Beauty

Foundation Friday | Olcay Gulsen Beauty Airbrush Foundation

16 december 2022

Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair
Alweer een tijdje geleden bestelde ik een aantal producten van Olcay Gulsen Beauty, niet alleen omdat ik er zelf nieuwsgierig naar was geworden maar ook omdat ik regelmatig de vraag krijg wat ik van dit merk vind. Tijd dus om eens wat items uitvoerig onder de loep te nemen ;) Zoals de Olcay Gulsen Beauty Airbrush Foundation die hiermee make-up combineert met anti-age huidverzorging. Lees verder voor meer informatie en een uitgebreide review, inclusief voor- en nafoto’s!

‘Lees ook: Make-up | Foundation in de winter (tips & tricks).’

Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair

Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation

De belofte

“Een stralend gezicht zonder gedoe: de Olcay Gulsen Beauty Airbrush Foundation maakt make-up aanbrengen super makkelijk. Deze foundation combineert een langdurige dekking met een innovatieve verpakking. Samen zorgen ze ervoor dat je het product moeiteloos kan aanbrengen. De foundation voelt licht aan op de huid, is zweet- en waterproof en geeft een longlasting semi-matte dekking.”

Ingrediënten

Deze foundation is op water- en siliconenbasis waaraan kleurpigmenten en een aantal fijne skinloving ingrediënten zijn toegevoegd, zoals:

glycerine werkt vochtinbrengend en huidverzachtend
peptiden werken huidverstevigend en helpen de huid te herstellen
Japans bottelroos-extract werkt anti-ageing en kalmerend
collageen geeft een plumping effect, werkt hydraterend en verhoogt de elasticiteit van de huid
lecithine versterkt de huidbarrière en vermindert (pigment)vlekjes
ubiquinone (coenzym Q10) werkt anti-ageing en stimuleert de aanmaak van collageen en elastine.

Fijn om te weten: deze foundation bevat een SPF20, geen parfum, is vegan en cruelty-free.

Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair

Prijs en verkrijgbaarheid

De Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation is verkrijgbaar in 15 tinten en verschillende ondertonen voor €24,95/30g via de Olcay Gulsen webwinkel.

Tipje! De juiste kleur foundation bestellen is best lastig en vaak gebeurt het dat je online een verkeerde kleur bestelt, die je vervolgens niet meer kan ruilen of terugbrengen omdat je hem een keertje hebt getest. Zonde, want zo verdwijnt dit product achterin je kast of in de prullenbak.. Superslim dus dat je van deze OGB Airbrush foundation samples kan bestellen in een setje van 5 kleuren. Dit kost €7,00 inclusief verzendkosten, maar je krijgt er ook een tegoedbon van €7,00 bij voor op de fullsize foundation. Echt een topservice die meer merken aan zouden mogen bieden.

Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair Olcay Gulsen Beauty airbrush foundation review ervaring 2 Cool Fair

Review

Als eerste valt de mooie verpakking van deze foundation duidelijk op; van het chique beige kartonnen doosje met goudkleurige opdruk tot aan de verpakking van de foundation zelf. Een flacon in deze vorm heb ik nog niet eerder gezien en is zeker vernieuwend te noemen. Superslim bedacht dat de foundation na een druk op het pompje op een plateau (‘blending-paneel’) terecht komt vanwaar je het met je kwast, vingers of een blendersponsje kan opnemen. En het spiegeltje is ook zeker heel fijn.

Als ik naar de ingrediënten kijk word ik er als skincarejunkie behoorlijk blij van. Geen parfum, vegan, cruelty-free en mooie huidverbeterende en huidverzorgende ingrediënten: well done! Persoonlijk hebben mijn huid en ik geen moeite met de toegevoegde siliconen, en deze hebben in een foundation juist ook heel fijne voordelen zoals het soepel aanbrengen ervan en een fijn zacht huidgevoel. Verder is de textuur heel prettig; niet te dik of te dun waardoor deze heel fris aanvoelt op de huid en zich goed laat verdelen zonder te snel op te drogen. Ook fijn: deze foundation trekt na het aanbrengen niet in lijntjes of rimpeltjes waardoor deze niet geaccentueerd worden.

Ik draag deze foundation in de kleur 2 Cool Fair. Deze tint is een goede match voor mijn huidtint in de wintermaanden en heeft een koele ondertoon zonder te roze te zijn. Hij neigt zelfs een beetje naar het grijzige zoals de klassieke Korean beauty BB Creams en persoonlijk vind ik dit natuurlijker ogen dan zo’n rozige foundation, met als pluspunt dat het roodheid mooi camoufleert.

Volgens de informatie heeft deze foundation een semi-matte dekking, maar persoonlijk vind ik hem meer naar de natuurlijke en subtiel glowy kant neigen dan naar de mattere kant. Een mooi effect dat samen met de goede medium dekking zorgt voor een geëgaliseerde huid waarbij vlekjes en roodheid minder opvallen maar het geheel er nog steeds heel natuurlijk uit ziet. Na licht afpoederen blijft de foundation ook gedurende de dag heel mooi zitten zonder bijvoorbeeld droog aan te gaan voelen of halverwege de dag al te vervagen. Fijn als je net als ik een iets droger huidje hebt en de winterperiode aangebroken is en na het aanbrengen geen omkijken meer wil hebben naar je make-up.

Bij de uiteindelijke look heb ik trouwens ook het Olcay Gulsen Beauty kohl duo gebruikt, dit zijn twee ‘pencils’ die je als eyeliner en oogschaduw kan gebruiken, in de kleuren Shadow Brown en Rose Gold. Op mijn lippen draag ik – ook van OGB – de Hyaluronic Lip Butter Balm in de kleur Rose Jam; een mooie zachtroze lipgloss met voedende en verzorgende eigenschappen die door het plumping effect mijn lippen net iets voller laat lijken.

Ik vind het resultaat van deze foundation persoonlijk erg mooi. Blijft leuk om te zien ook wat een ‘vijf minuten make-upje’ voor verschil kan maken :)

Liefs,
Desirée

Volg mij op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes, persoonlijke updates, behind the scenes en nog veel meer leuks ♥

Reacties op dit artikel

  • Avatar van Nicole
    Reply Nicole 16 december 2022 at 08:17

    Wauw, ziet er mooi uit. Lees eigenlijk aleen maar positieve dingen over de make up van olcay. Heb er zelf ook nog niks van, misschien toch eens proberen

Laat je een reactie, mening of tip achter? :)

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.