Beauty

Skincare tip | Mádara Hyaluron intense peel serum

12 december 2022

Mádara Hyaluron intense peel serum review peeling exfoliant
Als skincarejunkie kan ik het niet vaak genoeg aanraden: een exfoliant toevoegen aan je skincare routine kan echt een wereld van verschil maken als het om huidverbetering gaat. Dit hoeft niet eens dagelijks, slechts een aantal keer per week de juiste exfoliant of peeling voor jouw huidtype kan al voldoende zijn. Of gebruik zo nu en dan een hoger geconcentreerd product als quick beauty fix om je huid een oppepper te geven en weer te laten stralen. Zoals het nieuwe Mádara Hyaluron intense peel serum waar ik je in dit artikel graag meer over vertel!

‘Lees ook: Skincare tip | Mádara Plant Stem Cell Age-Defying face sunscreen SPF30.’

Mádara Hyaluron intense peel serum review peeling exfoliant

Mádara Hyaluron intense peel serum

De belofte

“Dankzij de krachtige combinatie van AHA en hydraterend hyaluronzuur werkt deze formule terwijl u slaapt. Zo wordt u wakker met een zichtbaar helderdere, egalere en gladdere huid. Dit serum pakt dofheid, ruwheid, hyperpigmentatie en fijne lijntjes aan en geeft een plumping effect.”

Ingrediënten

In dit serum zit onder andere 10% melkzuur, glycerine, 1% hyaluronzuur en radijsextract;

melkzuur is een AHA (alpha hydroxy acid) die onder andere pigmentvlekjes, rimpels en lijntjes vermindert, hydraterend werkt en je huidbarrière versterkt
glycerine helpt om vocht vast te houden in de huid
hyaluronzuur verbetert de hydratatie, geeft een vochtboost, beschermt tegen vrije radicalen en helpt bij het elastisch houden van de huid
radijsextract bevat veel omegavetzuren en antioxidanten die de huid versterken, voedend werken en anti-age eigenschappen bevatten.

Goed om te weten: dit serum is cruelty-free, parfumvrij en vegan friendly.

Kanttekening: heb je een heel gevoelige huid of ben je nog niet zo bekend met exfoliëren en het gebruik van peelings, dan raad ik aan om eerst een milder product dan deze te gebruiken om je huid te laten wennen voordat je een product met hoge percentages werkzame bestanddelen als deze gebruikt.

Prijs en verkrijgbaarheid

Het Mádara Hyaluron intense peel serum is verkrijgbaar voor €29,95/30ml in de Mádara webshop, maar ook onder andere via De Groene Drogist, Douglas en Bangerhead.

Mádara Hyaluron intense peel serum review peeling exfoliant Mádara Hyaluron intense peel serum review peeling exfoliant

Review

Je hebt van die periodes dat je letterlijk wat minder lekker in je vel zit, iets dat vaak in periodes zoals deze te merken is wanneer er grote temperatuurschommelingen zijn zoals in de winterperiode. Je huid voelt dan minder soepel, wat droog, ruw en trekkerig aan en verliest haar glans. Natuurlijk kan je in deze periodes heel goed overgaan op meer rijke en voedende producten, maar een quick beauty fix als deze is eigenlijk onmisbaar om je huid nét dat beetje meer te geven en waar je ook op lange termijn voordelen uithaalt als het op huidverbetering aankomt.

Je gebruikt dit peel serum één à twee keer in de week in de avond. Na het reinigen van je huid, dep je deze droog en breng je enkele druppels met zacht masserende beweging aan op je gezicht en na het intrekken kan je indien gewenst een nachtcrème gebruiken. In de ochtend reinig je je gezicht zoals gewoonlijk en vervolg je je verdere skincare routine. Let wel op dat producten met zuren je huid gevoeliger maken voor de zon, dus sla zeker niet je zonbescherming met minimaal SPF30 over.

Het kan dat je huid een klein beetje rood wordt en/of iets tintelt bij het aanbrengen van dit product, maar zelf heb ik hier geen last van met dit product omdat mijn huid al redelijk wat gewend is. De peeling heeft een lichte gel-serum-substantie, de geur is heel mild en het huidgevoel is fris. Je hebt slechts een paar druppels nodig, dit laat zich door de dunne textuur heel eenvoudig verdelen en trekt snel in waardoor je vlot door kan met je overige huidverzorging. Ik heb zelf een drogere huid en vind het prettig hierna nog een vollere crème of een huidolie te smeren, maar ik kan me voorstellen dat de wat meer vettere tot normale huidtypes die noodzaak minder hebben.

Dit product is echt ideaal als je huid wat dof, droog en ruwer is, als je last hebt van pigmentvlekjes, als je huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpeltjes aan wil pakken en je huid een mooie glow wil geven. Na één keer merk je al een verschil, maar na een paar weken gaat het echt opvallen dat je huid zachter, frisser en gladder is. Ik blijf erbij: AHA’s en BHA’s zijn – bij juist gebruik – echt onmisbaar in je routine :) Mádara laat met dit overnight peel serum heel erg goed zien dat groene cosmetica en effectieve huidverbetering heel goed hand in hand kunnen gaan.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

    Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

    Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.