbij er van A tot Z aan alles is gedacht. Zoals bij IK Skin Perfection het geval is. Geen nasties qua ingrediënten, duurzaam, mooie ingrediënten met bewezen effectiviteit maar toch milde concentraties waardoor iedere huid ze kan gebruiken en ze hebben zelfs een Medikal-lijn die gebruikt kan worden tijdens en na chemo, bestraling en intensieve medicatie. Heel erg mooi als een merk werkelijk al die hokjes af mag vinken.. Dan stap ik – eerlijk is eerlijk – toch heel anders in het beginnen te testen met een nieuw product.

De IK Skin Perfection RE-NEWING+ komt in een klein en handzaam glazen flesje met een pipetje, waardoor je de olie goed kan doseren. En dat is prettig, want slechts enkele druppels zijn per keer voldoende. De textuur is wat aan de volle kant, maar eenmaal opgewarmd tussen je vingertoppen wordt deze steeds zachter en smeert hij prettig uit. Qua geur is de olie lastig te omschrijven maar vind ik de combinatie van zacht en subtiel verwarmend het beste in de buurt komen, iets bloemig, citrus en hout-achtig, in ieder geval heel prettig tijdens de skincare routine.

Bij veel mensen schrikt het gebruiken van een olie af als het om huidverzorging gaat, omdat er gedacht wordt dat dit te vet is of niet voor hun huidtype geschikt is. Maar geef het toch echt nog eens een kans, maar gebruik dan simpelweg eens mínder dan je voorheen deed of probeer de olie aan te brengen wanneer je huid nog vochtig is van het reinigen of van de toner/lotion. Zo zal deze gemakkelijker intrekken maar krijgt je huid er toch de vele voordelen van mee. Zo werkt deze olie heel verzorgend, pept het de doffe huid snel weer op, verzacht het (droogte)lijntjes en rimpeltjes, herstelt het wondjes, (rode) plekjes na onzuiverheden en schrale plekjes en versterkt het je huid zodat deze minder reactief zal zijn.

Ik raad aan om vanwege de rijke samenstelling deze olie in de avond te gebruiken als laatste stap van je huidverzorgingsroutine, maar heb je een heel droge huid dan kan je ook in de ochtend gerust een druppel ervan mengen met je dagcrème. Je zal merken dat je huid al snel zacht en soepel aanvoelt zonder een vettig laagje te hebben en (een héél fijn pluspunt!) weer een mooie en natuurlijke glow terugkrijgt.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.