Lifestyle

Health | Tips om eenvoudig aan meer beweging te komen

24 december 2022

meer beweging in je dagelijks leven, eenvoudige tips
Het wordt aanbevolen om dagelijks minimaal dertig minuten goed te bewegen. Dat klinkt als een doel dat eenvoudig gehaald zou moeten kunnen worden, maar toch komen we er lang niet allemaal aan en dat heeft gevolgen voor je gezondheid; zowel fysiek als mentaal. Voldoende bewegen maakt je namelijk soepel, sterk en fit, zorgt voor een betere conditie en draagt ook zeker bij aan mentaal lekkerder in je vel zitten. In dit artikel een aantal eenvoudige tips om aan meer beweging te komen. Let’s go!

‘Lees ook: Health | Mijn ervaring met de Pranamat ECO acupressuur mat.’

meer beweging in je dagelijks leven, eenvoudige tips

Health | Eenvoudig meer beweging krijgen in je dagelijks leven

Op de fiets naar je werk

Probeer die extra beweegmomenten in te plannen zonder dat het je direct extra tijd hoeft te kosten. Zo haal je al snel het ‘obstakel’ van tijd en inplannen in de agenda weg en kan je dat smoesje niet meer gebruiken ;) Denk er bijvoorbeeld aan om op de fiets naar je werk te gaan! In plaats van in de auto zitten kan je – met een bepaalde afstand dan – ook prima met de fiets naar je werk gaan. Dat is niet alleen beter voor je gezondheid, maar maakt ook je hoofd lekker leeg én je omzeilt er de files mee. Zie je er door de afstand wat tegenop of heb je een route met veel bruggen, dan zou je een elektrische fiets middenmotor kunnen kiezen. Deze verschilt qua uiterlijk nauwelijks van een gewone fiets, maar helpt middels trapondersteuning je wel om sneller op de plaats van bestemming te komen.

Ook met een elektrische fiets krijg je nog altijd meer beweging dan wanneer je in de auto stapt en het kan je ook net even dat duwtje in de rug geven om toch meer te gaan bewegen. En voor je het weet ga je van het maximaal inzetten van de elektrische fiets dames over naar steeds minder ondersteuning, of enkel nog bij een brug op gaan. Je conditie en kracht zal echt wel toenemen als je vaker met de (elektrische) fiets erop uit gaat.

Start small

Je hoeft echt niet direct iedere dag je agenda in te gaan zetten en als een malle te starten met hardlopen, krachttraining, bootcamps en dergelijke. Er is zoveel meer dat je kan doen om op een eenvoudige manier aan meer beweging te komen. Denk aan;

– vaker de trap pakken in plaats van de lift
– rond de lunchtijd een wandelingetje maken
– maak van de poetsronde een happy moment met muziek, meezingen en dansen
– doe kleine boodschapjes met de fiets, of lopend, in plaats van met de auto.

Dit is slechts een klein aantal voorbeelden waarmee je van je normale dagelijkse activiteiten net even een wat meer sportief moment maakt dat bijdraagt om je lichaam extra te activeren.

Zoek motivatie bij elkaar

Wat ook heel erg goed kan helpen is om een motivatieclubje te starten samen met een vriendin, buurvrouw of familielid. Maak hier een app-groepje voor aan en ga samen sporten of motiveer elkaar als stok achter de deur door te vragen wat de ander vandaag gaat doen. Dit kan zijn van een extra wandeling na het avondeten tot aan samen trainen voor een obstacle run. Zo’n support group heeft ook nog als voordeel dat je er een relatie en vriendschap mee kan verdiepen, door quality time samen door te brengen. Win-win!

Mindset

Maar misschien nog wel de grootste winst? Zorg dat de extra lichaamsbeweging ontstaat vanuit een goede en positieve gedachte. Mindset is key! Zorg niet dat je moét gaan bewegen omdat je kilo’s af wil vallen, maar dat je wíl gaan bewegen omdat je een sterker en fitter lijf wil hebben. De intentie wordt dan echt heel anders en zal ervoor zorgen dat je op een andere manier naar jezelf en je lijf gaat kijken.

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

*

Reacties op dit artikel

 • Avatar van Daenelia
  Reply Daenelia 29 december 2022 at 13:44

  De beste tip is toch om een hond te hebben die je kunt uitlaten. Desnoods eentje van de buren. En dan ook wel minimaal een uur wandelen. Want zomaar ‘de trap nemen’ als je op 8 hoog woont is dus niet te doen als je nog aan het begin staat. Maar elke dag een uurtje op je eigen tempo wandelen is een hartstikke simpel begin.

  • Avatar van Desirée
   Reply Desirée 30 december 2022 at 10:34

   Ben ik helemaal met je eens hoor, sinds wij weer een hondje hebben wordt er duidelijk meer gewandeld. Heerlijk! (En bovendien op veel meer vlakken heel erg leuk en goed voor je!) Maar ik wilde deze tip niet hierin delen, omdat er natuurlijk meer bij komt kijken en het geen overhaaste beslissing zou moeten zijn om een huisdier te nemen..

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.